Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile oyuncumuz Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya karþýsýnda alýnacak galibiyetin, UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çýkma adýna önem taþýdýðýný belirterek, iyi bir skor elde etmek için sahaya çýkacaklarýný söyledi.
Aykut Kocaman ile oyuncularýmýzdan Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya ile oynayacaðýmýz UEFA Avrupa Ligi C grubu 5.hafta maçý öncesinde karþýlaþmanýn oynanacaðý Velodrome Stadý’nda bir basýn toplantýsý düzenledi.
"Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmalý"
Fenerbahçemizin, yarýn Olimpik Marsilya ile oynayacaðý maçýn her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artmaya devam edecek olan UEFA Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmasý gerektiðini söyleyen Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Öncelikli hedefimiz turu geçecek ve grubu ilk sýrada bitirmemizi saðlayacak skoru hedeflemek olacak. Yarýn da bunun için sahada olacaðýz. Ýlk oynadýðýmýz maçta alýnan sonuçlarla durum sýkýntýlý gözüküyordu. Gerek fizik olarak gerekse mantalite olarak. Marsilya iyi seviyeye gelmiþti. Bugüne gelecek olursak da biz daha toparlanmýþ ve oturmuþ bir takýmla buradayýz. Yarýn Marsilya’nýn avantajlý olmasý kendi sahasýnda oymayacak olmasý. Avantajlarýn birbirine yakýn olduðu bir maç. Skorun da yakýn olduðunu düþünüyorum. Her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artacak olan Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olsun" dedi.
"Hem fizik olarak hem de zihinsel olarak hazýrlandýk"
Spor Toto Süper Lig’de oynadýðýmýz Eskiþehirspor maçý sonrasý, Avrupa Ligi’ndeki Marsilya karþýlaþmasýna hazýrlanmak için yeterince zaman bulduklarýný belirten Aykut Kocaman, "Oyuncularýmýz yorgun mu deðil mi vs.gibi bunu yarýn gözlemleyeceðiz. Þu an için tahmin yapma imkanýmýz var. Ben Eskiþehir maçýnýn etki etmeyeceðini düþünüyorum. Hem zihinsel, hem de fiziksel olarak zaman vardý. Bir sorun olacaðýný düþünmüyorum. Hazýrlanmak için yeterince zaman vardý " açýklamasýnda bulundu.
"Var olan standardýn da üzerine çýkabiliriz"
Fenerbahçe’nin yeni sezona kadrosuna çok önemli isimleri katarak yola çýktýðýný ve Avrupa Kupalarýndaki standardý yakalayacaklarýný dile getiren Aykut Hoca, "Daha önce de olumsuz geçen maçlardan sonra söylediðim bir þey vardý. Fenerbahçe’nin kendi içinde standardý var. Avrupa Kupalarýndaki standardý vardý ve bunu bir þekilde yakalayacaktýk. Ancak bu kadarla kalmamalý. Bu sene güçlü bir kadro kurduk. Çalkantýlarý biraz daha dindirebilirsek biz bu standardýn da üzerine çýkabiliriz" ifadelerini kullandý.
"Büyük tepkiler oldu"
Eskiþehirspor maçýnda yaþananlarla ilgili de konuþan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Eskiþehir’de büyük tepkiler oldu malum konuyla ilgili. Zaman zaman itirazlarýnýzý devam ettirmeniz gerekiyor, haklýysanýz. Kural dýþý bir þey yapýldýysa ceza çekilir. Her ne kadar orada itirazda söylenen þeyler doðru da olsa bunu kabul etmeliyiz. Bu olaylarýn çýkýþ nedeni de ilgili kiþiler tarafýndan da deðerlendirilecektir. Bundan eminim" diye konuþtu.
"Tepkim kartýn sebebini öðrendikten sonrasý içindi"
Caner Erkin’in kýrmýzý kartý görmesinin sebebini öðrendikten sonra tepkisini ortaya koyduðunu belirten Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Ben orada o tepkiyi koyarken oyuncunun atýldýðý gerekçe benim için sýkýntý yarattý. ’Lan’ kelimesi hakaret kelimesi küfür olarak kabul edilen bir þey deðil. Kabul etmiyorum, doðru deðil. Kaba bir kelime. Bu sözcükten dolayý bir futbolcu atýlamaz, atýlmamalý. Benim oradaki refleksimin nedeni buydu. Ancak olayýn ikinci kýsmý var. Bunu daha sonradan öðrendik. Oyuncu böyle bir þey söylememiþ. Bu sözcük yüzünden hiçbir oyuncunun atýlmamasý gerekir. Olayýn atlanan kýsmý da burasý. Doktorlar, hakemler, öðretmenler kutsal meslekler yapýyorlar. Hakemleri de bunun içine katmalýyýz bence. Futbol ölüm sýnýrýnda oynanan bir oyun. Açýkçasý ben bilmiyordum Caner’in böyle bir kelime etmediðini. Bunu da sonradan öðrendim. Bu da bizi etkiledi açýkçasý" þeklinde konuþtu.
Fýrat Aydýnus’un hakemliði býrakmasýnýn istenmesi ile ilgili ise Aykut Kocaman, "Önyargýnýn oluþturduðu bir yanlýþlýk var. Onu isteyecek taraf biz deðiliz. Bardaðý taþýran bir hareket olarak deðerlendirdik. Dediðim gibi bunlarý maçtan sonra konuþuruz." dedi.
Gökhan Gönül: "Her þey istediðimiz gibi"
Toplantýda konuþan oyuncumuz Gökhan Gönül, þu ana kadar her þeyin istedikleri gibi gittiðini belirterek, "Grubumuzda ikinci veya üçüncü sýradaki takýmlara 5’er puan fark atmamýza raðmen hala kazanýlmýþ bir þey yok. Bunun farkýndayýz. Üst tura çýkmak için elimizde bir fýrsat var, bunu deðerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz. Biz hiçbir þekilde puan hesabý yapmadýk. Sadece bu gruptan nasýl çýkarýz diye hesap yaptýk. Marsilya’yý yenerek gruptan çýkmayý garantileriz, bunu konuþtuk hep. Gruptan çýkmak için de var gücümüzle çalýþýyoruz" dedi.
Maçlarda sýk sýk ileri çýkmasý konusunda ise Gökhan Gönül, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çýkmasý gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatýyor" þeklinde konuþtu.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

2 futbolcumuz Puskas Ödülü’ne aday

Yer imleri