Kýrýklar Köyü Safranbolu Karabük
Kýrýklar, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine baðlý bir köydür.
Tarihi
"Köy adýný bir çok hastalýðýn birden bu köye musallat olmasý sonucu almýþtýr" diye bi rivayet bulunmaktadýr.
Kültür
Köyde her hýdýrellezde göveren mahallesindeki mesire alanýmýzda allah rýzasý için ve orada yatan zatlarýmýz için kuran okunup dua edilip kurban kesilmektedir.köy halký ve çevre köylerden gelen tüm vatandaþlar davet edilir yemekler ikram edilir ev baklavasý ünlüdür.
Köy, eðitim olarak diðer köylere nazaran kültür ve eðitim yönünden çok ilerlemiþtir.Köy bir çok öðretmen doktor mühendis yetiþmiþtir.Üstelik Karabük'ün belkemiði olan Kardemir'in üst düzey yönetici ve ustalarý da bu köyün suyunu içmiþtir.
Coðrafya
Karabük iline 18 km, Safranbolu ilçesine 14 km uzaklýktadýr.
Ýklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alaný içerisindedir.Fakat karabük ve safranboluya oranla çok daha serindir.Rakýmý da ili ve ilçesine göre önemli derecede yüksektir.
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarým ve hayvancýlýða dayalýdýr.
Fakat geçim bunlarla olmaz.Yýlýn 12 ayýný da köyde geçirenlerin hepsinin emekli maaþý vardýr.Tarým ve hayvancýlýðý sadece ek gelir olsun diye yaparlar.
Altyapý bilgileri
Köyde ilköðretim okulu vardýr fakat kullanýlmamaktadýr. Köyde, içme suyu þebekesi ve kanalizasyon þebekesi vardýr. Ptt þubesi ve ptt acentesi vardýr. Saðlýk ocaðý ve saðlýk evi vardýr fakat kullanýlmasýna ara verilmiþtir. çünkü ebe atamasý yapýlmamýþtýr. Köye ulaþýmý saðlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardýr.mesire alaný ve piknik yerleri mevcuttur. Köyümüzün konumu ulaþým ve yerleþim yönünden çok güzel bir konumdadýr merkezi bir köydür.Köyümüz ün 2 de mahallesi vardýr KARAEVLÝ ve GÖVEREN mahalleleri her iki mahallemizde de yaþam devam etmektedir

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri