Kayınpederine suç duyurusunda bulundu
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, ölen eşinin dedesinden kalan evde 2 çocuğu ile yaşayan genç kadın, çocuklarını yuvaya vermesi ve evden çıkmaları yönünde sürekli baskı yapan kayınpederi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, ölen eşinin dedesinden kalan evde 2 çocuğu ile yaşayan genç kadın, çocuklarını yuvaya vermesi ve evden çıkmaları yönünde sürekli baskı yaptığı iddiasıyla kayınpederi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Songül Ulukavak (31), eşinin yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirmesinin ardından 11 yaşındaki kızı ve 8 yaşındaki oğlu ile eşinin dedesinden kalan Ağalar Mahallesi'ndeki evde yaşantılarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Eşinin babası Hidayet Ulukavak'ın sürekli eve gelerek, artık oğlunun yaşamadığından çocukları yetiştirme yurduna vermesi ve evi boşaltmaları yönünde baskı yapmasından dolayı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anlatan anne Ulukavak, şöyle devam etti:

''Kayınpederim, 'oğlum yok, siz de bu evde kalamazsınız' diyerek bizi evden çıkartmaya çalışıyor. Ben de kendisine '2 çocukla nereye giderim'' deyince de küfür, hakaretlerde bulunarak evin camlarını kırıyor. Birgün yine çıkmamız için geldiğinde balyozla duvarları kırmak istedi, biz evdeyken kapıları dışarıdan çaktı. Polise giderek durumu anlattım, 'yapacağımız birşey yok' denildi. Polis, duvarlar yıkılırken çocuklarıma birşey olduğu zaman mı bizi koruyacak? Çocuklar dedelerinin yaptıklarından korktukları için ablama gönderdim. Ne istiyor bizden anlamıyorum. Eşimden kalan 350 YTL maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Ondan para istemem, sıkıntım olsa da söylemem. Bu devirde çocuklarla nereye giderim, ne yaparım bilmiyorum.''

AA