Bilgi çaðýnýn yükseliþine tanýk olan günümüzde, Titanik’in gerçek bir olay olduðunu henüz yeni öðrenenlerin sayýsý da hiç az deðil.
Batýþýnýn 100’üncü yýldönümü dolayýsýyla tüm dünyada yine gündeme oturan Titanik, bugüne kadar sayýsýz belgesel ve kitaba konu oldu, hakkýnda binlerce makale yazýldý. Hatta, 11 Oscar kazanan filmi bile çekildi. Ancak bazýlarý facianýn bir filmden ibaret olmadýðýný yeni öðreniyor.
Twitter’da “Stefan” adýyla hesabý bulunan bir kullanýcý, yarýn batýþýnýn 100’üncü yýldönümü olan Titanik hakkýnda atýlan çok ilginç tweetler tespit etti. Stefan’ýn yeniden tweet (RT) ettiði mesajlarda dikkat çeken orta nokta, bu tweetleri atan kullanýcýlarýn Titanik’in aslýnda gerçek olduðunu yeni öðrendiklerini belirtmeleriydi.
Stefan, kýsa zamanda Titanik hakkýndaki inanmasý güç mesajlarý RT eden kullanýcý olarak tanýndý. Söz konusu tweetlerden birinde “charlibobsss” adýndak kullanýcý, “Titanik’in gerçek olduðunu bilmemem kötü bir þey mi? Ben onu sadece film zannediyordum” ifadesi geçiyor.
“lizamagang” adýndaki diðer bir kullanýcý, “Kimse bana Titanik’in gerçek olduðunu söylemedi... Nasýl þimdi daha yeni öðreniyorum” dedi. “0_0woahthere” adýndaki bir diðer kullanýcý da, “Titanik’in gerçekten yaþandýðýný bilmiyordum. Sahi gerçek mi?” mesajýný çekti.
Adý geçen kullanýcýlarýn hesabý kontrol edildiðinde, bu tweetleri gerçekten attýklarý görülüyor. Twitter, modern çaðýn sunduðu iletiþim kolaylýðýnýn bilgiye eriþimi sadece ‘teknik’ olarak sýnýrsýz kýldýðý ortaya koymayý baþardý. Titanik’in yakýn zamanda en popüler konulardan biri olmasý ise en azýndan birkaç kiþinin daha gerçeklere eriþmesini saðlamýþ görünüyor.
Kaynak:veteknoloji-Bilim ve Teknoloji

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri