Microsoft tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi Windows Phone, çok fazla üretici tarafından tercih edilmiyor. Tercih edilse de pek fazla akıllı telefon üzerinde kullanılmıyor. Genellikle Google Android ve Apple iOS işletim sisteminin egemenliğinde bulunan mobil işletim sistemi pazarında Microsoft pazar payını arttırmaya çalışıyor.
En son Windows 7.5 Tango‘yu sunan Microsoft geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemi Windows Phone 8′i geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtmıştı. Ancak Google piyasada bulunan WP akıllı telefonların Windows Phone 8 güncellemesi almayacağı, onlar için Windows Phone 7.8 güncellemesinin yayınlanacağını belirtmişti.
Diğer taraftan, bazı Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlar için Tango güncellemesi gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Dell Venue için Windows Phone 7.5 Tango güncellemesi yayınlanmıştı. Fazla zaman geçmeden bu sefer de Samsung’un WP akıllısı Samsung Omnia W için Windows Phone 7.5 Tango güncellemesi yayınlandı.
Yeni güncelleme ile çeşitli performans iyileştirmeleri, telefonda ki adres defterini içe ya da dışarı aktarabilme vb olarak sayabiliriz.
Yer imleri