11 milyon iþçiye kýdem müjdesi
Çalýþma Bakaný Çelik, "Þu an 11 milyon iþçinin sadece yüzde 8'i tazminat alabiliyor. Fon sistemine geçeceðiz" dedi
Çalýþma hayatýnda önemli deðiþimler yaþayan Türkiye, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ile ilgili de yeni bir döneme giriyor. Çalýþma Bakanlýðý, uzun süredir üzerinde çalýþtýðý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Fonu ile ilgili yasal düzenlemeyi önümüzdeki günlerde sosyal taraflarýn görüþüne açacak.
"MEVCUT HAKLARA DOKUNULMAYACAK"
Hükümet programýnda da yer alan fon tasarýsý daha sonra da Meclis gündemine gelecek. Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Faruk Çelik, kurulmasý planlanan Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Fonu'na iliþkin önemli açýklamalar yaptý. Sabah'a konuþan Çelik, "Kýdem tazminatý ile ilgili yasayý çalýþýyoruz. Ýþ güvenliði yasasýndan sonra bu konuyu sosyal taraflarla görüþeceðiz. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ile ilgili bireysel fon hesabýný öngörüyoruz. Hükümet programý fonun kurulmasý yönünde. Mevcut haklara dokunulmayacak. Mevcut haklar aynen kalsýn istiyoruz" dedi.
"DEVLETTE ÇALIÞIYORSA GARANTÝSÝ VAR"
Türkiye'de Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. uygulamasýnda ciddi sorunlar yaþandýðýný kaydeden Çelik, çalýþanlarýn yalnýzca yüzde 8'inin kýdem tazminatýndan yararlanabildiðinin altýný çiziyor. Buna karþýn yüzde 92'inin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. hakkýndan yararlanamadýðýnýn altýný çizen Çelik, "Bu tabloya kim ne diyecek, kim karþý çýkacak. 11 milyon Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. var. Yüzde 8'i 800 bin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. yapar. Bu 800 bin kiþi kýdem tazminatýný alacaðýný varsayýyor. Dolaysýyla iþçinin Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. garantisi yok. Devlette çalýþýyorsa garantisi var. Onun da sayýsý 350 bin kiþi" diye konuþtu. Bakan Çelik, bunun yerine çalýþan herkesin hak ettiði ölçüde yararlanabileceði bir sistem kurmak istediklerini belirtti.
KAZANILMIÞ HAKLAR KORUNACAK
Kazanýlmýþ haklarýn korunmasý üzerine bir sistem kuracaklarýný aktaran Faruk Çelik, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. miktarýnýn ise düþebileceðinin altýný çizdi. Çelik, þunlarý söyledi: "Oransal olarak en yüksek bizde. En az iþçinin yararlandýðý ama kullandýðýnda da en yüksek tazminatý aldýðý bir sistem. Bunu yaygýnlaþtýrýp 1 ay bile çalýþanýn yaralandýðý bir sistem kuracaðýz. Bu iþ kavga konusu deðil."


Teþekkur:
Beðeni:


Alýntý

Yer imleri