Haber 1
Iþýk yoksa durmam
Arka arkaya gelen 2 yenilgiyle sarsýlan Kartal'da Tigana için papatya falý açýlmaya baþlanýrken Fransýz hoca, "Geleceðe yönelik kurduðum bu takýmda umut görmezsem býrakýrým" dedi.

Beþiktaþ'ta teknik direktör Tigana'nýn suyu ýsýnmaya baþlarken, Fransýz teknik adam, "Hayatýmda hiç bir takýmdan gönderilmedim. Bu takýmda ýþýk görmezsem býrakýrým" dedi. Camianýn da tepkisini alan Fransýz teknik direktör daha önce, "Ben zoru severim. Zor þartlar, sýkýntýlý durumlar ve gidecek söylentileri benim iþtahýmý açar. Daha net olurum. Çünkü savaþçý bir kiþiliðim var. Hayatýmda hiç bir zaman çalýþtýðým takýmlardan gönderilmedim. Eðer olursa da bu ilk ve ayrý bir deneyim olur. Ancak mücadeleye ve savaþa devam ediyorum" diye konuþmuþtu.

"KAYBEDÝLEN BÝR ÞEY YOK"
Fakat hem Trabzon hem de Galatasaray karþýsýnda alýnan yenilgi üzerine Tigana'nýn yakýn çevresine, "Baþarýsýz sonuçlar alýnýrsa, geleceðe yönelik kurduðum bu takýma bir þey katamayacaðýma inanýrsam, yönetim kurulumuz göndermeden ben giderim. Ancak ne yönetimin ne de benim böyle bir bakýþ açýmýz var. Þu anda yolumuza devam ediyoruz. Kaybedilen bir þey yok. Geçen sene þampiyonun 27 puan gerisinde kalmýþ bir takým olarak zirveye yakýnýz ve bu yarýþý sürdüreceðiz. Taraftarýmýz da bize destek vermeye devam etsin" þeklinde konuþtuðu öðrenildi.

"KELLEMÝ KESERLER"
Beþiktaþ'ýn teknik direktörü sezon baþýnda da "Baþarýsýz olursanýz ne olur?" sorusuna þu yanýtý vermiþti: "Fransa'da Versay Sarayý'nda 14. Lui ve 16. Lui'nin kellelerini kesmiþler. Baþarýsýzlýklarý kellelerine malolmuþ. Ben de baþarýsýz olursam, kellemi keserler."

Haber 2

Tigana Ligde Daðýldý
Beþiktaþ Teknik Direktörü Jean Tigana, ligde þu ana kadar derbi kazanamadý. Fransýz teknik adam, Süper Lig'de 4 derbi maçýnda 1 beraberlik, 3 yenilgi aldý. F.Bahçe ile berabere kalýrken G.Saray ile oynadýðý 3 maçý da kaybetti. Oysa Tigana, Türkiye Kupasý finalinde F.Bahçe'yi, Süper Kupa finalinde G.Saray'I devirmeyi baþarmýþtý. Öte yandan Beþiktaþ, 26 yýl aradan ilk kez ligde ilk 6 haftada 3 yenilgi aldý. 1981-82 sezonunda 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi alan siyah-beyazlý ekip,bu sezon 6 maçta 3 galibiyet, 3 yenilgi elde etti.

Haber 3

Gökhan Zan CSKA maçýna

Beþiktaþ dünü izin yaparak geçirdi. Siyah- beyazlýlar, A.Gücü maçýnýn hazýrlýklarýna bugün yapacaklarý antrenmanla baþlayacak. Sakatlýðý nedeniyle derbi maçta forma giyemeyen Gökhan Zan'ýn, A.Gücü karþýsýnda da riske edilmeyeceði, UEFA Kupasý'nda oynanacak CSKA Sofya karþýlaþmasýna yetiþtirilmeye çalýþýlacaðý bildirildi. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Gökhan'ýn tedavisine devam ettiklerini belirterek, "Gökhan'ý A.Gücü maçýnda da oynatmayý düþünmüyoruz. Bu futbolcumuzu CSKA ile yapýlacak rövanþ maçýna yetiþtirmeye çalýþacaðýz" dedi. Optur, Galatasaray maçýndan Kleberson'un hafif bir sakatlýðý bulunduðunu, ancak bunun önemli olmadýðýný da sözlerine ekledi.

Haber 4

Kavgacýlara uyarý!

Galatasaray maçý sonrasý tünele giderken Ricardinho ile Runje arasýnda çýkan tartýþmaya yönetim el koymaya hazýrlanýyor. Teknik direktör Tigana ve Ýdari Menajer Ali Gültiken'den rapor isteyen yönetim iki futbolcuyu da uyaracak. Ricardinho'nun "Niye topu uzun kullanmýyorsun" diyerek baðýrmaya baþladýðý Runje'nin de karþýlýk vermesi sonrasý iki futbolcunun sahanýn ortasýnda birbiriyle kavgasýný Ali Gültiken ayýrmýþtý.

Haber 5

'Bravo Ýbo'

MHK Baþkaný Çulcu, derbi sonrasý açýklamalarýndan dolayý Ýbrahim Üzülmez'i kutladý.

Merkez Hakem Kurulu Baþkaný Mustafa Çulcu, Delta Ofis Mobilya tarafýndan ilk kez düzenlenen ayýn futbol hakemi yarýþmasýnda ilginç açýklamalar yaptý. G.Saray maçý sonrasý "Artýk hakemleri eleþtirmeyi býrakalým" diyen Ýbrahim Üzülmez'i açýklamalarýndan dolayý kutlayan Çulcu, "Keþke Burak da o maçta 'Elle düzelttim' deseydi çok büyük alkýþ alsaydý" ifadesini kullandý. Hakemlerin patronu, G.Saray-Beþiktaþ maçý öncesi hakem odasýna gönderdiði çiceðin sarý-kýrmýzý renkte olduðu haberleri için de, "Derbiler öncesi hakemlere çiçek gönderir baþarý dilerim. O çicekte sarý-kýrmýzý renk arayýp bunu eleþtiri malzemesi yapanlarý kýnýyorum" dedi. Çulcu, yakýnda hakemlere, psikolojik durumlarýndan performansýna dek bir çok konuda yardýmcý olacak mentör sistemine geçeceklerini açýkladý.