Ferrari Takım Şefi Jean Todt, Alonso ve Briatore'nin açıklamalarına gönderme yaparak, "Eğer bazı insanlar bu işi yapmaktan sıkılmışlarsa, seçim onlara kalmıştır. Kimse mutlu olmadığı bir işi yapmak zorunda değil" dedi.

Formula 1'de olaylı İtalya Grand Prix'sinin ardından, şampiyonanın iki iddialı takımı, Ferrari ve Renault arasındaki söz savaşı devam ediyor. Sıralama turlarında Renault'dan Fernando Alonso'nun, pitte Ferrari sürücüsü Felipe Massa'yı engellediği için beş sıra geriden başlama cezası almasının ardından Alonso, Formula 1'in bir spor olmadığını söylemiş, takım patronu Flavio Briatore de bu sezon şampiyonluğu 'masanın başında oturan birtakım kişilerin' belirlediğini söylemişti. Tüm bu iddialara Ferrari Takım Şefi Jean Todt'tan yanıt geldi.
Jean Todt, kendilerinin de kötü yarışlar geçirdiğini ancak asla böyle şikâyette bulunmadıklarını ifade ederek, "Bu sporun içinde olduğunuz sürece yönetimin kararlarını kabul etmek zorundasınızdır. Biz geçmişte memnun olmasak da kararları kabul ettik" dedi. Todt, Alonso ve Briatore'nin açıklamalarına da gönderme yaparak, "Eğer bazı insanlar bu işi yapmaktan sıkılmışlarsa, seçim onlara kalmıştır. Kimse mutlu olmadığı bir işi yapmak zorunda değil" dedi.
İtalya'daki yarışta aldığı cezayla yarışa 10. cepte başlamak zorunda kalan Renault pilotu Fernando Alonso, bir ara yarışmamayı bile düşündüğünü söyledi. Şampiyonada ilk sırada bulunan İspanyol pilot, "Bana verdikleri ceza çok anlamsızdı. Bir ara yarışmamayı bile düşündüm ancak bu fikri kaskımdan hemen attım" ifadelerini kullandı.