Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 10/27 ÝlkÝlk 1234567891011121314151617181920 ... SonSon
262 sonuçtan 91 ile 100 arasý

Konu: FenerBahçe Taraftarý Buraya (Haberler,Geliþmeler VE Transferler)

  1. #91

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Adam gÝbÝ adam



    MAÇ ÖNCESÝ ÜÞÜYEN ÇOCUÐA MONTUNU VEREN ADAM

    ADAM GÝBÝ ADAM GÖKHAN GÖNÜL..


    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  2. #92

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Veysel Sarý'dan büyük itiraf!



    Eskiþehirsporlu Veysel Sarý, Fenerbahçe maçýnda Caner Erkin'in kýrmýzý kart gördüðü pozisyonla ilgili konuþtu. Veysel, hakem Fýrat Aydýnus'un raporuna yazdýðý kelimeyi Caner'in deðil kendisinin söylediðini açýkladý.

    Hakem Fýrat Aydýnus'un Fenerbahçeli Caner Erkin'e gösterdiði kýrmýzý kart konuþulmaya devam ediyor. Fenerbahçe'den büyük tepki alan Aydýnus'un "Caner'i ‘lan’ dediði için attým" þeklinde rapor yazdýðýnýn ortaya çýkmasýnýn ardýndan, pozisyonun kahramanlarýndan Veysel Sarý da telefon aracýlýðýyla NTV Spor muhabiri Aykut Yýldýrým'ýn sorularýný yanýtladý.

    Veysel'in açýklamalarý Fenerbahçe cephesinden yükselen tepki daha da artýracak cinsten. Zira Eskiþehirsporlu futbolcu "Caner o pozisyonda kambura yattýðý için hakeme 'hangisini vereceksin lan' þeklinde serzeniþte bulundum. Faulu vermeyince dönüp görev yerime gittim. Bir anda Caner'in kýrmýzý kart gördüðünü farkettim, fakat sebebini anlamadým. Kimse de gelip bana sebebini söylemedi. Sonra Fýrat Aydýnus'un raporunda 'lan' yazdýðýný duyunca bu açýklamayý yapma gereði hissettim" ifadelerini kullandý.

    CANER BANA KÜFÜR ETTÝ

    Veysel Sarý, Caner Erkin ile ise yaptýðý görüþmeyi de açýklarken sarý-lacivertli oyuncunun kendisine küfür ettiðini söyledi; "Karþýlaþmada kýrmýzý kart gören Caner Erkin'i Fenerbahçe kalecisi Mert aracýlýðýyla aradým. Caner bana küfür etti. Haklýsýn aðabey, ne diyeyim diyerek kapattým. Çok fazla üstüne gitmek istemedim. Mert de daha sonra Caner bana benimle konuþmak istemediðimi söyledi.




    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  3. #93

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Ýptal baÞvuruÞu



    F.Bahçe Yönetimi, Caner Erkin’in gördüðü kýrmýzý kartýn geçerli sayýlmamasý için Futbol Federasyonu’na itirazda bulunacak. NTV?Spor muhabirine dün “Lan kelimesini ben kullandým, Caner deðil” diyen Veysel Sarý’nýn itirafý delil olarak dosyaya konulacak. Disiplin Kurulu’nun, karar öncesi hem Fýrat Aydýnus’un raporunu inceleyeceði, hem de Veysel’in savunmasýný alacaðý öðrenildi.

    Futbol Federasyonu’na itirazda bulunmaya hazýrlanan sarý-lacivertli kulüp, hem televizyon görüntülerini, hem de Eskiþehirsporlu Veysel Sarý’nýn, “Caner’in küfür ettiðini duymadým” beyanýný delil olarak sunacak. Fenerbahçe daha önce 2005-2006 sezonunda yaþanan bir olayý da dosyada kullanacak. O sezon Samsunspor ile Fenerbahçe arasýnda oynanan maçta Nobre, Kerem ile karþý karþýya kaldýðý bir pozisyonda kendini yere býrakýnca hakem Serdar Tatlý, hem penaltý vermiþ, hem de Kerem’i oyundan atmýþtý. Daha sonra yapýlan itirazlarda Kerem’in Nobre’ye bir müdahalesi olmadýðý kamera görüntülerinden tespit edilmiþ, hakem Serdar Tatlý’nýn da yanlýþ karar verdiðini belirtmesi üzerine Kerem’in kartý iptal edilmiþti. Ýþte bu örnekten yola çýkacak olan yönetim Caner’in kýrmýzý kartýnýn da geçersiz sayýlmasýný isteyecek.

    Hakem Fýrat Aydýnus’un raporu da Caner’in durumunda belirleyici olacak. Aydýnus’un “Yeter artýk ulan” sözü üzerine Caner’i attýðýný belirttiði, ancak “kararým yanlýþ” veya “yanlýþ duydum” demesi halinde milli oyuncunun cezadan kurtulabileceði kaydedildi.

    Veysel çaðrýlabilir
    Bu arada Eskiþehirsporlu Veysel’in bir televizyon kanalý muhabiri ile yaptýðý telefon görüþmesinde kýrmýzý karta neden olan “Yeter artýk ulan” cümlesini kendisinin kullandýðýný itiraf ettiði bildirildi. Disiplin Kurulu’nun da olayý çözmek için gerekirse Veysel’den savunma isteyebileceði öðrenildi. MHK’nin ise gözlemcisinden kötü bir not alan Aydýnus’u 4-6 hafta dinlendirmesi bekleniyor.

    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  4. #94

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Önceliðimiz Gruptan Lider Çýkmak..



    Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile oyuncumuz Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya karþýsýnda alýnacak galibiyetin, UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çýkma adýna önem taþýdýðýný belirterek, iyi bir skor elde etmek için sahaya çýkacaklarýný söyledi.




    Aykut Kocaman ile oyuncularýmýzdan Gökhan Gönül, Olimpik Marsilya ile oynayacaðýmýz UEFA Avrupa Ligi C grubu 5.hafta maçý öncesinde karþýlaþmanýn oynanacaðý Velodrome Stadý’nda bir basýn toplantýsý düzenledi.

    "Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmalý"
    Fenerbahçemizin, yarýn Olimpik Marsilya ile oynayacaðý maçýn her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artmaya devam edecek olan UEFA Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olmasý gerektiðini söyleyen Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Öncelikli hedefimiz turu geçecek ve grubu ilk sýrada bitirmemizi saðlayacak skoru hedeflemek olacak. Yarýn da bunun için sahada olacaðýz. Ýlk oynadýðýmýz maçta alýnan sonuçlarla durum sýkýntýlý gözüküyordu. Gerek fizik olarak gerekse mantalite olarak. Marsilya iyi seviyeye gelmiþti. Bugüne gelecek olursak da biz daha toparlanmýþ ve oturmuþ bir takýmla buradayýz. Yarýn Marsilya’nýn avantajlý olmasý kendi sahasýnda oymayacak olmasý. Avantajlarýn birbirine yakýn olduðu bir maç. Skorun da yakýn olduðunu düþünüyorum. Her þeyden önce kalitesi sürekli artan ve artacak olan Avrupa Ligi’ne yakýþan bir maç olsun" dedi.

    "Hem fizik olarak hem de zihinsel olarak hazýrlandýk"
    Spor Toto Süper Lig’de oynadýðýmýz Eskiþehirspor maçý sonrasý, Avrupa Ligi’ndeki Marsilya karþýlaþmasýna hazýrlanmak için yeterince zaman bulduklarýný belirten Aykut Kocaman, "Oyuncularýmýz yorgun mu deðil mi vs.gibi bunu yarýn gözlemleyeceðiz. Þu an için tahmin yapma imkanýmýz var. Ben Eskiþehir maçýnýn etki etmeyeceðini düþünüyorum. Hem zihinsel, hem de fiziksel olarak zaman vardý. Bir sorun olacaðýný düþünmüyorum. Hazýrlanmak için yeterince zaman vardý " açýklamasýnda bulundu.

    "Var olan standardýn da üzerine çýkabiliriz"
    Fenerbahçe’nin yeni sezona kadrosuna çok önemli isimleri katarak yola çýktýðýný ve Avrupa Kupalarýndaki standardý yakalayacaklarýný dile getiren Aykut Hoca, "Daha önce de olumsuz geçen maçlardan sonra söylediðim bir þey vardý. Fenerbahçe’nin kendi içinde standardý var. Avrupa Kupalarýndaki standardý vardý ve bunu bir þekilde yakalayacaktýk. Ancak bu kadarla kalmamalý. Bu sene güçlü bir kadro kurduk. Çalkantýlarý biraz daha dindirebilirsek biz bu standardýn da üzerine çýkabiliriz" ifadelerini kullandý.

    "Büyük tepkiler oldu"
    Eskiþehirspor maçýnda yaþananlarla ilgili de konuþan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Eskiþehir’de büyük tepkiler oldu malum konuyla ilgili. Zaman zaman itirazlarýnýzý devam ettirmeniz gerekiyor, haklýysanýz. Kural dýþý bir þey yapýldýysa ceza çekilir. Her ne kadar orada itirazda söylenen þeyler doðru da olsa bunu kabul etmeliyiz. Bu olaylarýn çýkýþ nedeni de ilgili kiþiler tarafýndan da deðerlendirilecektir. Bundan eminim" diye konuþtu.

    "Tepkim kartýn sebebini öðrendikten sonrasý içindi"
    Caner Erkin’in kýrmýzý kartý görmesinin sebebini öðrendikten sonra tepkisini ortaya koyduðunu belirten Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Ben orada o tepkiyi koyarken oyuncunun atýldýðý gerekçe benim için sýkýntý yarattý. ’Lan’ kelimesi hakaret kelimesi küfür olarak kabul edilen bir þey deðil. Kabul etmiyorum, doðru deðil. Kaba bir kelime. Bu sözcükten dolayý bir futbolcu atýlamaz, atýlmamalý. Benim oradaki refleksimin nedeni buydu. Ancak olayýn ikinci kýsmý var. Bunu daha sonradan öðrendik. Oyuncu böyle bir þey söylememiþ. Bu sözcük yüzünden hiçbir oyuncunun atýlmamasý gerekir. Olayýn atlanan kýsmý da burasý. Doktorlar, hakemler, öðretmenler kutsal meslekler yapýyorlar. Hakemleri de bunun içine katmalýyýz bence. Futbol ölüm sýnýrýnda oynanan bir oyun. Açýkçasý ben bilmiyordum Caner’in böyle bir kelime etmediðini. Bunu da sonradan öðrendim. Bu da bizi etkiledi açýkçasý" þeklinde konuþtu.

    Fýrat Aydýnus’un hakemliði býrakmasýnýn istenmesi ile ilgili ise Aykut Kocaman, "Önyargýnýn oluþturduðu bir yanlýþlýk var. Onu isteyecek taraf biz deðiliz. Bardaðý taþýran bir hareket olarak deðerlendirdik. Dediðim gibi bunlarý maçtan sonra konuþuruz." dedi.

    Gökhan Gönül: "Her þey istediðimiz gibi"
    Toplantýda konuþan oyuncumuz Gökhan Gönül, þu ana kadar her þeyin istedikleri gibi gittiðini belirterek, "Grubumuzda ikinci veya üçüncü sýradaki takýmlara 5’er puan fark atmamýza raðmen hala kazanýlmýþ bir þey yok. Bunun farkýndayýz. Üst tura çýkmak için elimizde bir fýrsat var, bunu deðerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz. Biz hiçbir þekilde puan hesabý yapmadýk. Sadece bu gruptan nasýl çýkarýz diye hesap yaptýk. Marsilya’yý yenerek gruptan çýkmayý garantileriz, bunu konuþtuk hep. Gruptan çýkmak için de var gücümüzle çalýþýyoruz" dedi.

    Maçlarda sýk sýk ileri çýkmasý konusunda ise Gökhan Gönül, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çýkmasý gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatýyor" þeklinde konuþtu.





    FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  5. #95

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Fenerbahçemiz Marsilyada



    UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5.hafta maçýnda, 22 Kasým Perþembe günü deplasmanda Olimpik Marsilya ile karþýlaþacak olan Fenerbahçemiz, maçýn oynanacaðý þehre ulaþtý.


    Takýmýmýz, bugün saat 12.00’de Sabiha Gökçen Havalimaný’ndan kalkan özel bir uçakla Marsilya’ya vardý.

    Taraftarlarýmýz tarafýndan çiçeklerle karþýlanan Fenerbahçemiz, kamp yapacaðý otele yerleþerek maçýn oynanacaðý Vélodrome Stadý’nda TSÝ 21.00’de son antrenmanýný yapacak, bu antrenman öncesi TSÝ 20.30’da Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Sayýn Aykut Kocaman ve bir futbolcumuz Vélodrome Stadý’nda bir basýn toplantýsý düzenleyecek.

    Fenerbahçemizin 20 kiþilik Olimpik Marsilya kadrosunda ise þu oyuncularýmýz yer alýyor:
    Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kýrýntýlý, Gökhan Gönül, Bekir Ýrtegün, Joseph Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldýrým, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Selçuk Þahin, Miroslav Stoch, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Milos Krasiç, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Semih Þentürk ve Recep Niyaz.



    FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  6. #96

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Fenerbahçe (Oyuncularýmýz)

    Kalecilerimiz



    Defans Oyuncularýmýz



    Orta Saha Oyuncularýmýz



    Forvet Oyuncularýmýz



    Kaleciler:Volkan Demirel-Mert Günok-Ertan Ersu-Serkan Kirintili...

    Defans: Orhan Þam-Bekir Ýrtegün-Gökhan Gönül-Hasan Erbey-Serdar Kesimal-Caner Erkin...

    Orta Saha: Salih Uçan-Sezer Öztürk-Miroslav Stoch-Recep Niyaz-Cristian Baroni-Özer Hurmacý-Mehmet Topuz-Özgür Çek-Selçuk Þahin...

    Forvet Oyuncularýmýz: Moussa Sow-Henri Bienvenu-Semih Þentürk-Berk Elitez-Dirk Kuyt...


    Konu Hilmi tarafýndan (22-11-2012 Saat 11:24 ) deðiþtirilmiþtir.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  7. #97

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Soccerball 2 futbolcumuz Puskas Ödülü’ne aday



    FIFA (Uluslararasý Futbol Federasyonlarý Birliði) tarafýndan her yýl düzenlenen ve atýlan en iyi gole verilen "Puskas Ödülü"nün bu seneki adaylarý arasýnda Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takýmýmýzýn iki oyuncusu Moussa Sow ve Miroslav Stoch da bulunuyor.

    2010 yýlýnda Hamit Altýntop’un milli forma ile Kazakistan’a attýðý golle kazandýðý en iyi gol ödülünde Moussa Sow, geçtiðimiz sezon Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu’nda oynanan Galatasaray maçýnda attýðý rövaþata golüyle adaylar arasýna girmeyi baþardý. Miroslav Stoch ise Gençlerbirliði maçýnda kaydettiði golle listeye girdi.

    FIFA’nýn estetik, maç önemi, þans faktörünün olup olmamasý ve fair play kýstaslarýna göre belirlediði adaylarý FIFA internet sitesi kullanýcýlarý oylayacak ve birinci seçilecek.

    2009 yýlýnda Cristiano Ronaldo, 2010’da Hamit Altýntop, 2011’de ise Neymar ödüle layýk görülmüþtü. Geçtiðimiz sene yapýlan oylamada FIFA internet sitesinde 1.3 milyon oy kullanýlmýþtý.



    Oy Kullanmak Ýçin Týklayýnýz:

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  8. #98

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Soccerball Olimpik Marsilya 0-1 Fenerbahçe



    Fenerbahçemiz UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5.hafta müsabakasýnda, Olimpik Marsilya ile karþýlaþtý. Fenerbahçemiz, Velodrome Stadý’nda oynanan karþýlaþmadan 0-1 galip ayrýldý. Takýmýmýza galibiyeti getiren golü; 41.dakikada Bekir Ýrtegün kaydetti.

    Hepinize hela olsun..





    Konu Hilmi tarafýndan (23-11-2012 Saat 01:08 ) deðiþtirilmiþtir.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  9. #99

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Yeni Fenerbahçe: Eksiler ve Artýlar



    Yeni Fenerbahçe: Eksiler ve Artýlar

    Fenerbahçe futbol takýmý deðiþiyor.
    Aykut Kocaman'ýn deyimiyle, bir "Teknik direktör takýmý" na dönüþüyor.
    Salt þablon ve oyun yapýsý olarak deðil; saha içi ve saha dýþýyla birlikte, bir sistem takýmý olma yolunda adýmlar atýyor.

    Konuya Aykut Kocaman özelinde bakmak yanlýþ olur.
    Bir sistem takýmý yaratma yolunda büyük bedeller ödeyerek mücadele eden "Don Kiþot" olsa da Aykut Hoca; bunu kendi koltuðu/menfaati için deðil, Fenerbahçe'nin geleceði için yapýyor.

    Bugün çekilen cefalarýn ve ama bolca atýlan tohumlarýn meyvesini -inþallah- Aykut Kocaman döneminde de, bayraðý ondan devralan Hoca ve Hocalar döneminde de toplayacaðýz.

    Ýþte bu yüzden hikayemize isimlerden baðýmsýz, modern futbolun gereklilikleri ekseninde bakmalýyýz artýk.

    Öyle ki; deðiþim/dönüþüm ve modern futbol sepetine atýlan doðrularýn mükafatýný -þimdilik- UEFA Avrupa Ligi maçlarýnda aldýk.

    Avrupa'da -hangi platform olursa olsun- üst üste 4 maç kazanmak her babayiðidin harcý deðil. Üstelik 3 deplasman galibiyeti asla azýmsanacak bir olay deðil.
    Ki; kim ne derse desin, Gladbach ve Marsilya deplasmanlarýndan galibiyetle dönmek, önemli bir eþik göstergesi.
    Daha iyilerini yapabileceðimizin iþareti.

    ***

    Girizgahý bir kenara býrakalým ve iþin tekniðine gelelim isterseniz.

    Önce, geleceðe ýþýk tutan, tek oyuncu deðiþikliðinin Stoch-Caner olduðu, Bekir-Yobo tandemiyle mevcut form düzeyinde ideal kadromuzla çýktýðýmýz son 4 resmi maçýmýzýn MatchStudy'de yayýnlanan sahaya yayýlma grafiklerine göz atabilirsiniz.

    Bunun adý tam anlamýyla "Esnek 4-2-3-1". Zira yukarýdaki 4 grafikte de gördüðünüz gibi, maç içinde hücum ve savunmada 4-5-1, 4-3-3 ve 4-4-2'ye evrilen bir yapýsý var. Savunma iskeleti sabit. Orta saha ve hücum hattý ise sabit savunma rollerine, deðiþken hücum görevleri ekliyor.

    Geri dörtlü ve orta ikili takýmýn iskeleti, mümkün mertebe deðiþmezleri. Ancak daha çok hücum rolü üstlenen ilerideki 4 oyuncu maç, form ve taktik nedenlerden ötürü zaman zaman deðiþecektir. Örneðin Krasic sað kanadý mutlaka teslim alacak, Stoch'un Caner'den daha fazla oynadýðý dönemler olacak, Kuyt ile Sow zaman zaman birbirlerini dinlendireceklerdir. Özetle; Aykut Hoca'nýn en çok rotasyon uygulayacaðý bölge, 4 oyuncudan oluþan hücum hattý.

    Bu sistemin mevcut haliyle birtakým eksileri ve artýlarý var. Takýmýn muhtemel ideal diziliþiyle yaptýðý maç sayýsý arttýkça; artýlarýn daha belirgin ve keskin, eksilerin azalan bir trende sahip olacaðýna eminim.

    Þimdi gelelim madde madde beraberinde kaygý ve umutlar taþýyan eksiler ve artýlarý yazmaya:


    Önce eksiler:

    1- Ritim ve tempo: Baþta Aykut Hoca olmak üzere herkesin malumu. Ýlacý, muhtemel ideal kadronun maç sayýsýnýn ve buna baðlý olarak kordinasyonun artmasý. Ancak mevcut þekliyle, savunmada oldukça iyi kademe yapan bu takým, topu ayaðýna aldýðýnda daha seri/çabuk/hýzlý oynamalý. Aksi halde geri koþan ve kapanan rakiplere karþý set hücumuna kalýyor iþ.

    2- Set hücumu: Oyun sistemimiz rakibi 90 dakika boðan, ablukaya alan, topu rakibe vermeyen bir yapýda deðil. Daha çok rakibi geride karþýlayan, alan daraltýp çabuk/hýzlý/dikine hücumlarla pozisyona girmeyi hedefleyen bir oyun kurgusuna sahibiz. Ancak bilhassa küçük ya da kapanan takýmlara karþý oynarken set hücumunda üretken olmanýz þart. Henüz yaratýlan suni krizler sebebiyle kaybettiðimiz zaman bu aþamaya geçme þansý tanýmadý bize. Ýlk aþamadayýz. Rakibi karþýlama ve süratle topu ileri taþýma merhalesine yeni geldik. Ancak tez zamanda set hücumunda cepheden ve kanatlardan rakip savunmayý delmek için gerekli varyeteleri geliþtirmemiz gerek. Bilhassa Spor Toto Süper Lig'in anahtarý burada.

    3- Statik hücum: Yukarýdaki 2 madde ile ilintili. Bilhassa beklerin ve ilerideki 4 hücum oyuncunun daha mobil olmalarý, pas alýþveriþine daha fazla katýlmalarý gerekir. Ve hatta Topal'ýn sigorta olduðu düþünülürse Meireles'in. Son 4 maç bu eksikliðimiz azalýyor ancak hala maç içinde zaman zaman langýrt izliyor hissiyatýna kapýlýyoruz tribünde/ekranda.

    4- Cristian/Orta ön oyuncu: Dün, bir baþka yazýda þunlarý yazmýþtým Cristian için:
    "Beðenmeyeni, beðeneninden fazla olabilir. Ýyiyken çok iyi, kötüyken çok kötü. Bir maç 10 üzerinden 9 puan alýrken, bir sonraki maç 1 puaný zor hak ediyor. Ancak ne olursa olsun; oynadýðý dönem süresince, bilhassa kritik maçlardaki katkýsý yadsýnamaz. Alex sonrasý orta ikilinin önünde, hücum bölgesinde görev alýyor. Duran toplarýn, kornerlerin baþýna o geçiyor. Hakkýný verelim; Alex sonrasý en muhtemel eksik olarak gördüðümüz duran toplar konusunda bizi mahçup etti. Kaleyi bulan ve hatta gol olan frikikleri, adresini bulan kornerleri skora katkýsýný da artýrdý. Velhasýl kelam; Aykut Kocaman ona, eksileri-artýlarý paralelinde, takým için daha faydalý olabileceði bir rol biçti. O da; istikrarý dýþýnda, bu rolün hakkýný veriyor. Bence."
    Takým muhtemel ideal kadro ile oynadýkça, eksiklikler daha belirgin olmaya baþladý. Bunlardan biri de Cristian ve oynadýðý bölgenin gereklilikleri. Öncelikle Aykut Hoca'nýn, bilhassa konsantrasyon konusunda istikrarsýz olan Cristian'ý; savunma görevlerinden azad edip hücuma sevketmesi, eldeki imkanlarý en verimli þekilde kullanmak anlamýnda doðru ve faydalý oldu. Ancak bazý maçlarda hücumda çok iyi iþler yapsa da, genel olarak Fenerbahçe'nin hücum 4'lüsünde en zayýf halka bu haliyle. Yerine baþka oyuncu düþünmeden önce; Cristian'dan, orta alan ve hücumda daha fazla top kazanmasýný, daha agresif, ýsýran futbol oynamasýný isteyebilir Aykut Hoca. Böylece defansif orta saha oyuncusundan ofansif orta saha yaratmanýn, hücum alanýnda yapýlan savunma ve günümüz futbolunun en çok golle sonuçlanan 3. bölgede kapýlan toplara daha çok faydasý olacaktýr. Zira Cristian çalým atýp, ara pasý yapan bir futbolcu deðil.

    O bölgeye Sezer ve Mehmet Topuz da aday olabilir. Ýkisi de daha önceki takýmlarýnda o bölgede baþarýlý olmuþlar ve Fenerbahçe'ye o bölgede sergiledikleri performans sonucu transfer olmuþlardý. Tabii ikisinin de -Cristian gibi- eksileri ve artýlarý var hem ideal 11, hem de görev alanlarý için. Ancak kesinlikle denemeye deðer, Sezer'in yetenekleri ve Topuz'un enerjisini.

    Hakeza Meireles. Ýngiltere'de birkaç maç oynadýðý o bölgede, 5-6 gol de atmýþtý üst üste yanýlmýyorsam. Cristian'dan daha tahmin edilebilir/hesaplanabilir bir performans göstereceði ve ön alanda daha iyi savunma yapacaðý kesin.

    Cristian, Topuz, Sezer ve hatta Meireles varken o bölgeye transfer gerekir mi emin deðilim. Ama Rýdvan Dilmen'in; Wolfsburg'dan Diego ve Güntekin Onay'ýn pasýyla Fernandes örneklerini doðru buluyorum. Enerji, yetenek ve dikine pas/dribling stilleriyle, mevcut oyun þablonumuz için biçilmiþ kaftan olurlar/dý.

    5- Savunma tandemi / Sað stoper / Bekir: Aykut Kocaman dönemi yükselen deðerlerden. Sezon baþý bocalama dönemi sonrasý son 4 maçýn belki de en formda oyuncusu. Markaj ve top kapma refleksleri oldukça iyi. Topu oyuna pas ve driblingle sokma konusunda ise kendini bir hayli geliþtirdi. Yobo ile birbirlerini hem daha iyi tanýyorlar, hem de tamamlýyorlar. Zaten görüldü ki; Bekir-Yobo, Bekir-Egemen ve Yobo-Egemen'den çok daha verimli. Ve zaten Yobo; alýþtýðý sol stoperde, sað stoperden çok daha baþarýlý.

    Ancak ben geçen sezondan beri emin deðilim Bekir-Yobo ikilisinden. Türkiye için, bilhassa yabancý sýnýrlamasý olduðu düþünülürse bir yerli bir yabancýdan kurmak mantýklý ve bu konuda Aykut Hoca haklý; fakat yükselen Avrupa hedeflerinde savunma tandeminin havadan ve yerden çok daha sert olmasý gerektiðini düþünüyorum. Bekir topu oyuna daha iyi soksa da; bir Kjaer-Yobo tandemi mesela.

    Tabii yeni bir transferin uyum süreci vs. derken Bekir'den fazla katký yapacaðýný düþünmek de hayalcilik olabilir. Bu belki de gelecek sezonun planlamasýnda yer alacaktýr.

    6- Sol bek alternatifi: Þahsen Hasan Ali'den çok ama çok memnunum. Dayanýklýlýðý ve sürekliliði her futbolcuda rastlanmayan bir özellik. [Maþallah] Kademe, pozisyon alma konularýnda her maç üstüne koyuyor. Koþu mesafelerinde neredeyse her maç takýmýn ilk 3'üne giriyor. Ancak Gökhan kadar olmasa da, hücuma biraz daha katký yapmasý lazým Hasan Ali'nin. Ama asýl sorun bu deðil, mevcut haliyle Hasan Ali, öðrenme yeteneði ve isteðiyle o mevkide uzun yýllar hizmet edecek Fenerbahçe'ye. Sorun alternatifsizliði. Caner ancak idare edebilir orada. Özgür Çek hakeza. Yabancý kontenjaný kullanýlacak bölge deðil bence. Türkiye'den kim ile yedeklenebilir bilmiyorum ama beni en çok korkutan konu, Hasan Ali'nin alternatifsizliði þu anda.

    7- Forvet alternatifi: Sow tam isabet. Yokluðunda [mazallah] Kuyt görev alabilir o bölgede. Ancak Semih ve Henri'den artýk yararlan(a)madýðýmýza göre, Sow ve Kuyt'ýn yanýnda bir 3. alternatif alma zorunluluðumuz var. Bu ancak takým dýþýndan, transferle çözülebilecek bir konu. Ki sanýrým bu konuda çalýþma olacak.


    Gelelim artýlara:

    1- Duran toplar: Daum dönemi sonrasý zayýfladýðýmýz bir alandý. Bir duran top ustasý da aramýzdan ayrýldý. Ancak görüyoruz ki takýmda cevher çokmuþ bu konuda. Cristian ve Caner topa iyi vuruyor frikiklerde. Gökhan ile yaptýðýmýz korner organizasyonu ise patentlik. Dahasý da mutlaka vardýr, eminim çalýþýlýyordur Samandýra'da. Ýnþallah onlarý da görürüz yakýn zamanda.

    2- Ýleri 3'lü rotasyonu / Swap: Bardaðýn boþ tarafýna bakmayý þiar edinmiþ ulamalarýmýz çok tantana yaptýlar Sow'u saðda/solda, Kuyt'ý uçta/solda görünce ama sanýrým artýk anlaþýlmýþtýr Aykut Hoca'nýn ne yapmak istediði.

    Öncelikle; elbette mevkilerinde baþarýlý olmalarý muhtemeldir kanat ve forvet oyuncularýnýn, ancak bir o kadar da tahmin edilebilir olurlar her zaman bulunduklarý noktalarda. Bunun yanýnda; -ki bence Aykut Hoca'nýn asýl amacý- ileri uca zaman zaman Kuyt'ý çekip, Sow'u saða veya sola alarak, öndeki baskýnýn kuvvet/enerjisini daima en yukarýda tutmaya çalýþýyoruz. Örneðin; yorulan Sow kenara, kademeye geliyor ve Kuyt önde baský bayraðýný devralýyor zaman zaman. Hem Sow'u markajda ezdirmiyor bu þekilde, hem de oyunu zenginleþtiriyor Aykut Hoca. Bence dahiyane.

    3- Orta 3'lü rotasyonu / Swap: Göbekteki Topal-Meireles ikilisi ve bazen Cristian'ýn da katýlýmýyla ileride Caner-Kuyt-Sow'un yaptýðý yer/görev deðiþikliklerinin benzeri orta sahada oluyor zaman zaman.

    Hücum hattýnda yapýlan rotasyonun sebepleriyle benzer özellikleri var. Bazen Topal tutuyor, Meireles kuruyor, bazen de tersi oluyor. Zaman zaman Cristian Meireles'in görev alanýný doldururken, Meireles öne çýkýyor.

    Bu anlamda Fenerbahçe; orta saha ve hücumda, iki "Dönen üçgeni" matkap ucu gibi kullanýyor.

    4- Dinamizm: Fenerbahçe artýk en az rakibi kadar koþuyor. Depar/sprint mesafeleri arttý. Toplu/topsuz koþular ve hücum/savunma hýzlarý geliþti. Fenerbahçe artýk çok daha dinamik.

    Hadsiz ve utanmaz futbol ulemalarý, muteber bir Alman teknik direktörün ayný söylem ve duruþuna "Koþan Takým heyo heyo" derken/diyecekken ve mesela Löw'ü modern futbolun ideal temsilcisi ilan ederken; ayný yoldan ve ama içine farklý renkler/zenginlikler de katan Aykut Kocaman ile -sebebi nedendir bilinir de bilinmez- akýllarýnca dalga geçtiler. Elbette zaman, futbolun tartýþmasýz doðrularýný söyleyen Aykut Kocaman'ý haklý çýkardý. Bunu kendisi de çok iyi ifade etti. "Futbol koþmak deðildir, ama önce koþmak gerekir."

    Antremanda ve maçta ölçülen deðerler/istatistikler bir iþe yaramaz/yaramýyor diye düþünenler olabilir. Ancak rakiplerle, bilhassa Avrupa futboluyla kýyaslamalar yaparken ve daha çok; futbolculara iyi ve kötü maçlar arasýndaki farký gösterir/izah ederken çok ikna edici ve faydalý olur/oluyor bu deðerler.

    Sadece futbolda deðil; hayatýnýzýn her alanýnda, ölçemediðiniz birþey hakkýnda yorum yapamaz ve arpa boyu yol gidemezsiniz, unutmayýn.

    5- Kalite Dengesi: Yýllarca yýldýz futbolcularýmýzýn yokluðunda organizasyon sýkýntýsý yaþadýk. Kaderimiz çoðunlukla birkaç oyuncunun ayaklarýnýn ucundaydý.

    Peki þimdi nasýl?

    Bursaspor maçýnda olduðu gibi ilk 11'den 6 oyuncu eksik olmadýðý sürece; çok dengeli bir takým kadrosuna sahibiz. Oyuncularýmýzýn neredeyse tamamý takým oyuncusu, asker. Defansta Yobo, orta sahada Meireles, hücumda Kuyt da generaller. Ama Yobo, Meireles ve Kuyt; 3'ü de "askerlikten gelme generaller."

    Solda Caner / Stoch.
    Saðda Kuyt / Krasic / Topuz.
    Stoperde Yobo / Serdar / Egemen / Bekir.
    Sað bekte Gökhan / Orhan / Topuz.
    Ýleri uçta Sow / Kuyt.
    Orta ikili/üçlüde Meireles / Topal / Cristian / Topuz / Sezer / Salih alternatifleri, kalitenin planlý bir þekilde ne kadar homojen daðýldýðýnýn göstergesi. Sol bek istisnasýyla.

    6- Genç/Yaþlý - Yerli/Yabancý Denge ve Kalitesi: A Milli Takým'ýn iskeletini oluþturan yerli futbolcularýmýz, her biri ülkesinde milli olan yabancý futbolcularýmýz, genci yaþlýsýyla tecrübe ve umut aþýlýyorlar Fenerbahçe'ye.

    7- Kolej deðil "Anadolu Lisesi" Takýmý: Bilhassa yaratýlan suni kriz sonrasý, takým havasýný yeni yeni buluyor. Ancak en zor günlerde dahi, bazý yabancý oyuncular ve ama çoðunlukla yerlilerin soyunma odasýndan baþlayarak sorumluluk almalarý takdire þayandý.

    Þimdi, takým kazanma alýþkanlýðýný hatýrladý ve yüzler gülüyor. Zor günlerde gösterilen karakter ve duruþun kýymeti, iyi günlerde daha bir belirgin oluyor.

    Bugün; takým kazandýkça yerlisi yabancýsý, genci yaþlýsý tek bir amaç doðrultusunda, bireysel performans ve menfaatleri deðil, takým ve Fenerbahçe için mücadele ediyor.

    Onca teknik ve taktiðin içinde, bence en önemli ve etkin faktör de bu zaten.
    Birbirine güvenen, inanan, sahip çýkan bir takým, ortalama üstü bir kaliteye de sahipse, kalýcý ve daimi baþarýnýn ilk adýmýný atmýþ demektir.

    Eminim ki; Aykut Kocaman önderliðinde Fenerbahçe'nin attýðý bu adýmlarýn kýymeti, taçlanan baþarýlarda daha belirgin olacak.


    ***


    Yýllarca, Türkiye'de hasbelkader ilerlerken, her Avrupa'ya çýktýðýnda morali ve dengesi bozulan Fenerbahçe; bu sene tersine, Türkiye'de arzuladýðý zemini bulamamýþken, Avrupa'da aldýðý seri galibiyetler ile rehabilite oldu. Bunu irdelemek gerek. Çýtayý/eþiði Avrupa arenasýna koyduðumuz gün, istediðimiz yere olan yolu kýsaltmýþ olacaðýz. Türkiye Ligi peþinden gelecek.

    14 Þubat'ta baþlayan Avrupa Ligi ikinci turuna kadar çok vaktimiz var.
    Ben, þablon/diziliþ/oyuncu yapýsý olarak modern Avrupa futbolu mertebesine adým atmýþ Fenerbahçe'nin; bilhassa ilk maçý deplasmanda oynayacaðý her takýmý eleyebileceði kanaatindeyim.

    Artýlar artacak.
    Eksiler eksilecek.
    Fenerbahçe yükselecek.

    Gerisi kura þansý.
    Ya nasip.

    "Road to Amsterdam!" mý?
    Neden olmasýn?

    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




  10. #100

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Fenerbahçe 4-1 Gençlerbirliði



    UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya'yý yenerek grubunu lider tamamlamayý garantileyen ve üst tura çýkan Fenerbahçe, ligde sahasýnda aðýrladýðý Gençlerbirliði'ni 1-0 geriye düþtüðü maçta 4-1 maðlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe yükseliþini sürdürürken zirve yarýþýnda da çok önemli bir galibiyet aldý.












    Fenerbahçemize galibiyeti getiren golleri; 44.dakikada Moussa Sow, 64.dakikada Raul Meireles, 69.dakikada Dirk Kuyt ve 78.dakikada Sezer Öztürk kaydetti. Gençlerbirliði’nin tek golü ise Aykut’tan geldi.
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.




Sayfa 10/27 ÝlkÝlk 1234567891011121314151617181920 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •