REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Topbaş: Köprülerdeki gişelerin kaldırılması yönünde talebimiz var

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Topbaş: Köprülerdeki gişelerin kaldırılması yönünde talebimiz var

Topbaş: Köprülerdeki gişelerin kaldırılması yönünde talebimiz var 04.01.2006

--------------------------------------------------------------------------------

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilin ulaşım ve trafik sorununu görüşmek üzere 21 Ocak’ta Ulaştırma ve İçişleri bakanları ile milletvekillerinin katılacağı "Ulaşım Zirvesi" yapacaklarını bildirdi.

Kadir Topbaş, 21 Ocak’ta, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve İstanbul milletvekillerinin de katılacağı "Ulaşım Zirvesi" yapacaklarını dile getirerek, "Zirvede, köprülerdeki gişeler, trafik ve güvenlikle ilgili sorunları ele alacağız. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla, İstanbul’a özel bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

İstanbul’da ulaşımda 13 farklı birimin söz sahibi olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ulaşımın tek bir otoritede toplanmasını istediklerini söyledi.

Topbaş, gişelerle ilgili bir soru üzerine de, "Gişelerin kaldırılmasını çoktandır istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. Sayın Başbakan olumlu bakıyor. Ötelenmesi, il hudutlarına taşınması söz konusu olabilir. Onun üzerinde çalışacağız" dedi.

"SAATİM ÇALINMADI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "yılbaşı kutlamaları sırasında saatinin çalınıp çalınmadığı" yönündeki soru üzerine ise "Hayır, çalınmadı. Çok kalabalık vardı. Sadece klipsi açılmıştı" diye konuştu.

Topbaş, vekaletle kurban kesilmesi konusunda da, İstanbul gibi büyük kentlerde çok daha hijyenik koşullarda vekaletle kurban kesiminin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Bunun hac farizası yerine getirilirken, hem de bazı vakıf ve dernekler tarafından uygulandığını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Vatandaş, elektronik ortamda müracaatını yaparak parasını yatıracak. Kurban kesildikten sonra da nasıl istiyorsa o şekilde değerlendirecek. Böyle bir model geliştirmek istedik. 7 ilçede modern kesim üniteleri oluşturduk. Kurban kesimi 3 gün içinde olduğu için de kesimler bir düzene giriyor. Diğer türlü herkes bayramın ilk günü öğlene kadar kurbanını kesince, milyonlarca hayvanın bir anda kesilmesinin olumsuzluklarından kent etkileniyor." Topbaş, geçmişte her ailenin kendi kurbanını kestiğini, oysa günümüzde yeni neslin kurban kesmeyi bilmediğini ve kurban kesen insan sayısının da gittikçe azaldığını belirterek, bu nedenle modern kesimhaneleri kurmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Devlet hastanesi'nde yönlendirici hostes uygulaması başladı 04.01.2006

--------------------------------------------------------------------------------

Alanya Devlet Hastanesi örnek bir hizmet modeli uygulamaya başladı. Polikliniklerde ve Acil Servis'te hastalara yardımcı olması amacıyla yönlendirici hostesler çalıştırılacak.

Alanya Devlet Hastanesi, Başhekim İsmail Başaran yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Yeni faaliyete geçen polikliniklerin ardından, bugünden itibaren Acil Servis ve polikliniklerde hostes uygulamasına geçildi. Konuya ilişin açıklama yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, hastaların işlerin kolaylaştırmak için bu uygulamaya geçtiklerini söyledi.

Acil Servis ve polikliniklerin girişlerinde yerlerini alan yönlendirici hostesler, hastalarla teker teker ilgilenerek hangi bölüme gidecekleri konusunda yardımcı oluyor.

Hastaneye gelen hastalar ise, bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kimliğini kaybettiği ilanını verdiği halde hayatı karardı 04.01.2006

Samsun'da özel bir bankada sözleşmeli işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Mehmet Dinçer’in (38), 2004 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı başkasının eline geçince hayatı karardı.

Kaybolan kimliğiyle kredi kartı çıkaran kişiler alışveriş yapıp ödemeyince, Dinçer 4 bin YTL borcun altına girdi. Nüfus cüzdanının kaybettikten sonra kayıp ilanı verip hemen yenisini çıkarttığını söyleyen Dinçer, bu olay ortaya çıkar çıkmaz Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğunu belirterek, “Hayatım karardı. Kaybolan kimliğim bir başkasının eline geçmiş. O da kendisine benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarıp harcama yapmış. Ödemeyince banka beni aradı. Ayrıca benim adıma Türk Telekom’dan iki telefon hattı almış. Bunların da toplam borcu 320 YTL. Bu borçları nasıl öderim” dedi.

2 çocuk babası Mehmet Dinçer, 2004 Haziran'nında nüfus cüzdanını kaybetti. Kayıp ilanı verip bir gün sonra Nüfus Müdürlüğü’ne başvururak kendisine yeni bir kimlik çıkardı. Ancak kaybolan kimliği bir yıl sonra kabusu oldu. Bir başkasının eline geçen kimlik Mehmet Dinçer’i 4 bin YTL borçlu yaptı.

Asgari ücretle çalışan Dinçer, “Kimliğim kaybolunca, hemen yenisini çıkardım. Ama kimliğimi bulan şahıslar benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarmışlar. Alışveriş yapıp parayı ödemeyince, 2005 yılı 6’ncı ayında beni bankadan aradılar ve borcumun olduğunu söylediler. Tabii bu borç ödenmeyince faizleri ile birlikte 4 bin YTL’yi buldu” diye konuştu.

TELEFON HATTI DA ALMIŞLAR

Ayrıca kendi adına Türk Telekom’dan iki de telefon hattı alındığını belirten Mehmet Dinçer, bu hatlara da toplam 320 YTL borcunun ortaya çıktığını söyledi. Dinçer şunları anlattı:

“Kimliğimi bulan şahıs benim adıma bir çok yere borç yapmış. Benim anlamadığım, bu banka nasıl olur da araştırmadan, soruşturmadan kredi kartı verir. Ben bu borçları ödeyecek durumda değilim. Farklı adresler göstererek bankadan kredi kartı ve telekomdan telefon hattı almışlar. Bu nasıl bir iş anlayamıyorum. Kimliğimi kaybettiğim zaman yapılacak işi yaptım. İlan verip yeni nüfus cüzdanı aldım. Polise ve savcılığa gerekli müracatlarımı yaptım. Şimdi kendimi nasıl kurtaracağım. Savcılığa gidip durumu anlattım. Ama hem psikolojim bozuldu. Hem de kendimi aklamak için çare arar oldum.”

Hürriyet

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri