GSM sektörü temsilcilerinin 3.Nesil mobil hizmetlerin lisanslarının Telekomünikasyon Kurumu tarafından verileceği duyurularına Kurumdan yanıt geldi. Kurum bu tip lisansın kendileri tarafından verilmesinin mümkün olmadığına işaret ederek; Telekomünikasyon Kurumunun siyasi otorite tarafından belirlenecek politika doğrultusunda, lisanslama ile ilgili ikincil düzenlemeleri yapmakla görevli olduğu ve 3G ya da Wimax lisanslarının ne zaman, ne şekilde verileceği kararının Telekomünikasyon Kurumunun yetkisinde bulunmadığı belirtiliyor.
Bu durumda söz konusu lisansların siyasi otorite tarafından belirlenecek politika doğrultusunda verileceği işaret edilirken Ulaştırma Bakanlığı'nın söz konusu lisanslar hakkında birincil söz sahibi olduğu işaret edilmiş oluyor.
3G ve wimax lisansları hakkında kamuoyuna daha önceden açıklamada bulunan operatörler bu durumda bakanlığın alacağı karar doğrultusunda lisanslar için bekleme dönemine geçmiş olacak. Bu bekleyişin ne kadar sürebileceği hakkında ise henüz net bir açıklama yapılmadı.
Telekomünikasyon Kurumunun bu bildirisi ile kurum, lisanslar hakkında herhangi bir sorumluluk altına da girmiyor. Lisanslar hakkında Ulaştırma Bakanlığının her hangi bir bildirisi de bulunmuyor.
Telekomünikasyon Kurumunun kamuoyu bildirisi basın bülteni ise şöyle
T.C. TELEKOMÜNİKASYON KURUMU
Basın ve Tüketiciler ile İlişkiler Müşavirliği
Telekomünikasyon Kurumu Tel : (312) 294 70 37 Fax : (312) 550 52 46
GMK Bulvarı Yeşilırmak Sk. No : 16
06430 Demirtepe / ANKARA
http:// Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
BASIN BÜLTENİ
Telekomünikasyon Kurumundan 3G Lisansları hakkında kamuoyuna duyuru
Telekomünikasyon Kurumu, Ankara, 12.09.2006
Son zamanlarda GSM sektörü temsilcilerinin 3.Nesil mobil hizmetlerin lisanslarının verilmesine ilişkin olarak kamuoyu ile paylaştıkları görüşlerinde; Telekomünikasyon Kurumu lisansların ne zaman verileceğine karar veren bir makam olarak gösterilmektedir.
Bilindiği üzere, Telekomünikasyon Kurumu siyasi otorite tarafından belirlenecek politika doğrultusunda, lisanslama ile ilgili ikincil düzenlemeleri yapmakla görevlidir. 3G ya da Wimax lisanslarının ne zaman, ne şekilde verileceği kararı Telekomünikasyon Kurumunun yetkisinde bulunmadığı; belirlenecek yöntem ve süre içinde üzerine düşen lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri yapacağı hususu kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.
Yer imleri