REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Üniversite ÖĞRENCİLERi ASKERE ALINIYOR

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Üniversite ÖĞRENCİLERi ASKERE ALINIYOR

Üniversiteler ilk kez kayıt için gelen veya evrak tazelemek isteyen 29 yaşını dolduran öğrencilerden “askerlik durum belgesi” istemeye başladı.

Askerlik şubeleri öğrencilere belge vermiyor. Halen üniversitede okuyan 29 yaşını dolduran öğrenciler de askere çağrılmaya başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ocak ayında YÖK’e gönderdiği yazıda “29 yaşından büyük yükümlülerin askerliklerinin ertelenmesine imkan yok. Bu durumdakiler askerlik yapıp eğitimlerine devam edebilir” dedi.

29 YAŞINDAKİLAR YANDI

Üniversite öğrenci işleri YÖK’ün gönderdiği yazı sonrasında ilk kez kayıt için gelen veya evrak tazelemek isteyen 29 yaşını dolduran öğrencilerden “askerlik durum belgesi” istemeye başladı. Askerlik şubeleri ise bu öğrencilere belge vermiyor. Halen üniversitede okuyan 29 yaşını dolduran öğrenciler de askere çağrılmaya başlandı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’deki 167 üniversitede 29 yaş sınırındaki öğrenciler konuyu internet forumlarında tartışıyor.

ASKERLİK BELGESİ İSTENİYOR

Sosyoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi İbrahim Kaya, çözüm arıyor: “Okul eylülde kaydımın yapılması için benden askerlik yaptığıma dair belge istiyor. Ama ben askerlik yapmadım bu belgeyi nasıl alacağım? Bu durumda üniversite kaydımı yapmayacak. Mağdur öğrenciler olarak meclise bizzat başvuruda bulunduk. Ama sonuçsuz kaldı."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

KAÇMAK YOK doğru Askere:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu kardeşim 29 yaşına gelmişsiniz...bir ara verin eğitimede askerlik yapın...bir nefes alın... sosyoloji 1 de okuyan öğrenci 29 yaşına gelmişse, yıllardır 1 sınıfta okuyor demekki . 2ye geçememiş. yıllardır sivil olup 1 sınıfta okuyacağına en azından asker olursun da gelecek yıl askerliğini yapmış biri olarak 1 sınıfta okursun.. bence...
    kaytarmanın alemi yok... benim biladerde 26 yaşında.çanakkale 18 martta fizik bölümünü bitirdi. yüksek lisans yapıyor...bu yıl bitecek inşallah...oda karalar bağlamış. askerlik geldi diye...farkettim hasbünallah dedim... yahu bu gençlikte hiçmi askerlik sevdası, heyecanı kalmadı? bitirdiklerinde yaşanacak gururu hiçmi tatmak istemezler şaşıyorum...

bu yazdıklarım doğru yada yanlış tamamen kendi düşüncem. ben askerliğide severim askeride. herkesin zamanı geldiğinde çekinmeden hevesli bişekilde gitmesini arzu ederim...
    bize cenabı hak nasip etti, güzel bir askerlik yaptık... hatırladığımda sevgi ve hasretle yadederim o günleri...severek yaptım belki ondandır..
    selametle...
    Konu osmann tarafından (28-05-2012 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zeki 62 dost,karikatürler şahane!Uzun sözün kısası!...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri