Malzemeler:
Yarým kg ýspanak
4 dilim beyaz peynir
2 çorba kaþýðý margarin
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincaný süt
2 çorba kaþýðý galeta unu
2 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar peyniri
2 yumurta
Tuz, kýrmýzý tozbiber


Hazýrlanýþý:
* Ispanaklarý ayýklayýp bol suyla yýkayýn. Tencereye alýp kýsýk ateþte kendi suyu ile yumuþayýncaya kadar piþirin. Ýyice süzüp küçük küçük doðrayýn. Ekmek içini sütte bekletip sýkýn.
* Geniþ bir tavada 1 kaþýk margarini eritip ýspanaðý ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip birkaç dakika kavurun. Ateþten alýp ýlýnmaya býrakýn. Ekmek içi, galeta unu, kaþar peyniri ve yumurtalarý ekleyip yoðurun. Köfte harcýný 8 eþit parçaya ayýrýn. Her birini avuç içinde yuvarlayýp hafifçe yassýlaþtýrýn ve ortasýný çukurlaþtýrýn. Hazýrladýðýnýz ýspanak köftelerini yaðlanmýþ fýrýn kalýbýna dizin. * Beyaz peynir dilimlerinden küçük bir çay bardaðýnýn aðzýyla daire þeklinde küçük parçalar kesin. Ispanak köftelerinin çukur kýsýmlarýna birer parça peynir yerleþtirin. 1 kaþýk margarini küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceye ayarlý fýrýnda 15-20 dakika piþirin. Tozbiber serpip sýcak olarak servis yapýn.