Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Kağıt reçete yazılmayacak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kağıt reçete yazılmayacak

Doktorlar artık reçete yazmayacak!
    Elektronik reçete uygulaması, 24 Nisan'da pilot il Eskişehir'de başlayacak...
    Doktorlar artık reçete yazmayacak! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), birçok usulsüzlüğün yaşandığı sağlık harcamalarını kontrol altına alacak bir projeye imza atıyor. Sağlık hizmetlerinden faydalanan tüm vatandaşları ilgilendiren sistemle sağlık karnesinde olduğu gibi kağıt reçete de uygulamadan kalkıyor. Yeni sistem ile hem daha sağlıklı bir işleyiş hem de suiistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Sistemin hizmete başlaması ile vatandaş ilacını TC kimlik numarası ile eczaneden alabilecek. Yanlış ilaç verme, hekimin belgisi dışında reçete yazılması, başkasının adına ilaç alma, sahte reçete, reçetenin kaybolması veya yırtılması gibi problemler ortadan kalkacak. Kamunun bu sektörde yapılan usulsüzlükler nedeniyle uğradığı trilyonlarla ifade edilen zararların da önüne geçilebilecek.

KAĞITTAN BÜYÜK TASARRUF

SGK Eskişehir İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat, yeni sistem ile ilaç kullanımına ilişkin olarak oluşturulan elektronik raporlar, ayaktan ve yatan hastalara yapılan tüm tetkik-tedavi-ilaç-malzeme işlemine ait kayıtlarının elektronik ortama alınacağını söyledi. Türkiye'de günde 1.5 milyon reçete kağıdı kullanıldığını dile getiren Akpolat, sadece kağıt tasarrufu açısından değerlendirilmesi halinde bile sistemin büyük tasarruf sağlayacağını kaydetti. Süreç içerisinde faturaların da elektronik olarak alınabileceğini dile getiren Akpolat, Eskişehir'in uygulamaya hazır olduğunu ve 24 Nisan salı günü başlanılacağını dile getirdi. Tüm Türkiye'de ise sisteme 1 Temmuz'da geçilecek.

ECZACILARIN İŞİ KOLAYLAŞIYOR

Reçetenin kaydı aşamasında yaklaşık 31 çeşit bilgiyi Medula eczane provizyon sistemine kaydetmek zorunda kalan eczacıların işi de kolaylaşıyor. Eczacılar sadece 6 çeşit bilgiyi sisteme kaydedecekler. Eczaneler farkına varamadan işledikleri sahte reçetelerden dolayı da artık ceza yemeyecekler.

GÜNDE 300 REÇETE YAZAN VAR

Bugün'ün haberine göre SGK, yaptığı denetimde bir günde 60 ila 300 arasında reçete yazan 861 hekim tespit etti. Bir hekimin bir yılda yazdığı reçete sayısı ise 67 bini buluyor. Toplamda 861 hekim bir yılda 12 milyon 400 bin reçete yazmış. Bir başka örnekte ise bir bayan hastaya bir yıl içerisinde 49 adet reçetede 120 değişik ilaç yazıldığı tespit edildi. SGK yeni sistem ile bu tür suiistimallerin önüne geçecek ve daha kolay denetleme imkanına kavuşacak.

E-reçetenin yenilikleri ve faydaları

* Hekimin bilgisi ve kontrolü dışında, o hekime ait reçete üretilemeyecek.

* Eczanede hekimin yazısının okunamaması yada yanlış ilaç verme olayları ortadan kalkacak.

* Reçetenin kaybolması, yırtılması gibi olaylar yaşanmayacak.

* Sahte reçetelerden dolayı eczaneler yaşadıkları cezai durumlar yaşanmayacak

* Reçetenin kaydı aşamasında eczacılar yaklaşık 31 çeşit bilgiyi Medula eczane provizyon sistemine kaydetmek zorundalar. E-reçete sonrası ise eczacılar yalnızca 6 çeşit bilgiyi sisteme kaydedecek.

* Kağıt reçetede tahrifat, ilaç eklenmesi gibi kimin tarafından yapıldığının tespitinin zor olduğu durumlar oluşmayacak, eczaneler cezai işlemlerle karşılaşmayacak.

* Eczaneler geri ödeme amacıyla elektronik reçeteleri ve eki belgeleri kuruma teslim etmeyecek.

* Kurum ve üçüncü kişiler tarafından yapılacak inceleme ve denetimlerde ilgili reçeteye ulaşmak açısından yaşanan sorunlar ortadan kalkacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnşallah işleyişi de güzel olur! Ama yolsuzluklar biter mi,bilmem.Bundan kuşkuluyum.Zira on gündür tatildeydim;iki yıl önce yapılan Söke-Bodrum yolunun bugün yeniden asfaltlandığına,onarıldığına tanık oldum.Oysa iki yıl önce düğün gibi kutlamalarla hizmete alınmıştı.Demekki henüz doymayan,ya da doyurulmamış [COLOR="Red"]bi taraf olmamış müteahitlerimiz var.Yalnız bu girişimin bir iyi yönü de dayaklık doktorların(!) belirlenmiş olması.Günde üçyüz reçete yazarak devleti tokatlayanların (hoş olmasa da) bir tokatlayanı olmalı!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzel haber tebrik ederim TÜRKİYE CUMHURİYETİ son hızla ilerliyor. durmak yok yola devam.

Peki arkadaşlar aklıma bir şey geldi size sormak isterim. örneğin doktorumuz bize reçeteyi yazdı bizde doğal olarak eczaneye ilaçları almaya gittik, eczanenin bize doktorun yazdığı ilaçları bire bir vereceği ne malum, tanıdığım bir sürü eczane muadil ilaç veriyor. bu muadil ilaç sektörün önüne nasıl geçecekler onu anlmadım. bunun önünü kesmek için yapılacak en iii şey şu hasta eczaneye ilaçlarını almaya gittiyinde, hastada bilgisayar monitörüne bakmalı, ve doktorun yazdığı ilaç reçetesini okumalı diyorum. zira ben şahsen hiç bir eczaneye asla ve asla güvenmem.
    Konu aliharbiye tarafından (23-04-2012 Saat 10:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazı eklendi.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İnşallah işleyişi de güzel olur! Ama yolsuzluklar biter mi,bilmem.Bundan kuşkuluyum.Zira on gündür tatildeydim;iki yıl önce yapılan Söke-Bodrum yolunun bugün yeniden asfaltlandığına,onarıldığına tanık oldum.Oysa iki yıl önce düğün gibi kutlamalarla hizmete alınmıştı.Demekki henüz doymayan,ya da doyurulmamış [COLOR="Red"]bi taraf olmamış müteahitlerimiz var.Yalnız bu girişimin bir iyi yönü de dayaklık doktorların(!) belirlenmiş olması.Günde üçyüz reçete yazarak devleti tokatlayanların (hoş olmasa da) bir tokatlayanı olmalı!
    Asfalt işine değinmişsin arkadaşım ama şu var Türkiyede yapılan asfalt en az 1 mt olacakki hemen bozulmasın çok eskiden 10 cm asfalt sererlerdi şimdi bunu en az 50 cm çıkardılar tabi bazı yerlerde 30 cm de seriyorlar. Doğa şartlarında ve bu asfaltın üzerinden gecen araçlara göre yıpranması çabuk oluyor. Ama eskiye göre yollar çok çok iyi.

Doktorlara gelince ne kadar çok ilaç yazarlarsa o ilaç firmalarında aldıkları tatiller hediyeler vesayrelerin birazda olsa önüne geçilecek.

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    güzel haber tebrik ederim TÜRKİYE CUMHURİYETİ son hızla ilerliyor. durmak yok yola devam.

Peki arkadaşlar aklıma bir şey geldi size sormak isterim. örneğin doktorumuz bize reçeteyi yazdı bizde doğal olarak eczaneye ilaçları almaya gittik, eczanenin bize doktorun yazdığı ilaçları bire bir vereceği ne malum, tanıdığım bir sürü eczane muadil ilaç veriyor. bu muadil ilaç sektörün önüne nasıl geçecekler onu anlmadım. bunun önünü kesmek için yapılacak en iii şey şu hasta eczaneye ilaçlarını almaya gittiyinde, hastada bilgisayar monitörüne bakmalı, ve doktorun yazdığı ilaç reçetesini okumalı diyorum. zira ben şahsen hiç bir eczaneye asla ve asla güvenmem.
    Arkadaşım artık eczanlerde barkod sistemi var. Doktorun yazdığı ilaçla o barkod eşleşmek zorunda. Yani yine bir dolaplar döner ama eskisi gibi kolay olmaz.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili volkan bey ilginize çok teşekkür ederim bir nebze olsada beni rahata kavuşturdunuz.
    Bana çok yakın olan çevremde hem eczacı arkadaşlar hemde ilaç mümessili olan arkadaşlarım var, hemen hemen ne dolaplar çevirdiklerini çok iii biliyorum, o yüzden beni bu durum rahatsız etti sormak istedim, ama aklıma gelmemişti doğru ya barkod, bu işin önüne azda olsa geçebilir, tekrar ilginize çok teşekkür ederim saygılarımla aliharbiye
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kendi kağıdımı götürsem, yazdırsam nasıl olur?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İşin özüne bakıldığına zaman son 10 yılda sağlık alanında beya bir yol katedildi.

1. Doktorların özel muaynaneleri kapatılarak hastanede ilgilnmemelerinin birazda olsa önüne geçildi.

2. Sabahın köründe sıraya girme derdi bitti.

3. Sağlık karnesi olayı bitti.

4. Hem telefon hemde ınternet ile sıra alma gibi kolaylık sağlandı.

5. Muayne esnasında ilaç mümessillerini içeriye dalması bitti.

6. TC kimlik numarası tamamen standart oldu.

7. Artık röntgen için verilen sıralar beklemeler yok röntgen al kantahlili snucu al bunlar bitti ver tahlilini çektir röntgenının 15 dk sonra doktorun ekranında.

Eh en son olarakta recete al başhekıme imzalattır mühürlettir vesayre buda bitti. Bu hem zaman kaybını hemde büyük bir tasarruf için önemli. Hastanede kesilen recete eczacının bunun için düzenleyeceği evreklar vs.

Yalnız burda şöyle bir şey ortaya çıkıyor artık iş alanı azalıyor . Haastanelerdeki memur sayısı git gide azalıcak. Bu bir çok işsahasında böyle olacak. Elinizde teknik bir mesleğiniz varsa bir yönde şanslısınız. Şu an türkiyede teknik personel ve mühendis eksikliği var.

Endüstri meslek lisesinin önünü kapatan zihniyetlerin sayesinde Teknik işten anlayan tekniker ve mühendis artık yetişmiyor. Şu an mezun olanların bir çoğu sadece kağıt üzerinde mühendis ve tekniker.

Bakalım bununda önü açıldı ilerideki 5 yıl içinde inş istenilen standartlarda işten anlayan mezunlar piyasada olacaktır ve üreten bir ülke olma yolunda olacağız.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Volkan kardeş,yazdıklarınızın ilk iki maddesine maalesef katılamıyorum.Bunlar yorum değil,bizzat yaşadıklarımız.Benim yaşımda olanların çoğu vakti artık hastanelerde doktor kapılarında bekleyerek geçiyor.Gerçi sağolsunlar,çocuklar,gaziler ve hamilelerden sonra 65 yaş üstü hastalara öncelik veriliyor.Ama bunlar bile işlerin düzgün akışını sağlamıyor.Bir kere son sağlık reformuyla üniversitelere bağlı araştırma hastaneleri felç oldu.Polikliniklerde sadece uzmanlığa hazırlanan ve henüz pratisyenlik aşamasını geçmemiş olan genç hekimler görev yapıyor.Prf.-Doç. gibi öğretim üyeleri artık üniversite hastanesi içinde değil,ya anlaşmalı olduğu özel hastanelerde, ya da kendi muayene kliniklerinde hasta kabul ediyorlar.Hem de ne ücrete!..Üniversite hastanelerinde ise artık çok ameliyat yapılamadığı için de yeni doktor adayları hangi deneyimlerle yetişecek,öğrenecek, kimse bunun hesabını yapmıyor.Yurtdışından doktor getirteceklermiş,bizim insanımızın dilinden iyi anlarlar doğrusu!Hoş anlamasalar da biz anlatmasını da biliriz ya!.

Sözün özü sevgili dost,ayakları yere sağlam basan,hayatın gerçekleriyle çatışmayan her olumlu girişimi saygıyla destekleriz.Çünkü bu yorgun ve çilekeş halkımız her şeyin en iyisini hakediyor.Sevgiyle,sağlıkla kalın!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gelişmeler güzel ancak bu gelişmeler kişilere özel çıkarılmıyor genele bakılıp çıkarılıyor işte bu yüzden konuya kişisel değil genel bakalım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri