Kümbet Yaylasý
Ulaþým:
Giresun’un 52 km. güneyinde Dereli Ýlçe sýnýrlarýndadýr. Dereli ilçesine kadar 30 km. yol asfalt, Dereli-Kümbet Yaylasý arasý 22 km. ham toprak yol olup, yaz aylarýnda dolmuþlarla gidilebilir. Kümbet yayla gezisi gidiþ Ýkisu, dönüþ Güdül üzerinden yapýlýrsa, çok güzel manzaralar görülebilir.
Özellikler:
1. 640 m. rakýmlý yaylada alt yapý hizmetleri tamamlanmýþtýr. PTT acentesi, saðlýk ocaðý, bakkal, kasap, manav, et lokantasý, fýrýn, kýr kahvesi, ve oto tamircisi hizmet vermektedir.
Aymaç tepesi, Melikli obasý, Yavuzkemal gibi çok sayýda yayladan oluþan Kümbet yaylalarý kamp ve piknik alaný olarak yoðun kullanýlmaktadýr. Kümbet’in 2 km. batýsýndaki Aymaç eþsiz bir zirvedir. Aymaç’da Temmuz ayýnýn ikinci pazar günü yayla þenlikleri yapýlmaktadýr. Temmuz ayýnýn üçüncü cumartesi günü Sis daðý Otçu þenlikleri yapýlmaktadýr.
Kümbet yaylasýnda, el dokumasý kolan ve örme sepet satýlmaktadýr. Kasaplarda sadece kuzu eti satýlmasý, Kümbet yaylasýnýn özelliklerinden biridir.
Konaklama-Yeme-Ýçme:
Yaylada 10 yataklý bir otel bulunmaktadýr. Temel ihtiyaçlar yayladan karþýlanabilir. Kümbet yaylasýnýn bir Km. kuzeyinde orman içinde Salon çayýrý mevkiinde, Orman iþletmesi kamp tesislerinden yararlanýlabilir.


Teþekkur:
Beðeni: 


Alýntý

Yer imleri