Okul Müdüründen oðluna 'SBS kayýrmacýlýðý' iddiasý

Antalya'da okul müdür yardýmcýsý Mustafa D.'nin, Seviye Belirleme Sýnavý (SBS) puanýný yükseltmek için oðlunu okul birincisi olabileceði bir okula nakil þartlarýna uymayan þekilde naklettiði ortaya çýktý.

Antalya'da okul müdür yardýmcýsý Mustafa D.'nin, Seviye Belirleme Sýnavý (SBS) puanýný yükseltmek için oðlunu okul birincisi olabileceði bir okula nakil þartlarýna uymayan þekilde naklettiði ortaya çýktý. Öðrencinin nakledildiði okula hiç gitmediði, girmediði sýnavlardan 100 puan aldýðý gibi iddialar üzerine Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü, Mustafa D. hakkýnda soruþturma baþlattý.
Antalya Muratpaþa Ýlçesi'ndeki Baþöðretmen Atatürk Ýlköðretim Okulu 8'inci sýnýf öðrencisi A.S.D.'nin okul kaydý, iddiaya göre 30 Nisan tarihinde babasý Mustafa D.'nin müdür yardýmcýsý kadrosunda olduðu Aksu Yurtpýnar Gazi Ýlköðretim Okulu'na nakledildi. Öðrencinin nakil geldiði okulda son sýnavlar yapýlmadýðý halde, iddiaya göre kurum þifresiyle e-okul sistemine girilerek, girmediði 2'nci ve 3'üncü sýnavlarýn tümüne, performans görevleri ve ders içi etkinlik katýlýmlarýna 100 tam puan verildiði ortaya çýktý. Ayrýca öðrencinin 78 olan Fen ve Teknolojileri dersi birinci yazýlý sýnavý puaný sistemde deðiþtirilerek, 84 yapýldý. Bu þekilde çeþitli derslerin yazýlý ve sözlü sýnavlarýyla performans ödevlerinden yaklaþýk 20 kez 100 tam verilen öðrencinin nakil yapýlan okula hiç gitmediði, öðretmenler tarafýndan okul idaresine bildirildi.

SINIF LÝSTESÝNDE ADI YOK

Sýnýf listelerinde ve yoklamalarda adý hiç geçmeyen öðrencinin varlýðý, öðretmenlerin e-okul sistemine bilgi giriþi sýrasýnda tesadüfen belirlendi.

30 Nisan'da bir öðrencinin tüm derslerden ayný gün yazýlý sýnava girmesinin mümkün olamayacaðý þüphesi üzerine öðretmenlerin, öðrencinin nakil geldiði okul müdürlüðünü aramasýyla skandal ortaya çýktý

Mustafa D., kadrosu Aksu Yurtpýnar Gazi Ýlköðretim Okulu'nda olmasýna raðmen halen Antalya'da Hacý Dudu-Mehmet Gebizli Lisesi'nde 'müdür vekili'
olarak görevini sürdürüyor. muuuþþ

demekki öðretmenler bundan atanamýyor iki yerde doluuuu:49:
bizim çoçuklarýmýz gece gündüz stres dersane para dolmuþ stresi çabasý adamlar düzeni kurmuuuuþþþþ

bizimantalya.com