Anne Duasý
Musa Aleyhisselam bir gün:
"Ya Rabbi, Cennet'te benim komþum kim olacak, bana bildir de gidip onunla görüþeyim," dedi.
Musa Aleyhisselama vahiy geldi."Falan beldeye git! Orada.çarþýnýn baþýnda bir kasap dükkaný var.O dükkanýn sahibi olan kasabý gör! O veli bir kulumdur.Yalnýz bilesin ki, onun çok önemli bir iþi vardýr. Çaðýrýrsan gelmez. Ýþte o senin cennetteki komþundur."
Musa Aleyhisselam hemen bildirilen yere gitti.Kasabý buldu ve ona: "Ben sana misafir geldim", dedi.
Kasap Musa Aleyhisselamý tanýmýyordu. Ona "Hoþ geldin" deyip bir kenara oturttu. Dükkandaki iþi bitince de Alýp evine götürdü.Evinin baþ köþesine oturtup çok ikramda bulundu.Musa Aleyhisselam, ev sahibini dikkatle takip ediyordu. Ev sahibi kasabýn ocakta çömlek içinde, et piþirdiðini gördü. Et piþince çömlekteki eti küçük küçük parçalara ayýrdý. Bunlarý bir tabaða koyup, bir kenara býraktý.Sonra bir et parçasý daha çýkartýp, onu da misafiri Musa Aleyhisselam'a ikram ederek dedi ki:
"Benim önemli bir iþim var. Sen beni bekleme yemeðini ye"!
Sonra da yanýndan ayrýldý. Önemli bir iþim var deyince, Musa Aleyhisselam, önemli iþi nedir diye merak etti ve gizlice kasabý takip etti. Kasap Musa Aleyhisselam' in yanýndan ayrýldýktan sonra, yandaki odaya geçti.Duvarda asýlý duran büyük bir zembili indirdi. Zembilde çok ihtiyar, mecalsiz bir kadýn vardý. Kadýna küçük küçük parçaladýðý etleri yedirdi.Karnýný güzelce doyurduktan sonra,altýndaki kirlenmiþ bezleri aldý, yerine temizlerini koydu. Sonra kirli bezleri yýkayýp astýktan sonra ellerini yýkayýp Musa Aleyhisselam'ýn yanýna geldi.Daha yemeðe baþlamadýðýný gören kasap sordu.
" Niçin yemeðe baþlamadýnýz ? "
Musa Aleyhisselam "Sen bana zembildeki sýrrý söylemedikçe bir lokma
bile yemem". Dedi.
"Mademki merak ettin anlatayým": -Ey misafir, bu zembildeki benim yaþlý annemdir. Çok yaþlý olduðu için takatten duþtu. Evde bakacak baþka kimsem de yok.Evleneceðim, fakat hanýmým annemi incitir, onu üzer diye evlenemiyorum.Ýþe gittiðimde herhangi bir hayvanýn kendisine zarar vermemesi için onu gördüðün gibi bir zembile koydum.Her gün gelip iki öðün yemek yediriyorum.Diðer hizmetlerini de görüp gönül rahatlýðýyla iþime gidiyorum.Bunun üzerine Musa Aleyhisselam dedi ki:
-"Ancak anlamadýðým bir þey daha var. Sen annene yemek yedirip su içirdikten sonra, dudaklarýný kýpýrdatýp bir þeyler söyledi, sen de AMIN dedin.Annen ne söyledi ki amin dedin?
”Annem, her hizmet ediþimde "Allah seni Cennette Musa Aleyhisselam"a komþu eylesin diye dua eder. Ben hiç ihtimal vermediðim halde, bu güzel duaya amin derim. Ben kimim ki, O büyük peygamberle komþuluk edebileyim.Onunla komþuluk edebilecek ne amelim var ki ?
O zamana kadar kim olduðunu saklayan Musa Aleyhisselam, buyurdu ki:
"Ey Allahýn sevgili kulu, ben Musa'yým. Beni sana Allah-u Teala
gönderdi. Annenin rýzasýný kazandýðýn için Cennet-i A'layý ve orada
bana Komþu olmayý kazandýn".
Kasap hemen kalkýp Musa Aleyhisselamýn elini öptü ve sevinç içinde yemeðini yedi.
" Allah-u Teala sizleri "ANNE þefkatinden mahrum etmesin ve " ANNE
bedduasýndan uzak kýlsýn.
selam ve dua ile...

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri