Sakarya'da Doga Yürüyüþü
Cebinizden bir lira bile çýkmadan yaþadýðýnýz ilin en güzel yerlerini görebilir misiniz? Ýlk bakýþta bu mümkün deðil gibi görünse de Sakarya'da mümkün. Ýlin en güzel, en uzak yerlerini geziyorsunuz. Üstelik gezi sýrasýnda acýktýysanýz kumanyanýz da hazýr.
Sakarya Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðý Spor Þube Müdürlüðü, her hafta pazar günleri doða yürüyüþleri düzenliyor. Bu yürüyüþlere her yaþ grubu ve her meslekten vatandaþlar katýlýyor. Ýki yýldan beri devam eden yürüyüþlere þimdiye kadar 4 bin kiþi katýldý. Sakarya'nýn en güzel yerleri gezildi, keþfedildi. Yanýk Vadisi, Maden Deresi, Doðançay Þelalesi, Sülüklü Göl, Kartepe, Akçay, Sapanca Ýl Ormaný, Dikmen Tepe, Davlumbaz Yaylasý, Çiðdem Yaylasý, Karagöl Yaylasý, Poyrazlar Gölü, Kerem Ali Yaylasý ve Acelle Yaylasý'na gidildi.
Vatandaþlar, doða yürüyüþlerine büyük ilgi gösteriyor. Kayýt sýrasýna bile giriyor. Doða yürüyüþlerine sadece Sakaryalýlar deðil, þehir dýþýndan katýlanlar da oluyor. Belediyenin internet sitesinden yürüyüþlerin programýný takip eden vatandaþlar, Sakarya'ya gelip güzel bir gün geçiriyor. Gezi sýrasýnda belediye ücretsiz kumanya daðýtýyor.
Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkaný Zeki Toçoðlu, saðlýklý yaþam ve doðal güzellikleri tanýtmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtiyor. Toçoðlu, "Ben bu yürüyüþlerde çok saðlam dostluklarýn kurulduðuna þahit oldum. Vatandaþlarýmýz istediði sürece yürüyüþleri devam ettireceðiz." diyor.
50 yýldan bu yana Sakarya'dayým bu güzellikleri ilk kez görüyorum
Ev hanýmý Ayþe Saral, 50 yýldan beri Sakarya'da yaþadýðýný ve ilin böylesine güzel yerlerini ilk kez gördüðünü söylüyor. Yaylalarý çok beðendiðini, gezi sayesinde unutulmaz bir gün yaþadýklarýný dile getiren Saral, "Belediye bizi otobüslerle alýyor. Gezeceðimiz alanýn yakýnýna kadar gidiyoruz. Ayrýca iki kez kumanya veriyor. Bütün bu hizmetler ücretsiz. Cebimizden 1 lira bile çýkmadan doðal güzellikleri keþfediyoruz. Bazen yayla gibi yerlere ulaþmak için saatlerce yürüyoruz. Gezinin en güzel kýsmý da bu." diyor.
Devlet memuru Semra Ýzmire göre sonbaharda yapýlan gezilerin güzelliði bir baþka oluyor ve o duygularýný þöyle dile getiriyor: "Doða uykuya dalarken bütün renklerini gözler önüne seriyor. Bir aðacýn yapraklarýnýn bir kýsmý koyu, bir kýsmý açýk yeþil, bazýlarý hafif sararmýþ. Bunlarý görmek insaný bambaþka yerlere götürüyor. Kendi imkânlarýmýzla buralara gelmek biraz zordu. Böyle bir imkân saðlanmasý da hoþ. Belediyelerin kaldýrým, asfalt yapmasýndan çok daha önemli.''
Emekli subay Naci Özkan ise Sakarya'da yaþayan insanlarýn çok þanslý olduðunu belirterek, "Burada hem deniz, hem nehir, hem yayla, hem longoz, yani kýsaca bütün ekosistemler var. Ýnanýlmaz güzellikte bir þehir. Ýnsanlara, þiddetle bu gezilere katýlmalarýný tavsiye ediyorum." diyor.
<div>
Bazen aðýrdýr sevmek, sevdiðine layýk olabilmek ve
Bazen hayattýr sevmek birini çok uzaktayken bile yüreðinde taþýyabilmek,
Bazen ise fedakarlýktýr sevmek sevdiðin için HERÞEYÝNDEN

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri