Polat transferi 66’ya bağladı!
30.08.2006
Adnan Polat söyledi işte; “Diğer kulüpler bir Arda transfer edebildi mi?”
Arda’nın sırt numarası 66
Galatasaray da böylelikle transferi 66’ya bağlamış oldu.
Demek artık transfer yok!
Ayrıca böyle son güne de kalmışsan sakın ha, sana futbolcuyu bedava da verseler alma!
Çünkü elde kalmış her mal rizikodur!
İhracat artığıdır…
Hayır gelmez…
Daha transferin başladığı gün “Galatasaray transfer yapamaz” demiştim, ama benden her gün transfer haberi beklediğinizi bildiren mailler yolladınız.
Sizlere cevabım “ben doğruları söylerim, benden yalan haber beklemeyin” olmuştu…
Yanılmadım,
Sizleri de yanıltmadım.
Başkaları gibi de Allah’ın günü cır cır ötmedim…
Elli tane isim verip sonunda avucumu yalamadım!...
Carrusca göle maya çalmaktır
Carrusca falan demeyin. O göstermelik… Yani nazar boncuğu…
Göle maya çalmak gibi bir şey, ya tutarsa!
Bence tutar da lezzeti olmaz!
Örnek; Heinz ve eskilerden bir demet…. Filipe, Sarr, Almaguer, falan…
İliç bile…
Bu saydıklarım kadar futbolcu bizde de var…
Hatta daha da iyileri var.
İliç için “Aaa Tanburacı o iyi ama…” diyeceksiniz biliyorum ama bir düşünün bir sezon bitti, öteki başladı. Diyelim ki İliç 40 maç oynadı bana 10 tane İliç maçı söyleyebilir misiniz?
%25’e razıyım…
Peki bendeki evlatlara bir bakın… Mehmet Çakır, Bülent Bölükbaşı, Mehmet Topuz, Arda Turan, Burak Yılmaz, Mehmet Çoğun, Erdal, Bekir… Daha sayayım mı…
Şu yabancı hayranlığına sinir oluyorum.
Haa Hagi gibisi, Cordoba gibisi, Simoviç gibisi, Popescu gibisi varsa kabul. Yabancı dediğin takıma koydun mu oynayacak, çünkü ben onu beni kurtarsın diye alıyorum, ondan fazla iş bekliyorum.
Yoksa, suyu mu çıktı benim çocuğumun….
Anadolu takımlarının bulduklarına bakın… Ceylan gibi koşuyorlar…
Trabzon; Marcelinho
Sakaryaspor; Martinez, Cangele, Capurro
Gaziantep; Diawara
Kayserispor; Toledo, İglesias
Vestel Manisa; Zelenka
Ankaraspor; Wederson, daha bir çok şu an hatırlayamadığım var
Bunlar takır takır top oynuyorlar hem de neredeyse bedavaya…
Nasıl oluyor bu iş?
Bunlar T.C. olsa Fatih Terim’in ağzı sulanır, üzerlerine pike yapar…
Türkiye Avrupa Şampiyonasına kafadan gider Terim de koltuğunda rahat oturur!
Gerets n’apsın?
Gelelim konuya;
Galatasaray bu yıl tek yabancı transfer Carrusca ile tencerenin altını kısacak… Kendi yağıyla kavrulacak…
Saraylara mahsus sofradan değil, halk köftecisinden yiyecek…
Önce şunu söyleyeyim; Gerets’e kimse kabahat bulmasın. Adam başarılı, hem geçen senenin şampiyonu hem sabırlı… Geçen sene mucizeydi, Gerets kazandı ama bu yıl bir yaş daha yaşlanmış ve atacağı barutu bitmiş takıma Gerets ne yapsın?
Yapılacak şudur;
Ciddi çalışma ve eldeki kadrodan en kuvvetli takımı yaratma! Zor gibi gözükse de kolay. Çünkü Galatasaray’da kimi oynatsan oynamayanı aratmıyor. Bu, bir takım için çok önemlidir.
Galatasaray kadrosu oturmuş bir kadro ne var ki kalitesi eksik. Bunu da itirafta fayda var.
Hocası Gerets takımı tanıyor…
Futbolcular birbirini tanıyor.
Oyun mantalitesi oturmuş.
Sistem bozulmuyor.
Bunlar Galatasaray’ın artıları…
İki rötuş gerek
Önce ön libero. Buraya tek değil, mutlaka iki kişi gerek. Ancak kesinlikle Okan ve Cihan değil!
Önerim;
Uğur, Song, Tolga, Orhan Ak’tan oluşan geri dörtlü önüne;
Mehmet Güven ve kulağı çekilmiş bir Ayhan. Hatta Sabri, hatta Tomas… Belki yadırgayacaksınız ama ısrarla söylüyorum Tomas defans gücüyle de bütünleşen bir ön libero olabilir.
Orta alanda topu gezdirecek ve sürpriz çıkışlar yapıp gole ulaşacak isimler gerek; Arda, İliç, Hasan Şaş, Necati’den üçü. İlerki uca da kimi koyarsan koy ama havadan oynama!
Favorim; Hasan Kabze, Ümit Karan, Hakan Şükür.
Kenarda da; Aykut, Fevzi, Carrusca, Okan, Ferhat, Aydın, Özgürcan, Uğur, Oğuz olur.
Bu takım da Galatasaray’ın yüz akı olur. Geleceği olur.
Bu isimleri umutla beklersin. Hata da yapsalar sineye çekersin.
Seneye de durumu kurtarır iki “kalite yabancı” transfer edersen Galatasaray da eski günlerine döner…
Gerets de sabır gösterir, tribünler de yönetimi fazla hırpalamazsa bal gibi başarı gelir.
Bu saatten sonra yönetimi yerden yere vursan ne olur!
Atı alan Üsküdar’ı geçti…
Şimdi akıl zamanı, kavga değil.
Şampiyonlar Ligi’ne de girmeye hak kazanmışsın, daha ne istiyorsun Galatasaraylı…
Halep ordaysa arşın burada!
Ekmeğini aşına katık edeceksin.
Yer imleri