Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
19 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: UEFA: Beþiktaþ Avrupa'da yok!

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart UEFA: Beþiktaþ Avrupa'da yok!

    UEFA, Beþiktaþ Kulübü'nü Avrupa kupalarýndan 1 yýl men etti.

    Avrupa Futbol Federasyonlarý Birliði'nin (UEFA), Beþiktaþ Kulübü'nü mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle Baþkan Fikret Orman ve beraberindeki heyetin UEFA yetkilileriyle yaptýðý toplantý sona erdi. UEFA, mali kriterlerdeki uyumsuzluk nedeniyle Beþiktaþ Kulübü'ne Avrupa kupalarýndan 1 yýl men cezasý verdi.


    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    eyvah eyvah

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    eðer bu haber gerçekse beþiktaþ için kötü olur beþiktaþý bu hale getirenler utansýn özelliklede yýldýrým demirören

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

    Avrupa Futbol Federasyonlarý Birliði (UEFA), mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beþiktaþ Kulübü'ne, bir yýl Avrupa kupalarýndan men ve 200 bin euro para cezasý verdi.

    sviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapýlan toplantýda, siyah-beyazlý kulübe bir yýllýk ceza çýktý. Beþiktaþ Kulübü Baþkaný Fikret Orman, avukat Emin Özkurt ve kulübün dýþ iliþkiler sorumlusu Emin Usta'nýn da katýldýðý ve savunmalarýný sunduðu toplantý sonrasýnda UEFA, Beþiktaþ'ý 1 yýl süreyle Avrupa kupalarýndan men etti.

    UEFA Tahkim Kurulu, Beþiktaþ Kulübü'ne verilen 500 bin Euro'luk cezayý kaldýrdý, 200 bin Euro'ya indirdi. 2 yýl men istemi ise Beþiktaþ yönetiminin iyi savunmasý gerekçesiyle 1 yýla indirildi.

    UEFA tarafýndan 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine iliþkin olarak gerçekleþtirilen denetimde Beþiktaþ, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kurallarý'nýn 65. maddesindeki, "Futbol kulüplerine vadesi geçmiþ borçlarýn olmamasý" ve 66. maddesindeki "Çalýþanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiþ borçlarýnýn olmamasýna" iliþkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleþtirmiþ olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiþti.

    Orman: "CAS'a baþvuracaðýz ama"

    Beþiktaþ Kulübü Baþkaný Fikret Orman, UEFA'nýn Avrupa Kupalarý'ndan 1 yýl men cezasýna iliþkin CAS'a baþvuracaklarýný açýkladý. Orman, üzüntülü olduðunu belirterek bir daha böyle þeyler olmayacaðýnýn sözünü verirken CAS'a yapýlacak baþvurudan pek umutlu olmadýðýný da belirtti.

    Fikret Orman þunlarý söyledi:

    "Böyle bir karar çýktýðý için üzünütlüyüm. Bu, Avrupa maçlarýna katýlamama üzüntüsü deðil. Beþiktaþ adýna üzülüyorum. Beþiktaþ 110 senelik camia. Bu dönemde hep hükümlülüklerini yerine getirmiþ bir camia. Þimdiye kadar aldýðýmýz böyle bir ceza yoktu. Önümüzdeki sezon için Beþiktaþ UEFA maçlarýna katýlamayacak. 200 bin Euro da ceza verildi. Karara itiraz etmek için CAS'a gideceðiz. Þahsi olarak üzüntülü olmamýn sebebi, Beþiktaþ'ýn böyle þeylerle muhattap olmasýdýr."

    Kulüp avukatý Emin Özkurt

    Beþiktaþ Kulübü Avukatý Emin Özkurt, UEFA Tahkim Kurulu toplantýsýnda, siyah-beyazlý kulübe 1 yýl Avrupa kupalarýndan men ve 200 bin Avro para cezasý verildiðini belirterek, "Kulübe daha önce verilen ertelemeli 2 yýl men cezasýnýn 1 yýllýk bölümü kaldýrýlýrken,
    500 bin Avroluk para cezasý da 200 bin Avroya indirildi" dedi.

    Toplantý sonrasýnda konuþan Özkurt, UEFA Tahkim Kurulu'na, Beþiktaþ Kulübü'nün dosyasýný izah ettiklerini dile getirerek, þöyle devam etti:

    "Biliyorsunuz 1 Mayýs'ta da buradaydýk. Bugün gerçekleþen Tahkim Kurulu toplantýsýyla, ertelemeli cezamýzýn 1 yýllýk kýsmý kaldýrýldý. 1 Mayýs'ta verilen ceza dosyasýný temyiz etmiþtik. Hem ceza anlamýnda hem de maddi anlamda... Maddi anlamdaki karþý temyizimiz kýsmen kabul edildi. Beþiktaþ'a disiplin kurulu tarafýndan 500 bin euro ceza tahakkuk ettirilmiþti. Bu rakam 200 bin euroya indirildi. Beþiktaþ, önümüzdeki sezon UEFA Tahkim Kurulu kararýyla Avrupa müsabakalarýndan men edildi. Bu kararlar için baþvurulacak tek yer CAS. Gerekçeli karardan sonra Beþiktaþ Kulübü Yönetim Kurulu, CAS gidilip gidilmeyeceði konusunu deðerlendirecek. Daha sonra gerekli adýmlar atýlacak."

    Levent Erdoðan: "Bizi epey sarsacak"

    Beþiktaþ Yöneticisi Av. Levent Erdoðan, Siyah beyazlý takýmýn Avrupa kupalarýndan bir yýl men edilmesini deðerlendirdi.

    Erdoðan, DHA'ya yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:

    "Kulübün haklarýný sonuna kadar kovalayacaðýz. Ýlk hedefimiz CAS'a gitmek. Bu durum bizi epey sarsacak ama yapacak da bir þey yok. Hazin bir karar olarak nitelendiriyorum."

    Erdoðan, Beþiktaþ'ýn cezasýnýn evrakta sahtecilikten dolayý mý verildiðinin sorulmasý üzerine, "Bize böyle bir bilgi gelmedi" þeklinde konuþtu.

    Yalçýn Karadeniz: "Þoktayým"

    Beþiktaþ Divan Kurulu Baþkaný Yalçýn Karadeniz, Siyah beyazlý takýmýn Avrupa kupalarýndan bir yýl men edilmesini deðerlendirdi.

    Karadeniz, DHA'ya yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:

    "Fevkalade üzüntülüyüm. Açýkçasý böyle bir karar beklemiyordum. Þoktayým desem yeridir. Söylemek istemiyorum ama bundan böyle gelecek yönetimlerin mali tabloya dikkat etmesi konusunda fevkalade bir uyarýyý UEFA da verdi diye düþünüyorum. Ama içim kan aðlýyor."

    Kolot: "Ceza bekliyordum"

    Beþiktaþ'ýn eski yöneticilerinden Celal Kolot, siyah beyazlý takýmýn Avrupa kupalarýndan bir yýl men edilmesini deðerlendirdi.
    Kolot, DHA'ya yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi:

    "Böyle bir ceza bekliyordum. Benim için bir sürpriz olmadý. Bu Fikret Orman'ýn bir suçu deðil. Tamamen bir önceki yönetimin baþkaný olan Yýldýrým Demirören'den kaynaklanmaktadýr. Aslýnda yönetim, hemen radikal kararlarý alýp, bu fýrsatý deðerlendirmeli ve yeni bir çýkýþ planý aramalýdýr. Ýlk kazma futbol takýmýna, daha sonra da inþallah Ýnönü'ye vurulur."

    Metin Keçeli: "Þok bir karar"

    Beþiktaþ'ta, Yýldýrým Demirören baþkanlýðýndaki yönetim kurulunun baþkanvekilliðini yapan eski yönetici Metin Keçeli, UEFA'nýn Avrupa kupalarýndan 1 yýl men etme cezasýný, "þok bir karar" olarak deðerlendirdi.

    DHA'ya konuþan Keçeli, "Açýkçasý gayrimenkul konumuna baktýðýnýz zaman Beþiktaþ'ýn borcun altýndan rahatlýkla kalkacak bir durumda olduðunu UEFA'nýn görmesi lazýmdý. Fakat görünüyor ki son derece kararlý gitmiþler. Bu durumdan ders çýkarmamýz gerekiyor" dedi.

    Üzgün olduðunu, ama elden bir þey gelmediðini ifade eden Keçeli, "Camia þimdi daha fazla kenetlenmeli" diye konuþtu.

    Ali Rýza Dizdar: "CAS'tan umutsuzum"

    Beþiktaþ Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyesi Avukat Ali Rýza Dizdar da, UEFA'nýn aldýðý kararý þöyle deðerlendirdi:

    "Hesabýný kitabýný bilmeden yaptýðýn harcama baþýna böyle felaketler açar. Bu durumdan vazife çýkarmak gerekiyor. Çok üzgünüm. Ama üzüntüm Beþiktaþ'ýn cezasýný ortadan kaldýracak nitelikte deðil. Bu durumda Fikret Orman'ýn hiçbir suçu yoktur. Aksine ceza almamak için son derece mükemmel bir çalýþma örneði sergilemiþlerdir. CAS'a müracaat edilse bile oradan da cezanýn affedilmesi konusunda bir karar çýkacaðýný zannetmiyorum."

    Rýdvan Akar'dan yönetime: "Hesap sorun"

    CNN TÜRK Haber Müdürü Rýdvan Akar, CNN TÜRK'ten yaptýðý açýklamada Beþiktaþ yönetimini bu olayýn tüm sorumlularýndan hesap sormaya çaðýrdý...

    Beþiktaþ'la ilgili CAS'ta 42 dava görüldüðünü hatýrlatan Akar, önceki yönetimin bu tür davalarý zamana yayarak çözmeye çalýþtýðýný söyledi.

    Ahmet Nur Çebi: "Üzgünüz"

    Beþiktaþ Ýkinci Baþkaný Ahmet Nur Çebi, üzgün olduklarýný belirterek, "Biz yeni sezon için UEFA Avrupa Ligi'nde yer almak adýna yapmamýz gerekenleri yaptýk. Ancak geçen sezon bizden önceki yönetimin UEFA'ya sunduðu belgelerde hatalar olduðu ortaya çýktý. Sonuç olarak 1 yýl ceza aldýk. Üzgünüz. Ancak bizim oyuncu transfer ve teknik adam seçimimizde UEFA'dan aldýðýmýz cezanýn etkisi olmayacak. Biz planlarýmýz nasýl yaptýysak öyle devam edeceðiz" diye konuþtu.

    Berk Hacýgüzeller: "Deliller çok açýktý"

    Beþiktaþ Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacýgüzeller, savunma aþamasýnda ellerinden geleni yaptýklarýný ifade ederek, "Ancak deliller çok açýktý. Ýlk karar temyiz edildi. Temyiz sonucunda da delillerin açýk olmasýnýn da etkisiyle böyle bir karar verildi. Çok üzgünüz" dedi.

    Tamer Kýran: "Kýrmýzý ýþýkta geçersen cezayý yersin"

    Beþiktaþ Futbol Komitesi Baþkaný Tamer Kýran ise þöyle konuþtu:

    "Hakkýmýzý sonuna kadar savunmak için hukuki anlamdaki son noktaya kadar gideceðiz. Sayýn Baþkan ile yaptýðým konuþmada cezanýn ortadan kalkmasýnýn zor olduðu izlenimine kapýldým. Trafikte kýrmýzý ýþýkta geçtiðiniz zaman cezayý yersiniz. Bir daha geçmeyeceðim deseniz de cezayý yersiniz. Bu durumun bir daha tekrar etmemesi için elimizden geleni yapacaðýz. Ancak cezayý aldýk."

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    herkes ne bekliyordu, ne çýktý...

  6. #6

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Herkes FB'nin men edilmesini bekliyordu BJK men edildi, peki bu yýl BJK'nin yerine kim gidece UEFA Europe League'ne?

  7. #7

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Alýntý MUTAF Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    herkes ne bekliyordu, ne çýktý...
    Beþiktaþ adýna çok yazýk oldu...Tamamen eski yönetimin hatalarý.Beþiktaþý yönetemeyen,Yýldýrým Demirören Türkiye Futbol Federasyonu nasýl yönetecek ?

  8. #8

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Alýntý Uydu Kurdu Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Herkes FB'nin men edilmesini bekliyordu BJK men edildi, peki bu yýl BJK'nin yerine kim gidece UEFA Europe League'ne?
    Büyük ihtimal Eskiþehir gidecek

  9. #9

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    gazete5.com Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

    Beþiktaþ Avrupa'dan men edilebilir
    01 Mart 2012 Perþembe 13:57

    UEFA, Uzun süredir futbolcularýna para ödeyemeyen Beþiktaþ'ý Disiplin Kurulu'na sevk etti



    Futbolcularýna para ödemeyen Beþiktaþ'a UEFA tarafýndan önümüzdeki günlerde aðýr para cezalarý gelebilir.

    Hürriyet'te yer alan habere göre, futbolculara paralarýný zamanýnda ödemeyen Beþiktaþ'a dün akþam UEFA'dan uyarý geldi. Ernst'in ve Ferrari'nin menajerlilerinin þikayeti üzerine harekete geçen UEFA, siyah-beyazlý kulübü Disiplin Kurulu'na sevk etti.
    AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDÝLEBÝLÝR

    Bu tip konularý oldukça önemseyen önemseyen UEFA, daha önce Gaziantepspor'u ve Bursaspor'u cezalandýrmýþtý. Gaziantepspor, önümüzdeki 4 yýl içinde 1 kez Avrupa Kupalarý'na katýlmama cezasý aldý. Bursaspor ise, eski futbolcusu Mbesuma'nýn bonservisini geç ödediði için 200 bin avroluk bir ceza almýþtý.

    6.5 aydýr futbolcularýna ödeme yapmayan Beþiktaþ'ýn aðýr para cezalarý almasý veya Avrupa Kupalarý'ndan men edilme riski bulunuyor.

    Daha önceden haber olmuþu.

  10. #10

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Antep,bursa ve BJK avrupada yok...

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •