Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/3 İlkİlk 123
22 sonuçtan 21 ile 22 arası

Konu: öğrenciler sütten zehirlendi!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Süt skandalında ikinci gün: 78 öğrenci zehirlendi

Muş, Bitlis ve Adana birçok öğrenci sütten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı 'Okul Sütü Programı' kapsamında okullarda Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımı dün başladı. Yüzlerce öğreci sütten rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımına bugün de devam edildi. Ancak Muş, Bitlisve Adana'daki okullarda dağıtılan sütleri içen öğrencilerde mide bulantısı ve karın ağrısı başlayınca, öğrenciler hastaneye kaldırıldı.
    MUŞ

Muş'un merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde 40 ilköğretim okulu öğrencisi, 'Okul Sütü Programı' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda, sabah öğrencilere Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtılmasının ardından 40 çocukta karın ağrısı ve kusma şikayeti başladı. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü Acil Servisi'ne kaldırılan çocuklara ilk müdahale yapıldı. Duruma tepki gösteren veliler, çocuklarına tarihi geçmiş sütlerin dağıtıldığını iddia etti. Doktorlar ise zehirlenen öğrenci sayısının artabileceğini söyledi.
    Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız, Ddün saat 10 itibariyle Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımına başladıklarını kaydetti. Yıldız, "Şu ana kadar tarafımıza iletilen herhangi bir zehirlenme vakası yok. Sadece bir okulda 40 öğrencimizin henüz tahlil ve tetkikleri devam etmekte. Bunun sütten kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahliller tamamlandıktan sonra gerekli açıklama valiliğimiz tarafından yapılacaktır. Bu konuda kesin sütten zehirlenme diye bir durum söz konusu değil" dedi.
    BİTLİS

Bitlis'te bu sabah okullarda dağıtılan sütten rahatsızlanan 20 öğrenci, ambulanslarla Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Türkiye genelinde başlatılan okullardaki öğrencilere Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımı bu sabah Bitlis'te de yapıldı. Bitlismerkezdeki okullarda dağıtılan sütleri içen öğrencilerde mide bulantısı ve karın ağrısı başlayınca, 20 öğrenci ambulanslarla Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk kontrollerin ardından öğrencilerin zehirlenmediği belirlenirken, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, süte karşı allerjisi olan öğrencilerin etkilendiğini söyledi. Korkmaz, "Sabah saatlerinde dağıtılan sütlerden sonra bazı okullardaki öğrencilerin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri ortaya çıktı. Okullarımıza çok sayıda ambulansı sevk ettik. Yapılan ilk tahlillerde gıda zehirlenmesi olmadığı ortaya çıktı. Bazı öğrencilerin süte alerjisinden kaynaklı problemler olduğunu düşünüyoruz. En son bilgiyi sağlıkçılarımız verecek" dedi.
    ADANA

Kozan ilçesinde, ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında dağıtılan sütlerden içen 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Okul Sütü Projesi'' kapsamındaki Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımı, ilçedeki okullarda sürdü.
    Süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu'ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.
    ADIYAMAN'DA SÜT DAĞITIMI DURDURULDU

Adıyaman Valiliği tarafından oluşturulan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. komisyonu, sütlerin incelenmesi için çalışma başlattı. Tahlillerin neticesi açıklanana kadar Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımının durdurulduğu açıklandı.
    Adıyaman Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, yaptığı açıklamada, "Süte hassasiyetler sonucunda hiçbir çocuğumuzun sağlığında bir problem yok. Araştırma bakımından okullarda dağıtımı yapılan sütlerin numuneleri alındı. Numunelerin tahlili için Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. veya Gaziantep'e göndereceğiz. Tahlil neticesine kadar Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dağıtımını durdurduk." dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Süt inmeyi önlüyor

Az yağlı süt ve süt ürünlerinin, inme riskini azalttığı ortaya çıktı

Az yağlı süt ve süt ürünlerinin, inme geçirme ihtimalini azalttığı ortaya çıktı.
    Stroke dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmaya göre, günde dört porsiyon az yağlı süt ürünü tüketmek, inme riskini yüzde 12 azaltıyor.
    Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü bilim adamları, Dr. Susanna Larsson başkanlığında yaptığı araştırmada, 45 ile 83 yaş arasında 75 bin sağlıklı İsveçli kadın ve erkeğin beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve sağlık verilerini değerlendirdi.
    Düzenli olarak az yağlı süt ürünü tüketenlerin iskemik inme geçirme ihtimalinin ise yüzde 13 azaldığı görüldü.
    Bilim adamları, bu ürünlerin inme riskini azaltmasının, sağlıklı beslenmenin tansiyon üzerindeki olumlu etkisiyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyor. İsveç'te genelde az yağlı süt ürün

tam zamanı Türkiye için millete inen indi

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri