Alex'ten Türkiye'ye büyük övgü

Brezilya’da yayýmlanan Placar dergisine röportaj veren Alex de Souza, Türk Futbolu’nu analiz etti.

Fenerbahçe kaptaný Alex de Souza, Brezilya'da aylýk olarak yayýnlanan futbol dergisi Placar'a verdiði röportajda ilginç açýklamalar yaptý.

Brezilyalý yýldýz þike kriziyle ilgili sorulara, "Suçlama direkt Aziz Yýldýrým'a yönelik. Bununla ilgili yapabileceðim hiçbir þey yok. Bu olay patlak verdikten sonra ayrýlan ayrýldý, kalan kaldý. Bu durumdan belki de en çok etkilenen isim Emenike idi. Kendini rahat hissetmedi ve Rusya'ya gitti. Takým olarak bu durumdan çok etkilendik" yanýtýný verdi.
TÜRKÝYE'DEKÝ TARAFTAR ÇILGIN

Türkler'in futbola bakýþ açýsýna da deðinen Alex, "Burada gördüðüm þeyler sadece burada olabilir. Gelin ve damat kostümleriyle ve çiçeklerle maça geliyorlar. Maçýn sonucu ne olursa olsun bizleri 4000-5000 taraftar havaalanýnda karþýlýyor. 50 bin kadýn maça geliyor. Bu çýlgýnlýk" diye konuþtu.

Futbolseverlerin aþýrý ilgisinden tam 12 kez yarýda kalan röportajda, "Seni burada kalmaya iten faktörler nelerdir" sorusu üzerine Alex "Futbol oynayanlar için taraftarýn tutkusu çok önemlidir. Brezilya'da dokuz yýl top koþturdum. Burada da yedi yýldýr bulunuyorum. Palmeiras ve Cruziero'da oynarken 30 bin taraftarýn gelmesi bizim için büyük bir lütuftu. Burada 35 bin kiþi maçýmýza gelince, stadyumun boþ kaldýðý konuþuluyor" ifadelerini kullandý.
"Coritiba, Palmeiras ve Fenerbahçe'de bir idolsün. Bu denli hayranlýk uyandýrmak için ne yaptýn?" þeklindeki soruya, "Farklý bir þey yapmadým" diye baþlayan yýldýz oyuncu, þöyle devam etti:
KARÝYERÝMDEKÝ ÝLK GOLÜMÜ 3 AY SONRA ATTIM

"Coritiba'da kendimi idol olarak görmüyorum. Kulübün en zor zamanlarýnda kaldým. Hiçbir þeyleri yoktu, parasý yoktu ve biz altyapýdan gelen oyuncular Coritiba as takýmýnda yer aldýk. Palmeiras ise çok güçlüydü ve ünlü oyuncularý vardý. Ben orada en çok eleþtirilen oyunculardan biriydim. Scolari beni hemen hemen her maçta oyundan çýkartýrdý. Alex'in idol olmasý oradan ayrýldýktan sonra gerçekleþti! Palmeiras bana ayrýldýðýmda daha çok deðer vermeye baþladý."
400 gole yaklaþmak senin için bir sürpriz miydi sorusu karþýsýnda ise Alex, "Þaþýrtýcý oldu. Çok fazla gol! Sanýrým 420 golü de geçeceðim ve umarým 1000 maça ulaþýrým. Profesyonel hayatýmda ilk golü üç ay geçtikten sonra atmýþtým ve babam bana bir þaka yapmýþtý; 'Eðer kariyerinde 200 gol atarsan bu iyidir.' 200 attýktan sonra ise 'Þimdi iki katýný yapmalýsýn' dedi" diye konuþtu.
'TÜRKÝYE'YE BÝRAZ ZITIM'

Türk futboluna da deðinen Brezilyalý yýldýz, "Buraya 27 yaþýnda gelmem bana çok yardýmcý oldu. Buraya ilk geldiðimde çok eleþtirildim. Türk futbolunun tam zýttý bir karakterdeydim. Türk futbolu savaþçý ve mücadeleci bir yapýya sahip. Brezilya'da sadece topla oyuna odaklanýrsýnýz. Ancak burada bambaþka bir dil, farklý bir sosyal yapý, yeni arkadaþlar. Bu çoðunlukla sahaya da yansýyor" ifadelerini kullandý.
'BOBO GÝDÝNCE PES ETMÝÞTÝM'

Alex de Souza "Hangi Dünya Kupasý için kendini hazýr hissediyordun?" sorusuna "Hepsine ancak olmadý. 2010'da Dunga geldiðinde ise artýk pes etmiþtim. Zira Dunga Beþiktaþ'ta oynayan Bobo'yu Ýrlanda maçýna çaðýrdý, ancak beni kadroya almadý. Brezilya'da oyuncular hocalarýna güvenmelidir. Eðer hoca da size güvenirse kadroya alýr. Bu sanýrým en büyük yalan. Bugün bunu daha net þekilde görebiliyoruz" karþýlýðýný verdi.
'SADECE MELO HAK EDÝYOR'

Türkiye'de forma giyip Brezilya Milli Takýmý'nda oynamayý hak eden futbolculara da deðinen Alex, "Sadece Melo'nun girebileceðini düþünüyorum. Burada gayet iyi oyunuyor ve daha önce de forma giydi. Fakat Mano Menezes onu takip ediyor mu bilmiyorum" dedi. Brezilyalý yýldýz, 2013 yýlýna kadar sözleþmesinin devam ettiðini de belirterek, "Kontratým bittikten sonra ne yapacaðýmý inanýn bilmiyorum" de