Manavgat'te suça 'kanca'
Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen "Kanca" adlı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurup, bar, diskotek ve eğlence merkezlerinde suç işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişiden 20'si tutuklandı.
07 Eylül 2006 11:47


Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Manavgat ilçe merkezi, Kumköy ve Side beldesinde, eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorguları dün tamamlandı.

Dün akşam saatlerinde nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlıların sorguları ise sabaha karşı tamamlandı. Zanlılardan kimlikleri açıklanmayan 20'si tutuklandı, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ç.D. liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün elemanları oldukları iddia edilen zanlılar, menfaat temin etmek amacıyla suç örgütü kurarak bar, diskotek ve eğlence merkezlerinde uyuşturucu madde ticareti, silah kaçakçılığı, çek senet tahsilatı, kredi kartı sahteciliği, haraç alma, tehdit, darp, ruhsatsız silah taşıma, çalınıp, şase numaraları değiştirilmiş otomobil temin etme suçlarını işledikleri iddiasıyla mahkemeye sevk edilmişlerdi.

Şüphelilerle birlikte 10 tabanca, av tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, 2 bıçak, 4.5 kilogram esrar, 590 sentetik uyuşturucu, şase numarası değiştirilmiş otomobil, sahte otomobil ruhsatı, 2 çalıntı plaka, kenevir bitkisi ve çok sayıda senet ele geçirilmişti.

Zanlıların, dövüş için özel olarak yetiştirilen köpekleri, ıssız mekanlarda ve ormanlık alanlarda para, uyuşturucu madde ve silah karşılığı dövüştürerek bahis oynadıkları da iddia edilmişti.

AA