Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Tasavvuf ile ilgilenenler mutlaka okuyun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Tasavvuf ile ilgilenenler mutlaka okuyun

Tasavvuf ile ilgili, Hacızade Demir Efendi'nin müthiş açıklamaları...

Tasavvuf

Bu yazı, insanlara Tasavvuf’u tavsiye etmek ya da kötülemek için yazılmamıştır. Bu yazıdan dolayı bazı kişiler bize kızacaktır. O kişiler, önce şapkalarını önlerine koyup düşünsünler. Yazdıklarımız gerçek mi? Sonra karar versinler. Tasavvuf çok tehlikeli bir uğraştır. Tasavvuf ile uğraşacak kişiler ya bu konuda uzman bir kişinin yanında eğitim görmeliler ya da gece veya gündüz her an uzman bir kişiye ulaşma şansları olması gerekmektedir. Sadece kitap okuyarak ve deneme yanılma yöntemi ile Tasavvuf’ u öğrenmeye kalkanlar şunu bilsinler ki; kendilerini hazin bir son beklemektedir. Örnek vermek gerekirse; uzman bir kişi tarafından yetiştirilmek, İstanbul Boğazı’nı köprü üzerinden geçmeye benzer. Köprü kolay kolay çökmez ve siz karşı yakaya geçersiniz. Ancak kendi kendine yetiştirmek isteyenler, İstanbul Boğazı’nı gerilmiş bir tel halat üzerinden geçmeye çalışıyorlar demektir.Muhtemelen kişi boğazın derin sularına düşecektir. Alttan geçen bir kayık varsa, onun içindekilere de zararı olacaktır. Bir de, ben tasavvufla ilgileniyorum diyenler ve tasavvufun “ T ” sinden haberi olmayıp, at üzerinden kurban kesenler vardır. O kişilerin Tasavvuf konusu ile alakaları yoktur. Amaçları kendilerini başkalarına farklı göstermekdir. Onlar hayatları boyunca İstanbul Boğazı’nı göremeyecekleri için yazımızla alakaları yoktur.
    Tasavvuf, tabiri caizse; Allah’ın, seni sende öldürüp, kendinde ebediyen diri kılması olarak kabul edilir. Bu, insanın dünyevi konum ve yaşamından uzaklaşması ve Külli İrade’ yi (Yaradan hariç her şeyi) içinde hissetmesi demektir. Az uyku, az yemek, çok ibadet ve zikir ana temasıdır.Madem ki, konu Külli İrade’dir. Sadece görünen sistemler ve varlıklar değil,görünmeyen sistemler ve varlıklar da bu işin içine girmektedirler. Yanında uzman eğitmeni olanlar bu yazıyı burada okumayı bıraksınlar.Ancak kitaplar okuyarak ve deneme yanılma ile Tasavvuf’u öğrenmek isteyenlere, bizzat yaşanmış bir olayı aktarmak istiyorum. Uzun yıllar önce, iş arkadaşımın bir akrabası ile tanıştım. Adam aklı başında konuşan, sünnet ve farzları eksiksiz yerine getiren bir kişi görünümündeydi. Biraz sohbet ettik ve adam gitti. Daha sonra iş arkadaşımın bu adamın yaşadıkları ile ilgili anlattıkları, deyim yerindeyse benim kanımı dondurdu. Bu kişi, Almanya da yaşarken Tasavvuf konusunda az bir eğitim görmüş ve artık ben yolumu kendim bulurum diyerek, evine kapanmış. Dört yıl içinde yüzlerce kitap okumuş ve görünen sistemden sonra artık görünmeyen sistem ve varlıklara ulaşmış. Bir gün eşine, “ bizim çocuğun içine Şeytan girmiş” bu çocuğu bu evden uzaklaştıralım yoksa ben çocuğu keseceğim demiş. Sebeb olarak da; bunu çok güvendiği görünmeyen bir varlığın söylediğini ilave etmiş. Ancak çocuğunu hala sevdiğinide belli ediyormuş. Aile çocuğu Türkiye’ye göndermeye karar verir, fakat o zamana kadarda amcasının yanında kalmasını ve güvende olmasını ister. Baba belirli zamanlarda çocuğuna hediye götürür ve onu severmiş, elbette akrabalar kendisini çocukla yalnız bırakmazlarmış. Birkaç hafta sonra şahıs çocuğuna haftalık ziyarete gittiğinde, evde sadece yenge varmış ve bir anlık mutfağa su almaya gitmiş ve döndüğünde maalesef babası çocuğu çoktan kesmiş durumdaymış. Adam, Akıl Hastahane’sine yatırılmış ve birkaç yıl sonra dışarı bırakılmış. Ben kendisini hastahaneden çıktıktan bir ay sonra tanımışım. Bunları duyduğum zaman çok üzüldüm. Aradan birkaç ay daha geçtimişti ki arkadaşım, o kişinin intihar ettiğini söyledi. Görünmeyen varlık nasıl bir varlıksa? Şahsın güvenini bir şekilde kazanmış. Muhtemelen araştırmalarında ona yardım eder gözüktü (Şeytan, görünen ve görünmeyen sistemleri insandan daha iyi bilir. Sonuçta o eskiden bir Melek’di.) ve güvenini tam kazandıktan sonra kişiye maalesef bu oyunu oynadı. Unutmayın! Görünmeyen sistemi ve doğal olarak o sistemdeki varlıkları tanımaya çalışırken, hiç bilmediğiniz ve hiçbir gücünüzün olmadığı bir ortamdasınız demektir. Ayrıca baştan uzman bir eğitmen bulmadıysanız, daha sonra bulmanız çok zordur.

Not: Sayın Hacızade’ye, Tasavvuf eğitmenliği için müracaat etmeyiniz. Kendisi Tasavvuf konusu ile uğraşmaz.

Bu bilgi alıntıdır.
    Konu semerkant tarafından (20-05-2012 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

teşekkurler cok sağolum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Rica ederim. İnşallah, bu yazıyı okuyanlar bu konunun ciddiyetini anlarlar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Müthiş bir yazı olmuş insanın tüyleri ürperiyor.Hayatın bazı gerçeklerini duymak bile insanı ürkütüyor. Derine inmek tehlikeli...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eline sağlık.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilinen veya bilinmeyen sistemler... enteresan hikaye...bendeniz bir ara zikir sofralarında yer aldım... çok zevkli, nezih bir ortam idi. araya benle ilgili farklı sebepler girdi bıraktım... hatırladığımda sevgi ile yadederim o günleri ve arkadaşları...
    herneyse diyeceğim insan kendi iç alemine bazen dalabiliyor. bazen farklı varlıklarla (.inlerle) iletişim kurabiliyor... hocamız hep derdi "iyilik tavsiye eden melektendir, kötülük tavsiye eden şeytandandır. cindendir" diye...
    bahsi geçen bu zat o kadar kitap okumuş ta hiçmi peygamber efendimizin hayatını, sünnetlerini okumamış. dinimizde varmıdır "içine şeytan girmiş" diyerek çocuğunu kesmek? kendisine böyle bir vesvese gelmişse kıllanması gerekirdı..allah taksiratını affetsin...evet dikkatli olmak lazım. ama akıllıda olmak lazım. aklı kaybetmemek lazım...
    tasavvuftan kimseye zarar gelmez...hak yolda isen...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hacızade Efendi Hazretleri çok açık ve net söylemişler.Tasavvuf bilinen alemden bilinmeyen aleme geçiş ve oraya uyumlu olma halidir. Özellikle uyarıyor. Her an yardım alacağınız bir uzman yani konunun uzmanı, bu nedir? Bir alim ile bağlantınız olmalı. Ayrıca Hacızade Efendi Hazretleri ne diyor? "Tasavvuf,Allah’ın, seni sende öldürüp, kendinde ebediyen diri kılması olarak kabul edilir." Bu şu demektir. Sen, sadece bu sistemde yaşayan insan olmaktan çıkarsın.Dışarda bilinen sistemde yaşar, içinde ise bilinmeyen sistemleri kavrar ve yaşarsın...Adam ne demiş, çok güvendiğim bir varlık söyledi...Vesvese falan değil. Güvendiğine göre, bu varlık ona yardımcı olmuştur, daha önce söyledikleri doğru çıkmıştır. Adamcağız da bu yüzden arada kalmış. Hacızade Efendi Hazretlerinin dediği gibi şeytan hem bilinen alemi hem de bilinmeyen alemi çok iyi bilir.Çünkü o eskiden melekti. Adama daha önce iyilik yaptı, o da doğal olarak bu iyi varlıktır dedi. Böyle kabul etti. Şeytan son anda oyununu oynayınca adamcağız şaşırdı kaldı. İşte o zamanlarda hemen bu konuyu paylaşacağı bir alim olsaydı, ona neyin yanlış neyin doğru olduğu anlatılırdı. Gerçekten hepimiz dikkatli olmalıyız. Bizler şeytandan daha yetenekli bir varlık değiliz. O Allah C.C huzurunda dahi bulunmuş bir varlık. Sistemleri çok iyi bildiği muhakkak.( Şeytanı övmüyorum, hafife almıyalım diyorum). Seytan dan, Allah C.C sığınarak korunabileceğimizi unutmayalım. Her işi ehlinden öğrenmeliyiz. Hangi konuda olursa olsun. Keşke böyle bir olay yaşanmamış olsaydı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri