Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: 'Ezaný aslýna çevirmek Menderes'in en büyük hatasýydý'

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

New Icons 03 'Ezaný aslýna çevirmek Menderes'in en büyük hatasýydý'

28 Þubat sürecinin Genelkurmay Baþkaný Ýsmail Hakký Karadayý, 28 Þubat'ýn bir darbe olmadýðýný iddia ederek, "Anayasal çerçevede bir MGK toplantýsý yapýldý ve kararlar alýndý. Bu bir darbe deðildir, postmodern darbe de deðildir. 'Postmodern darbe' diyenler dangalaktýr." dedi.

Konunun kaynagý ve devamý için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yahu bazen bazý insanlar uzaktan öyle büyük gözüküyorki insanýn gözüne, ama bir konuþmaya baþladýðýnda o aðzýndan çýkan laflardan sonra aslýnda bom boþ olduðunu görüyorsun ve hayal kýrýklýðýna uðruyorsun. (bunu sadece bu konu ile alakalý söylemiyorum...
    kastettiðim sadece askerler deðil yani, sanatçýlardada var böyleleri.)
    Bendeniz allah nasip etti askerliði yaptým. severek yaptým. askerliðide severim askeride.
    generaller gözümde büyük insanlardýr. herþeyi ile büyüktürler. oturmasý kalkmasý konuþmasý el kol hareketleri, ileri görüþleri, ve vatan sevgisi vs.vs.

bu komutanýmýzýn farklý bir komutana boþboðaz ve dangalak demesi onun benimgibi basit biri olduðunu gösteriverdi bana. o büyüklük bir anda gidiverdi benden...
    ezan konusundaki konuþtuklarýnada katýlmýyorum.(katýlmamak büyüklüðünü gölgelemez) ama bir þeyi anlatmanýn binlerce yolu varken en gereksiz en basit anlamda konuþunca o hayalimdeki kocaman balon sönüveriyor.
    "tanrý uludur deyince herkez anlýyor ama allahuekber denilince kimse anlamýyor" demiþ komutan. yahu bari "kardeþim burasý türkiye cumhuriyeti, arapça yerine türkçeyi kendi dilimizi seçtik" de. doðru yada yanlýþ "yerli malý yurdun malý" hesabý olsun. en azýndan millet "evet komutanýmýz halis muhlis türk sevdalýsý" der
    bu zamanda orjinali ile okunan ezanýn ne anlama geldiðini bilmeyen varmý? ezan okunduðunda hiç duydunuzmu konu komþunuzdan "yahu bu seste ne böyle diyeni?"

evet bu komutanýn düþüncelerine ezelden beri karþýyým ama ondaki generallik rütbesi gözümde büyütmüþtü o zatý...
    zaten karþýmdakini büyük görmem için benimle ayný düþünmesine gerek yok. taraftarý olmamada gerek yok. mesela abd yi sevmem ama obama gözümde büyük adam. katil hitleri de sevmem ama gözümde büyüktür. bunun gibi... nesye bu tip durumlarda söz gümüþse sukut altýndýr demeli herhalde. (empati yapayým; ayný þey benim içinde geçerli. uzaktan beni görenler konuþmaya baþlayýnca uzaklaþýyor. bende neden acaba derdim hep) selametle...
    Konu osmann tarafýndan (26-06-2012 Saat 15:23 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri