bir ticari taksimiz var. kirada...
aylık olarak trafik sitesine girip trafik cezası olup olmadığını kontrol ederim...bunu her ay yaparım. arabanın ödenmemiş ne vergisi ne yapılmamış muayenesi vardır. bunlar ticarilerde mecburen aksatılmaz, ekmek teknesi malum. internetten her ay bakmama rağmen geçen gün 3 tane ceza gördüm... hemde 2009-2010-2011 yıllarına ait...cezaların tutarı 200 küsür tl, faizi ile 630 küsür tl. hasbünallah...ölürmüsün öldürürmüsün... babam trafik polislerine sormuş "ödeyeceksin amca, yapacak bişey yok" demişler...
yahu ceza tabiki ödenirde, faizi neden biz ödüyoruz? diye diye yedim kendimi...
2009 yılında cezası olan aracın muyanesi yapılırmı? vergisi ödenirmi? biz ödedik... içimede oturdu...hani ödenmeyecek rakam değil ama hata bizdemiki bu kadar faiz ödüyoruz...iem ve trafik şube md.lüğüne mail yazdım...tık yok.
bugün iç işleri bakanlığına yazdım, bişey umduğumdan değilde, sinirden yazdım. bakalım ne olacak...
hasılı kelam internetten bakınca trafik borcunuz yoksa rahatlamayın...ilerde okkalı bir faizle çıkıverebilir karşınıza. hangi iş güzar o ceza makbuzlarını sisteme girmeyip atıvermişse bir kenara ona 2 çift laf etmek isterdim...
ulan enayi yerine konmak ne kadarda sinir bişey. neyse meseleyi paylaşayım dedim...
selametle...
Yer imleri