Siirt'in Eruh ilçesinde dün gece 2 ayrı noktada teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Önceki akşam Eruh kırsalında operasyon icra eden askerlerle teröristler arasında çıkan ilk çatışmada 1 piyade uzman çavuş şehit düştü.
Dün sabaha karşı teröristlerin 3. Komando Tugay Komutanlığı'na taciz ateşi açması üzerine yeni bir çatışma daha yaşandı. Teröristlerle girilen sıcak temas sonucu ağır yaralanan üç asker, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Askerler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Siirt'in Eruh ilçesindeki terörist saldırıyla ilgili Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada "Siirt ili, Eruh ilçesi kırsalında (Milyanis bölgesinde) operasyon icra eden 3. Komando Tugay Komutanlığı unsurları ile bölücü terör örgütü mensupları arasında, 26 Haziran saat 21.00 sularında sağlanan kısa süreli temasta, 1 piyade uzman erbaşımız şehit olmuştur. Eruh ilçesi Bilgili köyü bölgesinde operasyon görevinden dönen 3. Komando Tugay Komutanlığı birliklerine, Bilgili köyü yakınında bölücü terör örgütü mensuplarınca 27 Haziran 2012 günü saat 05.15 sularında otomatik silahlarla taciz ateşi açılmıştır. Yaşanan teması müteakip teröristler ile çıkan çatışma sonucu, ilk ateş esnasında ikisi ağır olmak üzere üç askerimiz yaralanmış, yaralı personel derhal helikopterlerle Siirt Asker Hastanesi'ne getirilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen iki askerimiz şehit olmuştur." Valilik açıklamasından sonraki saatlerde helikopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 3. yaralı asker de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Teröristlerin ilk saldırısında Balıkesir doğumlu Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın (28), Bilgili köyü kırsalında çıkan çatışmada ise Ağrı nüfusuna kayıtlı piyade er Mehmet Yıldız (21), Sakaryalı piyade er Mehmet Kıran (21) ile Kayserili piyade er Mustafa Aydın'ın (21) şehit olduğu öğrenildi. Şehitler için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit cenazeleri daha sonra memleketlerine gönderildi. Uzman Çavuş Mesut Günay ile piyade er Mehmet Yıldız'ın cenazeleri dün toprağa verilirken diğer iki şehidin cenazeleri bugün defnedilecek. Teröristlerin kurduğu pusu sonucu şehit olan Sakaryalı piyade er Mehmet Kıran'ın ailesi acı haber sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehidin babası Kıran'ın "Yanıyorum. Şu kanunları yazanlar, bu teröristleri Ankara'nın göbeğine asın." diye feryat etti. Şehit Mehmet Kıran'ın beş yıldır Sakaryaspor Okçuluk Takımı'nda oynadığı ve takımı ile sayısız başarı kazandığı kaydedildi. Şehit Mustafa Aydın'ın Kayseri'deki babaevinde hüzün hakim. Şehidin babası Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, "Vatan sağ olsun. Benim iki tane daha oğlum var. Onlar da bu vatan için feda olsun. Düşmanımız varsa savaşmak zorundayız. Vatanımız sağ olsun." dedi. Aydın ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan şehit Mustafa Aydın'ın 4 aydır asker olduğu öğrenildi.
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade er Mehmet Yıldız'ın (21) Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyündeki evinde hüzün yaşanıyor. Askeri yetkililer, Abdi köyüne gelerek burada şehit Yıldız'ın ailesine acı haberi verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi. Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız'ın 8 aylık asker olduğu belirtildi.
Acı haberini alırım diye televizyon seyretmiyordum
Eruh-Şırnak arasında yol güvenliğini sağlayan askerlere yönelik önceki akşam teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. Merkeze bağlı Çukurhüseyin köyü bayraklarla donatıldı. Bir yıl önce evlendiği öğrenilen şehidin, temmuz ayında izne çıkıp eşini yanına alacağı öğrenildi. Acı haberin duyulmasıyla anne Solmaz Günay ile eşi Sabiha Günay'ın ağıtları yürekleri dağladı. Teröre lanet okuyan şehidin ağabeyi Ali Günay, "En son bir hafta önce telefonla aradım. Kendisine dikkat etmesini söyledim. Bir gün acı bir haber alırım korkusuyla televizyon bile seyretmiyordum. Psikolojisi bozulmuştu." şeklinde konuştu.