Devlet Normal Doðum Desteðini Artýrtý
Devlet, sezaryen doðum ödemesini düþürürken, normal doðum ödemelerini yükseltti
Normal doðuma teþvik amacýyla sezaryene yapýlan devlet ödemesi 675 YTL’den 450 YTL’ye indirildi. 250 YTL olan normal doðum desteði 400 YTL’ye çýkarýldý
ÇALIÞMA ve Sosyal Güvenlik Bakaný Faruk Çelik, Yeni Saðlýk Uygulama Tebliði (SUT) ile 1 Ocak 2009’dan itibaren saðlýk hizmetlerinde bazý kýsýtlayýcý uygulamalarýn hayata geçeceðini anlatarak ‘’Neredeyse Türkiye’nin yarýsýna bedava hizmet sunuyoruz. Bunun finansmanýný da dikkate almak zorundayýz’’ dedi. Normal doðumun teþvik edilmesi için sezaryene ödenen paranýn düþürüldüðünü söyledi.
Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baþkanlýðý yöneticileri ile kurum toplantý salonunda düzenlediði basýn toplantýsýnda, sosyal güvenlik alanýndaki uygulamalar ve bakanlýðý ilgilendiren çeþitli konularda bilgiler verdi. Çelik, Yeni Saðlýk Uygulama Tebliði (SUT) ile hayata geçecek uygulamalarý þöyle anlattý: “Özellikle kamuoyunda çok gündeme gelen sezaryen ve katarakt ameliyatlarýyla ilgili fiyat düzenlemeleri de SUT’ta gerçekleþtirilmiþtir. 675 YTL olan sezaryen ameliyatýnýn destek ödemesi düþürülerek 450 YTL, 250 YTL olan normal doðum iþleminin destek ödemesi artýrýlarak 400 YTL olarak düzenlenmiþtir. Yüzde 20 oranýnda olmasý gereken sezaryen doðum oraný ülkemizde yüzde 60’lara çýktýðýndan bu düzenleme gerekli görülmüþtür.”
Çelik, organ nakli, kanser cerrahisi gibi aðýr ameliyatlarda yüzde 40’lara varan artýþ saðlandýðýna iþaret etti.
10 GÜNLÜK SÜREDE MUAYENE ÜCRETÝ YOK
Bakan Çelik, yapýlan düzenlemelerle ilgili bilgi verirken, “Acil haller hariç olmak üzere ayný hastalýk nedeniyle, ayný dalda baþvurularda muayene ücreti 10 gün içinde tekrar ödenmeyecek” dedi. Çelik þunlarý söyledi: “Ayný saðlýk kurumuna gün içinde birden fazla dalda yapýlacak baþvurularda yalnýz muayene ücreti ödenecek. Ayaktan tedavilerde tanýya dayalý iþlemler için sadece listede belirlenen fiyat ödenecek, böylelikle ilk muayenenin ardýndan talep edilen tetkikleri yaptýrmak amacýyla takip eden günlerde tekrar gelen hasta için hastaneye tekrar muayene ücreti ödenmeyecek.”
<div>

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri