Boztepe

Boztepe: Ordu´nun simgesidir. 530 m. yüksekliktedir. Merkeze 6 km. kadardır. Yolu asfalttır. Mükemmel bir seyir imkanı verir. Buradan,deniz,yüce dağlar,gökler,bir rüya gibi temaşa edilir.




Eski Ordu Valisi olan sayın Kemal Yazıcıoğlu,buraya büyük bir önem vermiş,turizm açısından mükemmel hale getirmiştir. Restoran,dinlenme yerleri,gezi parkurları,oturma grupları,kamelyalar bulunur. Otopark sorunu yoktur.


Son zamanlarda Boztepe'ye teleferik yapılması için Valilik tarafından çalışma başlatılmıştır.


Hiç kuşkusuz,teleferik yapıldıktan sonra,Ordu sosyal turizm bakımından en ileri düzeye çıkacaktır.


Boztepe,yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradıkları mükemmel bir doğa harikasıdır.


Ayrıca,Boztepe'ye beş yıldızlı bir otel yapımı için,büyük bir şirket çalışmalarını sürdürmektedir.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de,Boztepe'de, gelecek turizm sezonundan itibaren yerli ve yabancı ziyaretçiler için animasyonlar sunmak üzere hazırlıklarını tamamlamak üzeredir.


Ayrıca Boztepe'ye bitişik olan Yaraşlı köyündeki Ayvadüzü Mağarası da önemli bir doğal ve turistik unsur olarak dikkati çeker.