Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 4/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon
46 sonuçtan 31 ile 40 arasý

Konu: Elektriðe büyük zam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart haydi bi daha

deveye diken, insana .....:-) hadi bidaha bidaha!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kerrar313 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    deveye diken, insana .....:-) hadi bidaha bidaha!
    Gelecek bir seçim dönemi daha böyle sonuçlanýrsa," bi daha!" demeye gerek kalmadan hepimiz dayan ha dayan! diye feryada baþlayacaðýz.Geç kaldýðýmýzýn farkýna varsak bile,alta düþtüðümüz gerçeðini görerek!..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

memlekette kürt sorunu var diyenler çok ama çok doðru söylüyorlar...bu sorun deðilde nedir..bunlar zaten hep sorun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý MUTAF Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Devlet dediðin milletin iyiliðini düþünecek, destekçisi olacak, hakkýný savunacak ve verecek..

Millet dediðin, devletin kalkýnmasý için vergiden sudan elektrikten çalmýcak, vatandaþlýk görevini yerine getirecek.

Ama türkiyede bu iþler böyle deðil. Devlet milletin sýrtýna yük olmuþ, inmeye niyeti yok.
    Yanlýþ anlamayýn, olayýn siyasi tarafýndan baktýðýmýzda bunun böyle olmasýný ne yazýkki milletin çoðunluðu istedi. bizlerde katlanýyoruz. sandýkta takým tutar gibi parti tuttu herkes. kime oy verdiðini bilmeyen milyonlarca insan.
    Size demiyorumki gidin þu bu partiye oy verin, ama birazda at gözlüklerini çýkarmak gerekir o sandýða giderken...

Baþka bir konudada yazmýþtým buradada hatýrlatayým.
    GENEL SAÐLIK SÝGORTASI denen þey çok faydalý çok önemli bir uygulamadýr, ama geliþmiþ ülkelerde sadece. Türkiye GSS gibi bir uygulamaya giremez. sokakta iþsiz adamdan her ay þu kadar para vereceksin diyemezsiniz. ama GSS kanununa göre o iþsiz çalýþmayan adamýn evine ailesine, ailede çalýþanlarýn gelirlerine ve hatta giderlerine bakýlýyor. sonrada sen iþsizsin ama ailenin durumu böyle diyerek kitliyorlar gss primini. sonrasýnda ise her ay gss primi ödeyen kiþi sadece saðlýktan faydalanýyor,oda hasta olursa. emeklilik pirimine etki etmiyor yatýrýlan prim..

bu millet sanýrým artýk uyanmayacak çünkü devlet baya saðlam hipnoz etmiþ..

buyur usta birde burdan yak :::::

Temmuz’da 2. zam yolda
    Nisan ayý baþýnda gelen zammýn ardýndan piyasalarý ‘elektrikte ikinci zam dalgasý’ endiþesi sardý
    Temmuz’da 2. zam yolda Doðalgaz ve elektrik fiyatlarýna Nisan ayý baþýndan itibaren gelen zammýn ardýndan piyasalarý ‘elektrikte ikinci zam dalgasý’ endiþesi sardý. Doðalgaz fiyatlarýna bu ayýn baþýndan geçerli olacak þekilde yapýlan yüzde 18.72’lik zam Türkiye Elektrik Ticaret A.Þ.’nin (TETAÞ) maliyetleri üzerinde baský oluþturacaðý için, EPDK’nýn elektrik fiyatlarýný yeniden gözden geçireceði Temmuz ayýnda elektrik fiyatlarýnda yeni bir zammý getirebilecek. Elektrik fiyatlarýna son olarak 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 8.1’lik zam yapýldý. Elektrik Üreticileri Derneði Baþkaný Önder Karaduman, “Elektriðe yapýlan bu zam oraný bence yeterli olmayacaktýr. Normalde yapýlmasý gereken zam oraný yüzde 14-15 civarýndaydý. Ama bunun yüksek olacaðýný düþündüler. Fiyatlarý kýþa doðru tekrar artýrmak durumunda kalacaklar” dedi. Türkiye’de kurulu gücü 16.000 MW’ýn üzerinde doðalgaz santrali bulunduðunu ifade eden Karaduman, “Üretilen elektriðin yüzde 51’i doðalgazdan üretiliyor. EPDK tarafýndan verilen 30.000 MW’lýk doðalgaz santrali lisansý bulunuyor. Ayrýca Ýran ve Suriye’ye yaptýrýmlar nedeniyle de doðalgaz alýmý konusunda sýkýntýlar yaþayabiliriz. Öyle olursa LNG alýmýna yönelebiliriz ki LNG fiyatlarý daha yüksek” diye konuþtu.

Yüzde 5 zam gelebilir

Elektriðe yapýlan zam ile doðalgaza gelen zam arasýnda bir baðlantý bulunmadýðýný, daha önce kurdaki artýþýn etkisiyle elektrik fiyatlarýnýn artýrýldýðýný kaydeden bir yatýrýmcý, “Doðalgaza gelen son zammýn elektrik fiyatlarýna etkisini Temmuz’da göreceðiz. Bu da yüzde 5 civarýnda olabilir” dedi ve ekledi: “Doðalgaz santrallerinin çoðu ürettiði elektriði ikili anlaþmalarla satýyor.

Enerji Bakaný, “Eðer Sayýn Kýlýçdaroðlu bize ABD’den ucuz gaz getiriyorsa kendilerine o ucuz gazý alacaðýmýzý ve bunu kullanacaðýmýzý taahhüt edeceðimizi söylüyorum. Getiremezse kamuoyunu aldatmaktan dolayý da kalkýp açýklamalarýný yapsýn ve ‘Ben mahcup oldum’ demesini bekliyorum
    Konu zeký62 tarafýndan (05-04-2012 Saat 12:23 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý zeký62 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    buyur usta birde burdan yak :::::

Temmuz’da 2. zam yolda

Yüzde 5 zam gelebilir

Enerji Bakaný, “Eðer Sayýn Kýlýçdaroðlu bize ABD’den ucuz gaz getiriyorsa kendilerine o ucuz gazý alacaðýmýzý ve bunu kullanacaðýmýzý taahhüt edeceðimizi söylüyorum. Getiremezse kamuoyunu aldatmaktan dolayý da kalkýp açýklamalarýný yapsýn ve ‘Ben mahcup oldum’ demesini bekliyorum

olayýn bittiði an budur
    ona buna laf yetiþtirmek adet olmuþ hukumettede muhalefettede..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

sonumuz hiç iyiye gitmiyor fiyat çok yüksek herþey zamlý attýðýn adým aldýðýn nefesten vergi alýyorlar dürüst namuslu kazanmak bu zamanda bitti insanlarý dürüstlükten saptýracaklar sonunda olacaðý belli

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kaosa sürüyorlar bu milleti.
    darbe olmasýna gerek yok millet için. Bu zamlaryeter..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

vaktiyle rahmetli adnan menderes döneminde , nükleer ihalesi yapýlmýþtý darbeciler iptal ettiler. Süleyman demirel iktidarý ihale etti , 12 eylülcüler durdurdular... þu an ki iktidaR ihale etti ne zaman yapýlýr ALLAH bilir....

ama unutulmamasý gereken doðalgazý petrole dýþarýdan almaya mahkumuz , kendi topraklarýmýzda ya çýkmýyor ya da ÇIKARTILMIYOR. ( ÞÝÝ ÝRAN , AÇ KÖPEK RUSYADAN , RUSYA KÖPEÐÝ ÞÝÝ AZARBAYCAN BAÞKANI ALÝYEVDEN HAYIR BEKLEMEYÝN ARKANIZDAN BÖYLE VURURLAR)....sözün özü açýk varsa tabi ki vatandaþ ödeyecek devlete zeval vgelmesin.... HATTA þu an yazarken bu satýrlarý petrol boru hattý patlamýþ ard arda kesin pkk iþidir. milletim anlýyor buraya neler yazýlýr ama o da yetmez....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Nükleer santral ne kadar geç yapýlýrsa o kadar iyi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hayaldi Gerçek Oldu

Sayfa 4/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri