TEDAÞ iþçisi ikinci kez öldü
TEDAÞ, ölen iþçisinin evinin elektriðini 34 lira borcundan dolayý kesti.
![]()
Erzurum'un Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Ýlçesi'ndeki Karasu 2 HES'e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattýndaki arýzayý geçen 3 Nisan günü onarmaya giderken, bindikleri deniz bisikletinin alabora olmasý sonucu ölen 5 TEDAÞ iþçisinden 37 yaþýndaki Feridun Öztürk'ün evinin elektriði, 34 lira borcu nedeniyle kesildi. Kayýnpederi Hanifi, çocuklarý Kübra (8), Cenap (4) ve Aleyna (3) ile birlikte yaþayan Ferudun Öztürk'ün eþi 36 yaþýndaki Perihan Öztürk, "TEDAÞ, hayatýmýzý karartý. Eþimin ölümüne neden olduðu yetmiyormuþ gibi, bir de bizi karanlýkta býraktý. Beni ikinci kez öldürdüler" dedi.
5 ÝÞÇÝ HAYATINI KAYBETTÝ
Erzurum- Bayburt karayolu üzerinde, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Çimento Fabrikasý'nýn karþýsýnda, Karasu- 2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattýndaki arýzayý onarmak için TEDAÞ'ýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Þubesinde görevli 5 iþçi, 3 Nisan günü deniz bisikleti ile yola çýktý. Bir bölümü buzla kaplý gölette ilerleyen deniz bisitleti, buz kütlesine çarparak alabora oldu. Suya düþen TEDAÞ görevlilerinin 'Ýmdat' çýðlýklarýna hiç kimse elini uzatamadý. Sonraki günlerde Usta baþý Mustafa Arifoðullarý, Ahmet Sait Turan, Þahin Baykal, Feridun Öztürk ve Rýdvan Takým'ýn cesetleri çýkarýldý ve törenlerle topraða verildi.
EVDE KÝMSE YOKKEN GÖREVLÝ GELÝP KESMÝÞ
Eþi Feridun Öztürk'ün acýsýný yüreðinde taþýyan 3 çocuk annesi Perihan Öztürk'ün evine 20 nisan günü kimse olmadýðý sýrada Erzurum'dan gelen TEDAÞ görevlisi, 33 lira 92 kuruþ borcu olduðu gerekçesiyle elektriði kesti, sayacý mühürledi. Evde bulunmadýðý sýrada elektriði kesilen ve bunu akþam fark ettiðini söyleyen Perihan Öztürk þunlarý anlattý:
"Iþýklar yanmayýnca üst katta oturan ev sahibinin yanýna gittim. Onlarda elektrik vardý. Ne olduðunu anlamaya çalýþýrken, ev sahibimizin oðlu TEDAÞ'tan gelen bir kiþinin faturayý ödemediðimiz için elektriðimizi mühürlediðini söyledi. Görevlinin geldiði saatte evde yoktum. Elektrik faturasý ev sahibi Erol Dumanlý'nýn adýna kayýtlý. Son ödeme tarihi 17 Nisan'dý. Acýmýz çok taze olduðu için faturayý ödemek aklýmýza gelmedi. Cuma akþamý, mesai bittiði için faturayý yatýramadýk. Araya Cumartesi ve Pazar girdi. Pazartesi de 23 Nisan tatili. Cumartesi günü evimin elektiriðinin kesildiðini duyan komþulardan biri gelip mühürü kýrmýþ, cereyan vermiþ. Biz de bir gece mum ýþýðýnda kaldýktan sonra kaçak olarak kullanmaya baþladýk. Eþim, iþinden dolayý gölette göz göre göre öldü. TEDAÞ'ýn yaptýðý beni ikinci kez öldürdü. TEDAÞ'ta çalýþmasa bile bu evde bir cenaze var. Nasýl keserler? Cuma günü mesai bitminde elektrik mi kesilir?" dedi.
83 YAÞINDAKÝ BABA: SABAHA KADAR AÐLADIM
Acý üstüne acý yaþadýðýný belirten 8 çocuk babasý 83 yaþýndaki Hanifi Öztürk, kazada ölen Feridun'un en küçük evladý olduðunu söyledi. 8 yýl önce eþinin ölümü ile birlikte Ferudun ve gelini ile birlikte yaþamaya baþladýðýný belirten Hanifi Öztürk, "Akþam eve geldiðimde gelinim ve torunlarým aðlýyordu. 'Ne oldu' diye sorduðumda gelinim elektriðin kesildiðini söyledi. Bu kadar insafsýz olunmaz. Mum ýþýðýnda geçirdiðim o gece yataðýmda sabaha kadar aðladým. Evladýmýn acýsý yüreðimde kat kat artmýþtý. Artýk dayanacak gücüm kalmadý. Býrakýn acýmýzý yaþayalým" diye konuþtu.
Kardeþinin gölette saatlerce kurtarýlmayý beklediðini ancak hiçbir yardým elinin uzatýlmadýðýný anlatan Tahir Öztürk de, "Buraya elektriði kesmeye gelen görevliyi iyi ki görmedik. Yoksa onu halk linç ederdi. Komþular mühürü kýrarak eve elektrik vermiþ. Bunlar bizi yýldýrmaya mý çalýþýyor? Enerji Bakaný'na sesleniyorum. Faturanýn son ödeme tarihinden 3 gün geçince elektrik mi kesilir?" dedi.
Öztürk ailesinin evinin elektiriðinin kesilmesine mahalle halký da tepki gösterdi.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri