REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: 'Ezanı aslına çevirmek Menderes'in en büyük hatasıydı'

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu bazen bazı insanlar uzaktan öyle büyük gözüküyorki insanın gözüne, ama bir konuşmaya başladığında o ağzından çıkan laflardan sonra aslında bom boş olduğunu görüyorsun ve hayal kırıklığına uğruyorsun. (bunu sadece bu konu ile alakalı söylemiyorum...
    kastettiğim sadece askerler değil yani, sanatçılardada var böyleleri.)
    Bendeniz allah nasip etti askerliği yaptım. severek yaptım. askerliğide severim askeride.
    generaller gözümde büyük insanlardır. herşeyi ile büyüktürler. oturması kalkması konuşması el kol hareketleri, ileri görüşleri, ve vatan sevgisi vs.vs.

bu komutanımızın farklı bir komutana boşboğaz ve dangalak demesi onun benimgibi basit biri olduğunu gösteriverdi bana. o büyüklük bir anda gidiverdi benden...
    ezan konusundaki konuştuklarınada katılmıyorum.(katılmamak büyüklüğünü gölgelemez) ama bir şeyi anlatmanın binlerce yolu varken en gereksiz en basit anlamda konuşunca o hayalimdeki kocaman balon sönüveriyor.
    "tanrı uludur deyince herkez anlıyor ama allahuekber denilince kimse anlamıyor" demiş komutan. yahu bari "kardeşim burası türkiye cumhuriyeti, arapça yerine türkçeyi kendi dilimizi seçtik" de. doğru yada yanlış "yerli malı yurdun malı" hesabı olsun. en azından millet "evet komutanımız halis muhlis türk sevdalısı" der
    bu zamanda orjinali ile okunan ezanın ne anlama geldiğini bilmeyen varmı? ezan okunduğunda hiç duydunuzmu konu komşunuzdan "yahu bu seste ne böyle diyeni?"

evet bu komutanın düşüncelerine ezelden beri karşıyım ama ondaki generallik rütbesi gözümde büyütmüştü o zatı...
    zaten karşımdakini büyük görmem için benimle aynı düşünmesine gerek yok. taraftarı olmamada gerek yok. mesela abd yi sevmem ama obama gözümde büyük adam. katil hitleri de sevmem ama gözümde büyüktür. bunun gibi... nesye bu tip durumlarda söz gümüşse sukut altındır demeli herhalde. (empati yapayım; aynı şey benim içinde geçerli. uzaktan beni görenler konuşmaya başlayınca uzaklaşıyor. bende neden acaba derdim hep) selametle...
    Konu osmann tarafından (26-06-2012 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri