Özdemir ve Koç'tan sert salvolar
Etik Kurulu'nun hazırladığı şike raporu ve 58. madde ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü bir basın toplantısı düzenledi.
Özdemir, konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, bir gazetede çıkan röportajında söylediği sözlerle ilgili olarak Nihat Özdemir, "3 Temmuz'dan beri tüm süreçte, Fenerbahçe'nin aldığı en büyük yaraların başında ezeli rakibimiz ve ezeli dostumuz olarak nitelediğimiz Galatasaray'dan gelmekte...
Sayın Aysal'ın, 'Fenerbahçe sahasında şampiyon olsa bile biz onun yerine Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz' diye talihsiz bir açıklaması oldu.
Biz geçen sene bu oyunu gördük. TFF'nin yaptığı talihsiz hata sebebiyle Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne gitti. Fenerbahçe'nin hakkının yenildiğini herkes gördü. Ünal Aysal'ın yaptığı açıklama bizi yaralamıştır. Şampiyonluk konusunda en az onlar kadar iddiamız var. Hakkımız olan şampiyonluk ipini göğüsleyeceğiz. Kendisi bu açıklamalarla Galatasaray kulübünü hiçbir yere götüremez." şeklinde konuştu.
CAS KARARI'NDA AZİZ YILDIRIM'IN ROLÜ
Nihat Özdemir, CAS davasının geri çekilmesi ve Aziz Yıldırım'ın bu karardaki rolüyle ilgili bir soruya ise "Biz Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri olarak aramızda tartıştık ve CAS davasından çekilme kararı aldık. Aziz Yıldırım'ın buna bir dahli söz konusu değildir. Biz kendimizden eminiz. Fenerbahçe tamamen suçsuzdur. Kazandığımız geçen seneki şampiyonluk alın teri ile kazanılmıştır.
ALİ KOÇ MEDYAYA YÜKLENDİ
Nihat Özdemir'in ardından sözü, Asbaşkan Ali Koç aldı.
Koç, "Spor medyamızda bir hastalık var araştırmıyor. Size iki tane örnek vereceğim. Aylardır UEFA'nın Türk takımlara ceza verecekleri söyleniyor. Tarihte bunun örneği yok. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi ile ilgili olarak TFF bir takımı geri çekerse sıradaki takım gider ancak burada bilgi eksikliği oldu. CAS davası ile ilgili bir tarih değişikliği ile ilgili 76 tane yazışma yapıldı. Davalar geri çekilir, tarihler değişir, pazarlıklar yapılır. Burada medyanın bilgi eksikliği var. Bizim önümüzdeki sezon UEFA ile ilgili Avrupa'ya gitmemize dair engelleyen bir durum yok" şeklinde konuştu.
Tekrar söz alan Özdemir, "Fenerbahçe Hukuk Kurulu yazılı veya görsel basında yapılan iddialarla ilgili şahsi ve kulüp olarak gerekli girişimleri ve düzeltmeleri yapmaktadır. Aziz Yıldırım'ın yayınlanmaması gereken fotoları bir basın kuruluşunda yayınlanmış ve davayı Fenerbahçe kazanmıştır." diyerek ekleme yaptı.
"TRABZONSPOR, TFF'DEN HAKEM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ Mİ?
Konuşmalarına devam eden Nihat Özdemir "Trabzonspor hep ortamı germeye çalıştı. Biz şimdi Sayın Sadri Şener'e soruyoruz.
1- Federasyonla konuşarak hakem değişikliği istemiş midir?
2- Federasyondan erken dönem para istemiş midir?
3- Topuk Yaylası ile ilgi TFF'den aldığımız yardım Milli Takım'ın kampı içindi. Acaba Trabzonspor, Karadeniz Oyunları için verilen 6 Milyon Lira'dan 5 Milyon Lira almış mıdır?
4- Trabzon'dan Sivas'a balık gönderilirken Fenerbahçe maçı öncesi bu balık işi nedir?
Trabzonspor yöneticilerinin başbakan hakkında bazı açıklamaları var. Bu konuşmaları başkanımız Aziz Yıldırım yapsaydı belki de süreç Ergenekon'a dahil olacaktı. Ancak savcılar bu konuşmaları dikkate almadı." şeklinde konuştu.
TFF'de Mehmet Ali Aydınlar dönemi ile Yıldırım Demirören dönemi arasında kıyaslama yapan Özdemir, "Sayın Mehmet Ali Aydınlar, hukuka saygı göstermeden idam sehpasını kurmuştur. Halbuki Yıldırım Demirören herkesin sözlü ve yazılı savunmasını alarak görüşe vardı. Bu önemli bir detaydır." dedi.
"ÜLKE OLARAK BİRBİRİMİZLE DÖVÜŞÜYORUZ"
Daha sonra söz alan yönetici Cihan Kamer, "Yapılacak ithamların bizi götüreceği bir yer yok. Yarın bir takımımız Avrupa'ya gidemezse bunun sorumlusu basın olur. Ülke olarak birbirimizle dövüşüyoruz. Dolayısıyla ben, diğer kulüp başkan, yönetici ve taraftarlarında da bu gidişe "dur" demelerini istiyorum. Yargı ile ilgili kararları yargı versin, futbolla ilgili konuları TFF versin. Umuyorum yönetim olarak son 15 günümüzü yaşıyoruz. Umarım Cuma günü başkanımız tutuksuz yargılanacak duruma gelir ve kongrede başkanlığı alır. dedi ve ardından toplantı sona erdi.
Yer imleri