bu konu ile ilgili istediğim şey anket idi...ama konu açılmış...seviyeli olmak kaydı ile yazıyorum. (umarım sert yazılar olmazda konu kapanmaz.)
ana rahmindeki ceninde kalp atışı 9.hafta başlıyormuş. 9*7=63 gün sonra... yukarıda 120 gün yazılmış. kalp atışı başladığında allah cc.lühün ruhu üflenmiş sayılmıyormu? neden?
"sadece kalp atışı var, eller kollar yok. yani insan olduğu belli değil" diyorsak şayet; yahu biri bana söylesin 10 binlerce yıllık insanoğlu tarihinde ana karnından farklı bir varlık çıktığını?
eller kollar yok, eee? bu insan olmayabilir. insana benzemiyor. daha su parçası. kalp atsada o kalp durdurulabilir. öylemi?
ben doktor değilim. tıpla ilgili bilgimde yok. şunu düşünüyorum. o kalp, su parçası içindeki kalp niye çalışıyor? oluşumu tamamlamak için, gelişmek içi, kollar bacaklar vs.tüm vicut için değilmi?
internette bazı kürtaj resimleri gördüm...makasla ceninin ellerini ayaklarını kafasını kesmişler. 8-9 parça halinde çıkarmışlar. doktor olan bir kardeşimde söylemişti bunu. ama resimde görünce farklı oluyor. çocuğun koluna makası vuruyorlar. acaba o anda cenin de bizler gibi his oluyormudur? yani yetişkin birinin parnağını keserken verdiği tepki gibi oda veriyormudur? allah bilir. umarım vermiyordur.
ali abi (harbiye) sevdiğim saydığım bir abimdir. söylediklerine saygı duyarım. fakat katılmıyorum... ana rahminde kalp atışı başladığı an, artık bir yaşam var demektir. anası dahi tıbbi zorunluluk olmadıkça o cana kıyamaz. babasını zaten saymıyorum. ben böyle düşünüyorum.
bunu daha fazla dini olarak görüyorum, hadi dini bu iş sokmayalım diyenlere vijdani olarakta rahatça söyleyebilirim. benim elime bir makas verip 120 günden evvel bir cenine kıy deseniz, doğransam dahi yapmam evelallah. yapılmasınada karşıyım vesselam.
selametle...

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri