Fenerbahçe Kulübü'nün olaðanüstü genel kurul toplantýsýnda konuþan Aziz Yýldýrým, çok önemli bir çalýþma yapýldýðýný söyledi.
Ülker Sports Arena’da gerçekleþtirilen ve Fenerbahçe Kulübü’nün tüzük tadil tasarýsýnýn görüþülerek oya sunulacaðý olaðanüstü genel kurul toplantýsýnda açýlýþ konuþmasýnda üyelere hitap eden Baþkan Aziz Yýldýrým, ilk olarak Manisa’nýn Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasýna deðinerek, “Ülkemiz iþçi ve emekçilerinin yaþamýþ olduðu büyük acýyý tüm kalbimle paylaþýrken, þehit olan kardeþlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabýr diliyorum” dedi.
Kongreye gelerek Fenerbahçe’nin geleceðine sahip çýktýklarýný gösteren üyelere teþekkür eden Yýldýrým, “Bugün tarihi bir gün. Bu tüzük, Fenerbahçe’nin geleceði ve anayasasýdýr. Fenerbahçe’nin kiþilerden, gruplardan ya da belirli zümrelerin tahakkümünden kurtulup, kendi kendini yönetmesi demektir. Bu tüzük demokrasi demektir, baðýmsýzlýk demektir” ifadelerini kullandý.
YENÝ TÜZÜK KABUL EDÝLDÝ
Daha sonra yapýlan Olaðanüstü Genel Kurul’da Fenerbahçe Spor Kulübü Derneði’nin kongre üyeleri, 89 ana, 10 geçici maddeden oluþan yeni tüzüðü kabul etti.
Maddelerin tek tek okunup oylanmasýnýn ardýndan tüzüðün tamamý için yeniden oylama yapýldý. Tüzük, oy birliðiyle kabul edildi. Kulüp baþkaný Aziz Yýldýrým’ýn üye sayýsýný artýrmak için hedeflediði ‘Bir milyon üye’ projesi doðrultusunda, temsilci üyelik kavramý sarý-lacivertlilerin yeni tüzüðünde yer aldý.
Kulübe üye olmak isteyen, ancak giriþ ücretinin tamamýný ödemekte güçlük çekebilecek olanlarýn kulüple üyelik baðý kurmasýnda kolaylýk saðlanmasý ve üye sayýsýnýn arttýrýlmasý amacýyla tüzükte temsilci üyelik düzenlemesi yapýldý.
Þubeler hakkýnda düzenlemeler yapýlarak hazýrlanan yeni tüzükte, geçici maddelerde belirtilen þahýslara belirli bir süre ile sýnýrlý olarak üye olabilme imkaný veren düzenlemeler de bulunuyor.
YILDIRIM’IN BÜYÜK SEVÝNCÝ
Yapýlan deðiþikliðin ardýndan açýklama yapan Aziz Yýldýrým “Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük sivil örgütlerinden birisiydi. Artýk bu tüzükle beraber Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük sivil örgütüdür. Bir milyon kiþinin gücünü bir araya almýþ bir sivil örgüt. Herhalde neler yapabilir hayal edebiliyorsunuz. Ben ediyorum çünkü. Hep böyle düþünüyordum” diye konuþtu.
Olaðanüstü genel kurul toplantýsý Aziz Yýldýrým’ýn konuþmasýnýn ardýndan sona erdi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri