Kadýnlar yaþadýklarý düþük olayýný anlattý
Hamilelik haberini alan her üç kadýndan biri düþük yaþýyor. Bu kabusu yaþayan kadýnlarýn sayýsý o kadar çok ki... Kendi içinize attýðýnýz bu sorunu sizlerle ayný sorunu yaþayan kiþilerle paylaþýn. Sabah.com.tr sitesinde açtýðýmýz dosyaya pek çok okurumuz yaþadýklarýný paylaþmýþ. Ýþte onlardan birkaçý:
Artýk bir oðlum var
2008 Ocak ayýnda büyük bir sevinçle hamile kaldýðýmý öðrendim. O kadar sevinmiþtim ki isteyerek ve planlanan bir hamilelikti ama hamileliðimin altýncý haftasýnda sabah yaþadýðým ani bir kasýk aðrýsý ve kanamayla hemen doktora gitmek zorunda kaldým. Doktor bebeðin geliþemediðini ve her an düþük yapabileceðimi ifade etti. Hemen dinlenmemi söyledi ve bir ilaç yazdý ama ne yazýk ki ertesi gün tekrar kontrol amaçlý gittiðimde çok geç kalýndýðýný, düþük tehlikesi olduðunu, bebeði almasý gerektiðini söyledi. Ýnanýlmaz bir acýydý, ilk annelik sevincim kabus olmuþtu. Tekrar hamile kalmak beni korkuttu ama 7 ay sonra hamile olduðumu öðrendiðimde o kadar temkinli hareket ediyordum ki, anlatamam. Her þey beni korkuttu ama þimdi çok mutluyum çünkü bebeðimi saðlýklý bir þekilde doðurdum. Þimdi 6 aylýk çok tatlý bir oðlum var. Ceyda Y.
Cesaretinizi kýrmayýn
2005 yýlýnda suyum kalmadýðý için 17 haftalýk hamileyken bebeðimi kaybettim. Daha sonra epilepsi nöbetleri geçirdim ve nörolojide tedavim halen devam ediyor. Fakat þu an 32 haftalýk hamileyim. Ýnþallah, Allah'ýn izniyle saðlýklý bir bebek dünyaya gelecek. Þimdilik bir problem yok. Herkesin her zorluða raðmen çocuk sahibi olmasýný dilerim. Ben ölümlerden döndüm ama cesaretimi toplayýp tekrar hamile kaldým. Siz de cesaretinizi kýrmayýn. Makbule Y.
Dört düþük yaptým
Toplam 4 düþük yaptým. Rahim yapýmýn bozuk olduðu söylendi, operasyon geçirdim, ardýndan bir düþük daha yaptým. Þu an genetik raporu bekliyorum. Bu acýyý yaþayan herkese acil þifalar ve saðlýklý bebekler dilerim. Pýnar B.
Sýfýr beden oldum anne olamadým
Güzellik uðruna sýfýr bedene düþme çabalarým sonuç verdi ama gene de mutlu olamadým çünkü doktorum bu kiloda hamile kalmamam gerektiðini söylüyordu. Ama ben onu dinlemeyip yine de anne olmak istedim ve bünyem kaldýrmadý küçücük yavrumu. Düþük yaptým, belki de bundan sonra hiç anne olamayacaðým... Mine Beyaztaþ
Hamilelikten korkuttu beni
Ýki ay önce düþük yaptým. Çok kötü bir þey, Allah kimseye göstermesin... Þu an bir daha ayný þeyleri yaþarým diye hamile kalmaya çok korkuyorum. Esra Parlak
Yýlmayýn, ben anne oldum
Hamile kaldýðýmdaki sevincim kabusa dönüþmüþtü kanamalar baþlayýnca... Çevremdeki anne adaylarý rahatça hareket ederken ben yataða mahkum olmuþtum. O durumda beklemek çok zor. Gün saydým, dua ettim, dokuz ayýn sonunda bebeðimi kucaðýma almayý Rabbim nasip etti. Allah herkese anne baba olmanýn güzelliðini yaþatsýn. Hayallerin yýkýlmasý inanýn çok zor. Hatici Gürsoy Güden

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri