Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Kaðýt reçete yazýlmayacak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Kaðýt reçete yazýlmayacak

Doktorlar artýk reçete yazmayacak!
    Elektronik reçete uygulamasý, 24 Nisan'da pilot il Eskiþehir'de baþlayacak...
    Doktorlar artýk reçete yazmayacak! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), birçok usulsüzlüðün yaþandýðý saðlýk harcamalarýný kontrol altýna alacak bir projeye imza atýyor. Saðlýk hizmetlerinden faydalanan tüm vatandaþlarý ilgilendiren sistemle saðlýk karnesinde olduðu gibi kaðýt reçete de uygulamadan kalkýyor. Yeni sistem ile hem daha saðlýklý bir iþleyiþ hem de suiistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Sistemin hizmete baþlamasý ile vatandaþ ilacýný TC kimlik numarasý ile eczaneden alabilecek. Yanlýþ ilaç verme, hekimin belgisi dýþýnda reçete yazýlmasý, baþkasýnýn adýna ilaç alma, sahte reçete, reçetenin kaybolmasý veya yýrtýlmasý gibi problemler ortadan kalkacak. Kamunun bu sektörde yapýlan usulsüzlükler nedeniyle uðradýðý trilyonlarla ifade edilen zararlarýn da önüne geçilebilecek.

KAÐITTAN BÜYÜK TASARRUF

SGK Eskiþehir Ýl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat, yeni sistem ile ilaç kullanýmýna iliþkin olarak oluþturulan elektronik raporlar, ayaktan ve yatan hastalara yapýlan tüm tetkik-tedavi-ilaç-malzeme iþlemine ait kayýtlarýnýn elektronik ortama alýnacaðýný söyledi. Türkiye'de günde 1.5 milyon reçete kaðýdý kullanýldýðýný dile getiren Akpolat, sadece kaðýt tasarrufu açýsýndan deðerlendirilmesi halinde bile sistemin büyük tasarruf saðlayacaðýný kaydetti. Süreç içerisinde faturalarýn da elektronik olarak alýnabileceðini dile getiren Akpolat, Eskiþehir'in uygulamaya hazýr olduðunu ve 24 Nisan salý günü baþlanýlacaðýný dile getirdi. Tüm Türkiye'de ise sisteme 1 Temmuz'da geçilecek.

ECZACILARIN ÝÞÝ KOLAYLAÞIYOR

Reçetenin kaydý aþamasýnda yaklaþýk 31 çeþit bilgiyi Medula eczane provizyon sistemine kaydetmek zorunda kalan eczacýlarýn iþi de kolaylaþýyor. Eczacýlar sadece 6 çeþit bilgiyi sisteme kaydedecekler. Eczaneler farkýna varamadan iþledikleri sahte reçetelerden dolayý da artýk ceza yemeyecekler.

GÜNDE 300 REÇETE YAZAN VAR

Bugün'ün haberine göre SGK, yaptýðý denetimde bir günde 60 ila 300 arasýnda reçete yazan 861 hekim tespit etti. Bir hekimin bir yýlda yazdýðý reçete sayýsý ise 67 bini buluyor. Toplamda 861 hekim bir yýlda 12 milyon 400 bin reçete yazmýþ. Bir baþka örnekte ise bir bayan hastaya bir yýl içerisinde 49 adet reçetede 120 deðiþik ilaç yazýldýðý tespit edildi. SGK yeni sistem ile bu tür suiistimallerin önüne geçecek ve daha kolay denetleme imkanýna kavuþacak.

E-reçetenin yenilikleri ve faydalarý

* Hekimin bilgisi ve kontrolü dýþýnda, o hekime ait reçete üretilemeyecek.

* Eczanede hekimin yazýsýnýn okunamamasý yada yanlýþ ilaç verme olaylarý ortadan kalkacak.

* Reçetenin kaybolmasý, yýrtýlmasý gibi olaylar yaþanmayacak.

* Sahte reçetelerden dolayý eczaneler yaþadýklarý cezai durumlar yaþanmayacak

* Reçetenin kaydý aþamasýnda eczacýlar yaklaþýk 31 çeþit bilgiyi Medula eczane provizyon sistemine kaydetmek zorundalar. E-reçete sonrasý ise eczacýlar yalnýzca 6 çeþit bilgiyi sisteme kaydedecek.

* Kaðýt reçetede tahrifat, ilaç eklenmesi gibi kimin tarafýndan yapýldýðýnýn tespitinin zor olduðu durumlar oluþmayacak, eczaneler cezai iþlemlerle karþýlaþmayacak.

* Eczaneler geri ödeme amacýyla elektronik reçeteleri ve eki belgeleri kuruma teslim etmeyecek.

* Kurum ve üçüncü kiþiler tarafýndan yapýlacak inceleme ve denetimlerde ilgili reçeteye ulaþmak açýsýndan yaþanan sorunlar ortadan kalkacak.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýnþallah iþleyiþi de güzel olur! Ama yolsuzluklar biter mi,bilmem.Bundan kuþkuluyum.Zira on gündür tatildeydim;iki yýl önce yapýlan Söke-Bodrum yolunun bugün yeniden asfaltlandýðýna,onarýldýðýna tanýk oldum.Oysa iki yýl önce düðün gibi kutlamalarla hizmete alýnmýþtý.Demekki henüz doymayan,ya da doyurulmamýþ [COLOR="Red"]bi taraf olmamýþ müteahitlerimiz var.Yalnýz bu giriþimin bir iyi yönü de dayaklýk doktorlarýn(!) belirlenmiþ olmasý.Günde üçyüz reçete yazarak devleti tokatlayanlarýn (hoþ olmasa da) bir tokatlayaný olmalý!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

güzel haber tebrik ederim TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ son hýzla ilerliyor. durmak yok yola devam.

Peki arkadaþlar aklýma bir þey geldi size sormak isterim. örneðin doktorumuz bize reçeteyi yazdý bizde doðal olarak eczaneye ilaçlarý almaya gittik, eczanenin bize doktorun yazdýðý ilaçlarý bire bir vereceði ne malum, tanýdýðým bir sürü eczane muadil ilaç veriyor. bu muadil ilaç sektörün önüne nasýl geçecekler onu anlmadým. bunun önünü kesmek için yapýlacak en iii þey þu hasta eczaneye ilaçlarýný almaya gittiyinde, hastada bilgisayar monitörüne bakmalý, ve doktorun yazdýðý ilaç reçetesini okumalý diyorum. zira ben þahsen hiç bir eczaneye asla ve asla güvenmem.
    Konu aliharbiye tarafýndan (23-04-2012 Saat 10:50 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: yazý eklendi.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý rselturk Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ýnþallah iþleyiþi de güzel olur! Ama yolsuzluklar biter mi,bilmem.Bundan kuþkuluyum.Zira on gündür tatildeydim;iki yýl önce yapýlan Söke-Bodrum yolunun bugün yeniden asfaltlandýðýna,onarýldýðýna tanýk oldum.Oysa iki yýl önce düðün gibi kutlamalarla hizmete alýnmýþtý.Demekki henüz doymayan,ya da doyurulmamýþ [COLOR="Red"]bi taraf olmamýþ müteahitlerimiz var.Yalnýz bu giriþimin bir iyi yönü de dayaklýk doktorlarýn(!) belirlenmiþ olmasý.Günde üçyüz reçete yazarak devleti tokatlayanlarýn (hoþ olmasa da) bir tokatlayaný olmalý!
    Asfalt iþine deðinmiþsin arkadaþým ama þu var Türkiyede yapýlan asfalt en az 1 mt olacakki hemen bozulmasýn çok eskiden 10 cm asfalt sererlerdi þimdi bunu en az 50 cm çýkardýlar tabi bazý yerlerde 30 cm de seriyorlar. Doða þartlarýnda ve bu asfaltýn üzerinden gecen araçlara göre yýpranmasý çabuk oluyor. Ama eskiye göre yollar çok çok iyi.

Doktorlara gelince ne kadar çok ilaç yazarlarsa o ilaç firmalarýnda aldýklarý tatiller hediyeler vesayrelerin birazda olsa önüne geçilecek.

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    güzel haber tebrik ederim TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ son hýzla ilerliyor. durmak yok yola devam.

Peki arkadaþlar aklýma bir þey geldi size sormak isterim. örneðin doktorumuz bize reçeteyi yazdý bizde doðal olarak eczaneye ilaçlarý almaya gittik, eczanenin bize doktorun yazdýðý ilaçlarý bire bir vereceði ne malum, tanýdýðým bir sürü eczane muadil ilaç veriyor. bu muadil ilaç sektörün önüne nasýl geçecekler onu anlmadým. bunun önünü kesmek için yapýlacak en iii þey þu hasta eczaneye ilaçlarýný almaya gittiyinde, hastada bilgisayar monitörüne bakmalý, ve doktorun yazdýðý ilaç reçetesini okumalý diyorum. zira ben þahsen hiç bir eczaneye asla ve asla güvenmem.
    Arkadaþým artýk eczanlerde barkod sistemi var. Doktorun yazdýðý ilaçla o barkod eþleþmek zorunda. Yani yine bir dolaplar döner ama eskisi gibi kolay olmaz.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

sevgili volkan bey ilginize çok teþekkür ederim bir nebze olsada beni rahata kavuþturdunuz.
    Bana çok yakýn olan çevremde hem eczacý arkadaþlar hemde ilaç mümessili olan arkadaþlarým var, hemen hemen ne dolaplar çevirdiklerini çok iii biliyorum, o yüzden beni bu durum rahatsýz etti sormak istedim, ama aklýma gelmemiþti doðru ya barkod, bu iþin önüne azda olsa geçebilir, tekrar ilginize çok teþekkür ederim saygýlarýmla aliharbiye
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kendi kaðýdýmý götürsem, yazdýrsam nasýl olur?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýþin özüne bakýldýðýna zaman son 10 yýlda saðlýk alanýnda beya bir yol katedildi.

1. Doktorlarýn özel muaynaneleri kapatýlarak hastanede ilgilnmemelerinin birazda olsa önüne geçildi.

2. Sabahýn köründe sýraya girme derdi bitti.

3. Saðlýk karnesi olayý bitti.

4. Hem telefon hemde ýnternet ile sýra alma gibi kolaylýk saðlandý.

5. Muayne esnasýnda ilaç mümessillerini içeriye dalmasý bitti.

6. TC kimlik numarasý tamamen standart oldu.

7. Artýk röntgen için verilen sýralar beklemeler yok röntgen al kantahlili snucu al bunlar bitti ver tahlilini çektir röntgenýnýn 15 dk sonra doktorun ekranýnda.

Eh en son olarakta recete al baþhekýme imzalattýr mühürlettir vesayre buda bitti. Bu hem zaman kaybýný hemde büyük bir tasarruf için önemli. Hastanede kesilen recete eczacýnýn bunun için düzenleyeceði evreklar vs.

Yalnýz burda þöyle bir þey ortaya çýkýyor artýk iþ alaný azalýyor . Haastanelerdeki memur sayýsý git gide azalýcak. Bu bir çok iþsahasýnda böyle olacak. Elinizde teknik bir mesleðiniz varsa bir yönde þanslýsýnýz. Þu an türkiyede teknik personel ve mühendis eksikliði var.

Endüstri meslek lisesinin önünü kapatan zihniyetlerin sayesinde Teknik iþten anlayan tekniker ve mühendis artýk yetiþmiyor. Þu an mezun olanlarýn bir çoðu sadece kaðýt üzerinde mühendis ve tekniker.

Bakalým bununda önü açýldý ilerideki 5 yýl içinde inþ istenilen standartlarda iþten anlayan mezunlar piyasada olacaktýr ve üreten bir ülke olma yolunda olacaðýz.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Volkan kardeþ,yazdýklarýnýzýn ilk iki maddesine maalesef katýlamýyorum.Bunlar yorum deðil,bizzat yaþadýklarýmýz.Benim yaþýmda olanlarýn çoðu vakti artýk hastanelerde doktor kapýlarýnda bekleyerek geçiyor.Gerçi saðolsunlar,çocuklar,gaziler ve hamilelerden sonra 65 yaþ üstü hastalara öncelik veriliyor.Ama bunlar bile iþlerin düzgün akýþýný saðlamýyor.Bir kere son saðlýk reformuyla üniversitelere baðlý araþtýrma hastaneleri felç oldu.Polikliniklerde sadece uzmanlýða hazýrlanan ve henüz pratisyenlik aþamasýný geçmemiþ olan genç hekimler görev yapýyor.Prf.-Doç. gibi öðretim üyeleri artýk üniversite hastanesi içinde deðil,ya anlaþmalý olduðu özel hastanelerde, ya da kendi muayene kliniklerinde hasta kabul ediyorlar.Hem de ne ücrete!..Üniversite hastanelerinde ise artýk çok ameliyat yapýlamadýðý için de yeni doktor adaylarý hangi deneyimlerle yetiþecek,öðrenecek, kimse bunun hesabýný yapmýyor.Yurtdýþýndan doktor getirteceklermiþ,bizim insanýmýzýn dilinden iyi anlarlar doðrusu!Hoþ anlamasalar da biz anlatmasýný da biliriz ya!.

Sözün özü sevgili dost,ayaklarý yere saðlam basan,hayatýn gerçekleriyle çatýþmayan her olumlu giriþimi saygýyla destekleriz.Çünkü bu yorgun ve çilekeþ halkýmýz her þeyin en iyisini hakediyor.Sevgiyle,saðlýkla kalýn!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

geliþmeler güzel ancak bu geliþmeler kiþilere özel çýkarýlmýyor genele bakýlýp çýkarýlýyor iþte bu yüzden konuya kiþisel deðil genel bakalým

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri