Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 4/22 ÝlkÝlk 1234567891011121314 ... SonSon
262 sonuçtan 31 ile 40 arasý

Konu: FenerBahçe Taraftarý Buraya (Haberler,Geliþmeler VE Transferler)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Gözyaþlarýný tutamadý

Fenerbahçeli futbolcu, Orduspor maçýnda duygusal anlar yaþadý.

Uzun süre sakatlýklarla boðuþtuktan sonra son haftalarda süre almaya baþlayan Sezer Öztürk, 76′ýncý dakikada oyuna girdiði Orduspor maçunda 85′inci dakikada fileleri havalandýrdý. Sezer, attýðý þýk gol sonrasý gözyaþlarýna hakim olamadý.

Öte yandan Fenerbahçeli futbolcular, golün ardýndan takým arkadaþlarýný omuzlarýna aldý.

“BU BÝR BAÞLANGIÇ”
    Sezer Öztürk, karþýlaþma sonrasý kucaðýnda cocuðuyla birlikte yaptýðý açýklamada, “Bugün oðlum uðurlu geldi. Söyleyecek çok birþey yok. Uzun süre sahalardan uzak kaldým. Çaycýsýndan baþkana kadar herkes, bana destek oldu. Hiçbir zaman beni es geçmediler. Benim için bu bir baþlangýç. Hedeflerim daha yüksek. Fenerbahçe’ye daha fazla katkýda bulunabilirim” dedi.

ALEX’TEN TEBRÝK
    Fenerbahçe’nin eski kaptaný Brezilyalý Alex de Souza, mikro blog sitesi twitter üzerinde Sezer’i tebrik etti. Brezilyalý futbolcu, eski takým arkadaþý için, “Çok mutluyum. Sezer Öztürk, gol attý. Ben Sezer’i çok seviyorum. Çok iyi oyuncu ve çok iyi insan. Tebrikler Fenerbahçe. Tebrikler Sezerinho” ifadelerini kullandý.

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Krasic açýklamasý

Sarý-lacivertliler, "Krasic gidiyor mu?" haberiyle ilgili açýklama yayýnladý.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açýklama þöyle:
    “Bugün; Feridun Niðdelioðlu imzasý ile Haber Türk Gazetesi’nde ve Fotomaç Gazetesi’nde, futbolcumuz Milos Krasic ile ilgili birtakým haberler yer almýþtýr.

Haberlerde; futbolcumuzun bazý sebepler dolayýsýyla moralsiz olduðu, adaptasyon sorunu yaþadýðý, takýmdan ayrýlmayý düþündüðü iddia edilmektedir. Bu iddialarýn tamamý yalandýr. Kaldý ki futbolcumuz, haberlerde adý geçen adreste deðil baþka bir yerde oturmaktadýr.

Böylesine basit bir bilgiden bile bihaber olarak yazýlan bu ’haberlere’ itibar edilmemesini rica ederiz.

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Veysel Sarý'dan büyük itiraf!

Eskiþehirsporlu Veysel Sarý, Fenerbahçe maçýnda Caner Erkin'in kýrmýzý kart gördüðü pozisyonla ilgili konuþtu. Veysel, hakem Fýrat Aydýnus'un raporuna yazdýðý kelimeyi Caner'in deðil kendisinin söylediðini açýkladý.

Hakem Fýrat Aydýnus'un Fenerbahçeli Caner Erkin'e gösterdiði kýrmýzý kart konuþulmaya devam ediyor. Fenerbahçe'den büyük tepki alan Aydýnus'un "Caner'i ‘lan’ dediði için attým" þeklinde rapor yazdýðýnýn ortaya çýkmasýnýn ardýndan, pozisyonun kahramanlarýndan Veysel Sarý da telefon aracýlýðýyla NTV Spor muhabiri Aykut Yýldýrým'ýn sorularýný yanýtladý.

Veysel'in açýklamalarý Fenerbahçe cephesinden yükselen tepki daha da artýracak cinsten. Zira Eskiþehirsporlu futbolcu "Caner o pozisyonda kambura yattýðý için hakeme 'hangisini vereceksin lan' þeklinde serzeniþte bulundum. Faulu vermeyince dönüp görev yerime gittim. Bir anda Caner'in kýrmýzý kart gördüðünü farkettim, fakat sebebini anlamadým. Kimse de gelip bana sebebini söylemedi. Sonra Fýrat Aydýnus'un raporunda 'lan' yazdýðýný duyunca bu açýklamayý yapma gereði hissettim" ifadelerini kullandý.

CANER BANA KÜFÜR ETTÝ

Veysel Sarý, Caner Erkin ile ise yaptýðý görüþmeyi de açýklarken sarý-lacivertli oyuncunun kendisine küfür ettiðini söyledi; "Karþýlaþmada kýrmýzý kart gören Caner Erkin'i Fenerbahçe kalecisi Mert aracýlýðýyla aradým. Caner bana küfür etti. Haklýsýn aðabey, ne diyeyim diyerek kapattým. Çok fazla üstüne gitmek istemedim. Mert de daha sonra Caner bana benimle konuþmak istemediðimi söyledi.

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ýptal baÞvuruÞu

F.Bahçe Yönetimi, Caner Erkin’in gördüðü kýrmýzý kartýn geçerli sayýlmamasý için Futbol Federasyonu’na itirazda bulunacak. NTV?Spor muhabirine dün “Lan kelimesini ben kullandým, Caner deðil” diyen Veysel Sarý’nýn itirafý delil olarak dosyaya konulacak. Disiplin Kurulu’nun, karar öncesi hem Fýrat Aydýnus’un raporunu inceleyeceði, hem de Veysel’in savunmasýný alacaðý öðrenildi.

Futbol Federasyonu’na itirazda bulunmaya hazýrlanan sarý-lacivertli kulüp, hem televizyon görüntülerini, hem de Eskiþehirsporlu Veysel Sarý’nýn, “Caner’in küfür ettiðini duymadým” beyanýný delil olarak sunacak. Fenerbahçe daha önce 2005-2006 sezonunda yaþanan bir olayý da dosyada kullanacak. O sezon Samsunspor ile Fenerbahçe arasýnda oynanan maçta Nobre, Kerem ile karþý karþýya kaldýðý bir pozisyonda kendini yere býrakýnca hakem Serdar Tatlý, hem penaltý vermiþ, hem de Kerem’i oyundan atmýþtý. Daha sonra yapýlan itirazlarda Kerem’in Nobre’ye bir müdahalesi olmadýðý kamera görüntülerinden tespit edilmiþ, hakem Serdar Tatlý’nýn da yanlýþ karar verdiðini belirtmesi üzerine Kerem’in kartý iptal edilmiþti. Ýþte bu örnekten yola çýkacak olan yönetim Caner’in kýrmýzý kartýnýn da geçersiz sayýlmasýný isteyecek.

Hakem Fýrat Aydýnus’un raporu da Caner’in durumunda belirleyici olacak. Aydýnus’un “Yeter artýk ulan” sözü üzerine Caner’i attýðýný belirttiði, ancak “kararým yanlýþ” veya “yanlýþ duydum” demesi halinde milli oyuncunun cezadan kurtulabileceði kaydedildi.

Veysel çaðrýlabilir
    Bu arada Eskiþehirsporlu Veysel’in bir televizyon kanalý muhabiri ile yaptýðý telefon görüþmesinde kýrmýzý karta neden olan “Yeter artýk ulan” cümlesini kendisinin kullandýðýný itiraf ettiði bildirildi. Disiplin Kurulu’nun da olayý çözmek için gerekirse Veysel’den savunma isteyebileceði öðrenildi. MHK’nin ise gözlemcisinden kötü bir not alan Aydýnus’u 4-6 hafta dinlendirmesi bekleniyor.

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Önceliðimiz Gruptan Lider Çýkmak..

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile oyuncumuz Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya karþýsýnda alýnacak galibiyetin, UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çýkma adýna önem taþýdýðýný belirterek, iyi bir skor elde etmek için sahaya çýkacaklarýný söyledi.

Aykut Kocaman ile oyuncularýmýzdan Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya ile oynayacaðýmýz UEFA Avrupa Ligi C grubu 5.hafta maçý öncesinde karþýlaþmanýn oynanacaðý Velodrome Stadý’nda bir basýn toplantýsý düzenledi.

"Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmalý"
    Fenerbahçemizin, yarýn Olimpik Marsilya ile oynayacaðý maçýn her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artmaya devam edecek olan UEFA Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmasý gerektiðini söyleyen Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Öncelikli hedefimiz turu geçecek ve grubu ilk sýrada bitirmemizi saðlayacak skoru hedeflemek olacak. Yarýn da bunun için sahada olacaðýz. Ýlk oynadýðýmýz maçta alýnan sonuçlarla durum sýkýntýlý gözüküyordu. Gerek fizik olarak gerekse mantalite olarak. Marsilya iyi seviyeye gelmiþti. Bugüne gelecek olursak da biz daha toparlanmýþ ve oturmuþ bir takýmla buradayýz. Yarýn Marsilya’nýn avantajlý olmasý kendi sahasýnda oymayacak olmasý. Avantajlarýn birbirine yakýn olduðu bir maç. Skorun da yakýn olduðunu düþünüyorum. Her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artacak olan Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olsun" dedi.

"Hem fizik olarak hem de zihinsel olarak hazýrlandýk"
    Spor Toto Süper Lig’de oynadýðýmýz Eskiþehirspor maçý sonrasý, Avrupa Ligi’ndeki Marsilya karþýlaþmasýna hazýrlanmak için yeterince zaman bulduklarýný belirten Aykut Kocaman, "Oyuncularýmýz yorgun mu deðil mi vs.gibi bunu yarýn gözlemleyeceðiz. Þu an için tahmin yapma imkanýmýz var. Ben Eskiþehir maçýnýn etki etmeyeceðini düþünüyorum. Hem zihinsel, hem de fiziksel olarak zaman vardý. Bir sorun olacaðýný düþünmüyorum. Hazýrlanmak için yeterince zaman vardý " açýklamasýnda bulundu.

"Var olan standardýn da üzerine çýkabiliriz"
    Fenerbahçe’nin yeni sezona kadrosuna çok önemli isimleri katarak yola çýktýðýný ve Avrupa Kupalarýndaki standardý yakalayacaklarýný dile getiren Aykut Hoca, "Daha önce de olumsuz geçen maçlardan sonra söylediðim bir þey vardý. Fenerbahçe’nin kendi içinde standardý var. Avrupa Kupalarýndaki standardý vardý ve bunu bir þekilde yakalayacaktýk. Ancak bu kadarla kalmamalý. Bu sene güçlü bir kadro kurduk. Çalkantýlarý biraz daha dindirebilirsek biz bu standardýn da üzerine çýkabiliriz" ifadelerini kullandý.

"Büyük tepkiler oldu"
    Eskiþehirspor maçýnda yaþananlarla ilgili de konuþan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Eskiþehir’de büyük tepkiler oldu malum konuyla ilgili. Zaman zaman itirazlarýnýzý devam ettirmeniz gerekiyor, haklýysanýz. Kural dýþý bir þey yapýldýysa ceza çekilir. Her ne kadar orada itirazda söylenen þeyler doðru da olsa bunu kabul etmeliyiz. Bu olaylarýn çýkýþ nedeni de ilgili kiþiler tarafýndan da deðerlendirilecektir. Bundan eminim" diye konuþtu.

"Tepkim kartýn sebebini öðrendikten sonrasý içindi"
    Caner Erkin’in kýrmýzý kartý görmesinin sebebini öðrendikten sonra tepkisini ortaya koyduðunu belirten Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Ben orada o tepkiyi koyarken oyuncunun atýldýðý gerekçe benim için sýkýntý yarattý. ’Lan’ kelimesi hakaret kelimesi küfür olarak kabul edilen bir þey deðil. Kabul etmiyorum, doðru deðil. Kaba bir kelime. Bu sözcükten dolayý bir futbolcu atýlamaz, atýlmamalý. Benim oradaki refleksimin nedeni buydu. Ancak olayýn ikinci kýsmý var. Bunu daha sonradan öðrendik. Oyuncu böyle bir þey söylememiþ. Bu sözcük yüzünden hiçbir oyuncunun atýlmamasý gerekir. Olayýn atlanan kýsmý da burasý. Doktorlar, hakemler, öðretmenler kutsal meslekler yapýyorlar. Hakemleri de bunun içine katmalýyýz bence. Futbol ölüm sýnýrýnda oynanan bir oyun. Açýkçasý ben bilmiyordum Caner’in böyle bir kelime etmediðini. Bunu da sonradan öðrendim. Bu da bizi etkiledi açýkçasý" þeklinde konuþtu.

Fýrat Aydýnus’un hakemliði býrakmasýnýn istenmesi ile ilgili ise Aykut Kocaman, "Önyargýnýn oluþturduðu bir yanlýþlýk var. Onu isteyecek taraf biz deðiliz. Bardaðý taþýran bir hareket olarak deðerlendirdik. Dediðim gibi bunlarý maçtan sonra konuþuruz." dedi.

Gökhan Gönül: "Her þey istediðimiz gibi"
    Toplantýda konuþan oyuncumuz Gökhan Gönül, þu ana kadar her þeyin istedikleri gibi gittiðini belirterek, "Grubumuzda ikinci veya üçüncü sýradaki takýmlara 5’er puan fark atmamýza raðmen hala kazanýlmýþ bir þey yok. Bunun farkýndayýz. Üst tura çýkmak için elimizde bir fýrsat var, bunu deðerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz. Biz hiçbir þekilde puan hesabý yapmadýk. Sadece bu gruptan nasýl çýkarýz diye hesap yaptýk. Marsilya’yý yenerek gruptan çýkmayý garantileriz, bunu konuþtuk hep. Gruptan çýkmak için de var gücümüzle çalýþýyoruz" dedi.

Maçlarda sýk sýk ileri çýkmasý konusunda ise Gökhan Gönül, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çýkmasý gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatýyor" þeklinde konuþtu.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Peki ya bu kimin sopasý?

Herkes uyurken;

Fenerbahçe; 80 milyon dolarý -belki de daha fazlasýný- cebinden ve daha çok taraftarýnýn desteðiyle harcayarak, her bir tribünü farklý dönemlerde yapýp, birkaç sezon süren inþaatý ve bunun yaratacaðý dezavantajlarý göze aldý ve bugünkü nihai haline kavuþturdu Þükrü Saraçoðlu Stadý'ný.

Fenerbahçe; Ülker ile yürüttüðü sponsorluk anlaþmasý çerçevesinde, tapu için devletin, inþaasýnda Ülker'in katkýlarýyla yap(týr)dý Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yý.

Fenerbahçe; Þükrü Saraçoðlu Stadý'nýn yanýnda yer alan Kenan Evren Lisesi'nin arazisini alýp otopark yapmak için þu ana kadar 2 okul yaptý ve teslim etti, 3. yolda.

Bu arada devlet; TOKÝ marifetiyle öz evladý Galatasaray'a allý pullu stadýný teslim etti de; 2030 yýlýna kadar satacaðý koltuklarýn parasýný da SPK marifetiyle ciro ettiriyor bile.

Yetmedi, 2010-11 sezonunda, ne tesadüftür ki; Fenerbahçe ve/veya Trabzonspor ile oynayacaklarý maçlardan önce, Bursaspor, Gaziantepspor [Unuttuðum varsa ekleyin lütfen] ile stad anlaþmalarý imzalayan Spor Bakanlýðý/TOKÝ; toplam 24 stadyum yapacak Türk sporu ve "inþaatý" için, þimdi.

1998'den 2011'e kadar amatör þubelere 256 milyon dolar harcayan Fenerbahçe'nin, spora ve sporcuya, bilhassa bu son 15 yýldýr yaptýðý yatýrýmlarýn mükafatýný(!) 3 Temmuz Darbesi ile almasý þöyle dursun; sýrtýndan sopasý eksik olmuyor, anlayabilen beri gelsin.

Galatasaray ve Trabzonspor; her ne kadar kendilerini sürecin maðduru ilan etse de, 3 Temmuz'dan beri neler yaþadýðýmýzý en azýndan Allah biliyor.

3 Temmuz Darbesi neden yapýldý?
    Asýl hedef neydi?
    Hedefe ulaþýlabildi mi?
    Ýþleri bitti mi?
    Bilmiyoruz.

Ama yoðun gündemin arasýnda kaynayan þeyler oluyor, aba altýnda.

Ýþte size çarpýcý 4 örnek.

1) Fenerbahçe Stadyumu sit oluyor - 1 Ekim - Radikal

2) Ülker Sports Arena yýkýlacak mý? - 25 Kasým - Kanaltürk

3) Fenerbahçe Koleji Ýmam Hatip mi oluyor? - 30 Kasým - Hürriyet

4) Milli Emlak Fenerbahçe Þükrü Saraçoðlu Stadý önündeki kaldýrýmýn kullaným bedeli olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nden 300.000.-TL bedel talep etti - 30 Kasým - Hürriyet Berkay Ýnan

4 örnek, 4 koldan kuþatýldýðýmýzýn resmi gibi sanki, deðil mi?
    Son iki ayda yapýlan bu yayýnlar/eylemler; arka planda nelerin kurgulandýðýný az çok ele veriyor aslýnda.
    Haydarpaþa Port, Sultanahmet, Taksim, Kentsel Dönüþüm ve geçmiþ ve gelecek.
    Ýstanbul'un en kýymetli yerlerini ele geçirmek ve yeniden imara açmak için sergilenen bir makro tiyatro mu bu?

Ýlkokuldan beri bize anlatýlan ve bugün bile halla bedelini ödediðimiz "Türkiye coðrafyasýnýn jeopolitik yeri ve önemi" laneti, þimdi de Fenerbahçe'ye mi musallat oldu acaba?

Darbenin asýl/yegâne sebebi mi?
    Ya da sebeplerinden biri mi "Fenerbahçe topraklarý"?

Bu haberler/yayýnlar; kar suyunu kaçýrýp, kamuoyunu hazýrlamak için mi yapýlýyor mütemadiyen?
    Yoksa aba altýndan sopa, "Galatasaray'a ve dört bir yandaki usülsüzlüklerine sesinizi çýkarmayýn!" mesajý mý?
    Ya da "Siz Aziz Yýldýrým'dan vazgeçene kadar cendere devam edecek" mi demek istiyorlar akýllarýnca?

Cevabý ne olursa olsun; birilerinin Fenerbahçe ile uðraþtýðý ortada.
    Saha içi ile ilginenlere saha içinde,
    Saha dýþýyla da ilgilenenlere, saha dýþýnda da dar ediyorlar dünyayý.

Makro plan nedir?
    Gelinen nokta planýn neresindedir?
    Bilmediðimiz neler olmuþtur?
    Daha neler olacaktýr?

Daha çok soru çýkar.

Ama iþin acý yaný;

Gözleri -henüz- açýlmamýþ ya da gerçekle yüzleþmekten korkan Galatasaray ve Trabzonsporlular'a sorsak;

Fenerbahçe þikeci.
    Þükrü Saraçoðlu Stadý sit alaný, yýkýlmalý.
    Fenerbahçe Ülker Sports Arena usülsüz.
    vs..

Ama tabii kupa Trabzonspor'un hakký, Galatasaray borsada vurgun yapmadý, Trabzonspor HES'leri, Galatasaray TOKÝ Arena'yý hak etti.

Fenerbahçe kötü, kaka, þeytan.
    Galatasaray cici, mis, melek.

Medyanýn, devletin idari kurumlarýyla el ele yaratmaya çalýþtýðý algý bu iþte.
    Kimin lehine?
    Ya gerçekler?

"Fenerbahçe Stadyumu sit alaný oluyor" adlý trajikomik haberi ele alalým mesela.

Konuya; ayný zamanda bir arkeolog olan Sevgilli Murat Dural'ýn getirdiði detaylý açýklama þöyle:

Haber çýktýðýnda detaylarý incelemiþ ve hýzlýca, bir Arkeolog gözünden aktarýmlar yapmýþtým. Ýzninizle tekrar yazacaðým
    Öncelikle "Stadýn altýndaki Khalkedon" meselesi. Khalkedon MÖ 6. YY'da Kolonizasyon döneminde kuruluyor. O dönemin sur/tahkimat sistemi zayýf.
    Bu sebeple, þehirler doðal sur olabilecek yüksek tepelere, kolay korunabilecekleri alanlara kurulur. Khalkedon MODA burnu ve bölgesindedir.
    Amacý ve güdümü belirli haberimiz ilerleyen kýsýmda "STAD KHALKEDON'UN KALBÝ" diyecek misal... Yer misin? Yemez misin?
    Antik Çaðlarý bilen insanlar yapýsallarýn hatasýz inþaasý için kusursuz arazi seçimlerini iyi bilirler. Stad bölgesi için tek olasýlýk var.
    Dört Limaný olduðu söylenen Khalkedon için bu bölgenin Territorium ya da Interland'ý dediðimiz tarým yapýlan, iþliklerin olduðu bölümü.
    Habere dönüyorum. Komedi ayrýntýlarda gizli; "Stadýn Yýkýlmasý..." Ýnanýlýr gibi deðil, Koskoca Moda ve Boða'nýn altýna uzanan tarihi þehir ortadayken, Eminönü ve Sultanahmet Otel/Tarih Talaný gerçekleri varken, olmayan antik yapýsallar için STAD YIKIMI.
    Haber STAD YIKIMI asparagasý ardýndan bir baþka yalanla bunu destekliyor. Ama nasýl? Baþka asparagas ise Bjk Stadý altýndaki tarihi eserler.
    Beþiktaþ Ýnönü Stadý yenileme projeleri, ALTINDAKÝ TARÝHÝ ESER nedeni ile geçirilmiyordu. Sýðýnýlan neden bu. Asýl sebep? Dolmabahçe?
    Beþiktaþ Ýnönü Stadý Osmanlý dönemine ait, Dolmabahçe'nin drenaj sistemine ait kanallar TARÝHÝ ESER sayýlýp yýkýlamýyor. Peki ya altýnda eser olmayan Fenerbahçe Stadý?
    Yine haberde; "Tiyatro, Hipodrom(?), Saray, Kilise, " þehir surlarý içinde olmasý gereken yapýlar stada konulmuþ.
    Khalkedon (Erken Greek) Tiyatro yamaca yaslanýr, kemer yoktur (Düz Alan?). Hipodrom Roma Mimarisi ve yine sur içi olmalý (Ör; Sultanahmet)
    Surlar halký koruyacak ama saray Fenerbahçe Stadýnda olacak; Bravo. Kilise? Araya peyzaj, haberde Apollon Tapýnaðý da araya girecek. Helal!
    Antik Mimari ile ilgili ÇOK ÖNEMLÝ bir detay; Antik Çaðda dereyataðýna yakýn yerlere, su yiyen batak araziye bahsedilen yapýlar yapýlamaz.
    Antik Çað Mimarisini, þehirciliðini cehalet ve kýsýr güdüm ile yoðurursanýz takke düþer kel görünür; rezil olursunuz!
    1900'lerden bir iki fotoðraf aktarýyorum. Sebebi, düz araziler, eski fotolarý olan araziler bize çokca iz býrakýr. Eski yapýlarý inceleriz.
    Dere yataðý, düz, açýk arazilerde yapý izleri çok rahat gözlemlenebilir. Saray? Tiyatro? Ne dediklerini bilmiyorlar.

Bahsettiðimiz, bu foto'dan kast ettiðimiz arazi Hasanpaþa, Söðütlüçeþme, Kuþdili gibi çok büyük araziler. Ve buralarda hala düzlükler var.
    Þunu da unutmayalým, Stad Bölgesi Dere'nin alivyonel etkisi ile muhtelen o dönemde burasý denizle daha içte buluþan, bataklýk bir araziydi.
    Saraçoðlu'nda ÇÝM/HASTALIK PROBLEMÝ yaþamamýzýn sebebi dereyken (bataklýk) , "Antik Çað'da saray burada" demek ayýptýr. Mimarlýkta ileriler.
    Belki de bu haberin tek doðrusu; "Khalkedon'un Dört Limaný" bilgisi. Bugün Kalamýþ dediðimiz bölge Antik Çað için harika bir liman.
    Bu döneme damgasýný vuran ve tarihi etkileyen Kolonizasyon Dönemi denizcilik üzerinden yürüyor.
    Haberde Bizans dönemi anýlýp bazý yapýlardan bahsediliyor ve Arkeologlarýn görüþleri sunuluyor.
    Arkeologlarýn GENEL ÇIKARIMLARI ndan güç alýnarak sanki Stad bölgesinden bahsediliyor havasý yaratýlýyor. Bahsedilen, Ýsttanbul'un yok edilen, þehrin altýnda kalan, her ayak bastýðýnýz yerde (ayrýmsýz her yer) tarihi kalýntý olduðunu belirten ÝZÝNSÝZ/KONTROLSÜZ ÝNÞAATLAR vurgulanýyor.
    Bu haber çýkýnca, NÝYET BELLÝ OLDUÐU ÝÇÝN, Ýstanbul Üniversitesi Klasik Ark ve Ýstanbul Ark Müzesi ile baðlantýya geçtim. Aktardýðým bilgileri doðrulayan ve üstüne üstlük fazladan, özellikle "Salý Pazarý Bölgesi ve AVM" gibi duyumlar aldýklarýndan bahsettiler.
    Þükrü Saraçoðlu Stadý'nýn olduðu bölge için hepimizin kulaðýna çalýnan bilgiler, duyumlar var. Bu tip SÝPARÝÞ HABERLER ile konu netleþiyor.
    Sit alaný ilaný, kaçak kazý, izinsiz inþaat, tarihi eser tahribi gibi konular bu haberde bahsedilenlerden uzak ve farklý.
    Boða'ya yürüyüp, Bahariye'den Kadýköy Saint Joseph'te, oradan Moda burnuna doðru yürüdüðünüzde SÝT ALANI LEVHASI görüyor musunuz?
    Atýlan her adým binlerce yýllýk, katman katman birikmiþ kültür hazinesi. Ülke hazinesi. Ama bize özel, bataklýk araziden kültür yaratýlýyor!
    Sit Alaný Ýlan'ý mümkün deðil, kaçak kazý yapmadýðýmýza göre inþaatý durdurmak mümkün deðil. Stad, tesis inþatýnda kaç derin kazý yapýlýyor?
    Fenerbahçe ne kadar "ülke menfaati" düþünmez bir Kulüp ki gitmiþ "KHALKEDON'UN KALBÝ"ne tesis yapmýþ.
    Fenerbahçe ne fena, ne öcü ki, denize "0", bataklýk arazide Apollon bilicilik Merkezi kurmuþ. Ýki tane var; (Yunanistan'da Delphi ve Didyma/Didim)
    Arkeoloji Dünyasý'ndan kiminle konuþsam (takýmlarý farklý/ayný) Evet diyor ve ekliyor amaçlar için araç KENTSEL DÖNÜÞÜM baþka nedir ki?
    Sevgili Cem Argun arazi üzerinde oyun oynanýrken stadýmýzýn yanýnda yakýnda baþlanacak YENÝ OTEL/AVM PROJEMÝZ'inde önlenebileceðini belirti.
    Biliyorsunuz, Fenerbahçe Lisesi arazisi kazýldýðýnda Arkeolojik inceleme gerekecek. Ve birileri kasten, bu arazi ile ilgili haber yapýyor.
    Fenerbahçe'nin bu bölgede yapacaðý YENÝ OTEL / AVM PROJESÝ olasý baþka projelerin önüne geçecektir. Bu bölge Fenerbahçe Ekonomisi'dir.
    Marmaray Projesi'nin Yenikapý ayaðýnda Dünya'da eþi benzeri olmayan bulgulara "Çanak/Çömlek Yüzünden" diyenler, aniden feryat edebilir.
    "Marmaray Projesi Arkeoloji Yüzünden Yetiþmedi" diyenler, kim bilir, belki de BÝRÝSÝ BU ARAZÝYÝ VERMEDÝÐÝ ÝÇÝN nice Temmuz'lar inþa etti!

Gerçekler yorucu deðil mi?
    Oysa çamur atmak ne kadar kolay.

Devam edin.
    Biraraya gelin.
    Durmayýn, yýlmayýn, vazgeçmeyin.

Çünkü biz pes etmeyeceðiz.

Bunu böyle bilin.
    -------------------------------------------------------
    Fenerist

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart "Hocamýzýn Arkasýndayýz"

K.D.Ç. Karabükspor karþýlaþmasýnýn ardýndan istifa kararý aldýðýný açýklayan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Yaklaþýk 2,5 yýldýr çok þerefli bir görev olan Fenerbahçe Teknik Direktörlüðünü yaptým. Bizim gibiler için, hemen her yerde bu formanýn özellikle bir þekilde prestijini ve kredisini kullanmýþ insanlar için zirve burasýdýr. Burayý yaþadým. Ancak açýkçasý bunu devam ettirebilecek gücü hissedemiyorum kendimde. Bu maçla beraber Fenerbahçe'deki görevime son veriyorum. Taraftar çok net bir þekilde haklý. Söyleyecek çok fazla bir þey yok. Pek çok þeyle mücadele etmeye çalýþtýk. Zaman zaman saha içinde, zaman zaman saha dýþýnda doðru þeyler yaptýk, yanlýþ þeyler yaptýk. Bütün bunlarýn hepsi Fenerbahçe adýnaydý. Yapabildiklerimiz bu kadardý. Bu þerefli görevi burada býrakýyorum. Herkese çok çok teþekkür ediyorum" þeklinde konuþtu.

Hocamýzýn kararýnýn ardýndan, Baþkanýmýz Sayýn Aziz Yýldýrým ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Sayýn Aykut Kocaman'ýn istifasýný kabul etmeyeceðini belirterek kendisine destek olacaðýný vurguladýlar.

Sayýn Baþkanýmýzýn açýklamalarýnýn satýr baþlarý ise þöyle,

"Seyirci istifa diye baðýrýnca soyunma odasýna gittim. Hocaya, 'Sakýn yanlýþ bir þey yapma, sakýn istifa etmeyi düþünme' dedim...

"Seyirci böyle zamanda sahip çýkacak. Suç, Aykut Kocaman'da deðil, oyuncular kendilerini eleþtirmeli. Protestonu yaparsýn katýlýyorum. Kaybettiðimiz, iyi oynamadýðýmýz bir maç. Ama bu protesto istifa ile olmaz, alkýþ ile olur. Protestonun bin türlü þekli var. Kötü gün taraftarý olmak önemli bir þey. Taraftarýmýz her kötü günümüzde bu bilinçle hareket etmiþtir; bu bilinç Fenerbahçe taraftarýnýn doðasýnda var. Herkes destek versin istifayý geride býrakalým. Ligde de, Avrupa'da da þampiyon olabiliriz. Rakipleri yakalarýz, ümidimiz var.Böyle bir umut varken faturanýn Aykut Kocaman'a kesilmesini doðru bulmuyorum. Onu kaybetmeyelim, herkes bu konuda destek olmalý..."

Baþkanýmýz, stadyumun sadece belli bir bölümünden gelen bir grubun 'istifa' seslerine yönelik ise þunlarý söyledi;

"Bu protestoyu gerçekleþtiren az sayýdaki kiþinin oluþturduðu 'belli grubun' kim olduðunu çok iyi biliyoruz. Benim sözüm sadece bu gruba yöneliktir. Ben 1 yýl hapiste yattým, Aykut Hoca en zor dönemde takýmý sýrtladý. Bugün bu protestoyu yapan bu grup bu süreçte ne yaptý? Kulübüne nasýl bir katkýda bulundu? Sözüm sadece onlaradýr... Buarada bugün olduðu gibi her zaman kulübüne, takýmýna, hocasýna sahip çýkan tüm Fenerbahçeliler'e ve taraftarlarýmýza teþekkür ederim."

Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

hilmi fb hakkinda tum haberleri bir muhabir gibi bizlere ilettigin için tesekurler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Romain Sato Fenerbahçe Ülker'de...

Fenerbahçe Ülker, kendi pozisyonunda Avrupa'nýn en önde gelen oyuncularýndan Romain Sato ile 2 yýllýk sözleþme imzaladý.

1981 doðumlu, 1.95 boyunda forvet pozisyonunda oynayan Sato, Xavier Üniversite'sinden mezun olduktan sonra, 2004 yýlý draftýnda NBA takýmlarýndan San Antonio Spurs tarafýndan seçilmiþti. Sýrasýyla Barcelona, Siena ve Panathinaikos takýmlarýnda oynayan Sato, Siena'da oynadýðý 4 senenin tümünde þampiyonluk yaþamýþ, bunun yaný sýra 2009 yýlýnda Ýtalyan Süper Kupa MVP'si 2010 yýlýnda da Ýtalyan Ligi MVP'si seçilmiþti. Sato ayrýca Panathinaikos ile 2011 yýlýnda Euroleague Þampiyonluðu ve Yunanistan Þampiyonluðu yaþadý.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Yobo gidiyor Rolando geliyor...

F.bahçe’den dev transfer hamlesi. Yobo için Everton ile bir türlü anlaþamayan sarý lacivertliler aradýðý savunma oyuncusunu Portekiz’de buldu. Kadroya katýlacak isim, Portekiz futbolunda yeni neslin en iyi oyuncularýndan biri olarak gösterilen savunma oyuncusu Rolando Jorge Pres da Fonseca... Yönetimin Portekizli’yi büyük oranda ikna ettiði ve bu transferi bir iki gün içinde açýklayabileceði öðrenildi. Porto ile yapýlan görüþmelerde de anlaþmaya varýldýðý belirtildi. Uzun bir süredir bu transfer için çalýþan sarý lacivertliler, 1.90 m. boyunda ve 26 yaþýnda olan yýldýz futbolcu ile 4 yýllýk sözleþme imzalayacak.

Piyasadaki bonservis bedeli 15 milyon Euro

F.BAHÇE’nin anlaþtýðý Rolando’nun Avrupa transfer piyasasýndaki bonservis bedeli 15 milyon Euro olarak gösteriliyor. Ancak sarý lacivertlilerin bu transferi zorlu pazarlýklar sonrasý bir miktar aþaðý çektiði konuþuluyor. Kesin rakamýn resmi açýklama ile birlikte belli olmasý bekleniyor. Aykut Kocaman’ýn listesine sürpriz olarak giren Rolando, 2012 Avrupa Þampiyonasý’nda Portekiz formasýný giymiþ ve baþarýlý futboluyla göz doldurmuþtu.

F.Bahçe savunmadaki sorunu ortadan kaldýrdýktan sonra orta alana da yýldýz bir isim transfer etmek için çalýþmalara baþladý. Bu bölgeyi de takviye etmek isteyen sarý lacivertlilerin kýsa bir süre sonra çok önemli bir isimle daha anlaþmaya varmasý bekleniyor. Yönetim transfer çalýþmalarýný Þampiyonlar Ligi Play-Off karþýlaþmasýna kadar bitirmek için çaba sarfedecek.

Rolando kimdir?

· Tam adý: Rolando Fonseca
    · Doðum tarihi: 31 Aðustos 1985
    (26 yaþýnda)
    · Doðum yeri: Sao Vicente, Cape Verde
    · Boy: 1.89 m.
    · Pozisyon: Stoper
    · Kariyeri: Belenes (2004-2008), Porto (2008-2012)

Kaynak:Hürriyet...
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý

Sayfa 4/22 ÝlkÝlk 1234567891011121314 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri