Fenerbahçenin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, geleceğiyle ilgili gelecek ocak ayında karar vereceğini açıkladı.
Bu sezon sonunda Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona erecek Alex, internette kendisine ait "www.alex10.com.br" adresli sitede açıklamalar yaptı.
Geleceğiyle ilgili konulardan ve hedeflerinden sözedildiğini ifade eden Alex, bu konularda en ufak bir endişesi olmadığını, kendisiyle ilgili ocak ayında plan yapacağını kaydederek, şöyle devam etti:
"Sözleşmemin bitmesine daha 10 ay var ve burada bulunuşumu en iyi biçimde değerlendirmek istiyorum. Burada kalacak mıyım, Avrupadan bir takıma mı gideceğim, Brezilya Ligine mi döneceğim? Bu soruların hiçbirine net bir yanıtım yok. Ama Türkiyede oynamaktan dolayı huzursuz musun? biçiminde bir soru gelecek olursa şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; (Hayır, tam tersine benim için muhteşem bir deneyim oldu) derim.
Ocak ayında geleceğimle ilgili plan yapacağım. Ya burada devam edecek, ya Avrupadan bir kulübe gidecek ya da yeniden Brezilya Liginden bir takımla anlaşacağım. Top oynamak, pas vermek, arada bir gol atmak, eğlenmek ve beni izleyenleri eğlendirmek istiyorum. İşte 10 ay sonra ki geleceğim bunlara göre biçimlenecek."
'MÜKEMMEL BİR ORTALAMAYLA OYNUYORUM'
Brezilyada forma giydiği takımlardan Coritibada çok az gol attığını, Palmeirasta ortalamasının iyi olduğunu, Cruzeiroda gol atmaktan zevk almaya başladığını ifade eden Alex, Fenerbahçede ise bir orta alan oyuncusu için mükemmel denilebilecek bir gol ortalamasıyla mücadele ettiğini kaydetti.
Alex, "Şayet bir 3 gol daha atacak olursam, Cruzeirodaki gol sayısından daha fazla gol atmış olacağım. Bu da gösteriyor ki burada iyi oynuyorum" dedi.
'İNSANLAR OYUNUMU ANLAYINCA ÇOK SEVİNİYORUM'
Oyun tarzıyla ilgili yapılar eleştirilere de yanıt veren Brezilyalı futbolcu, insanların oyununu anladığını farkettiğinde çok sevindiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Brezilyada da kulağıma gelen bir konudan dolayı burada da kimi zaman eleştiriliyorum. Mücadele etmediğim, markaj yapmadığım ve oyun stilimle ilgili şeyler. Şunu söylemek isterim ki olayları önyargısız incelemek gerekir. Attığım gollere bakmalarını, verdiğim pasları izlemelerini ve sürekli çalıştığım duran toplardan gelen galibiyetleri iyi analiz etmelerini istiyorum. Ben kendimi bunlara göre değerlendiriyor ve takıma büyük katkı sağladığımı düşünüyorum.
İnsanların benim oyunumu anladığını farkedince çok seviniyorum. Eksiklerime yoğunlaştıklarını duyunca kendimi geliştirmek istiyor ve eksiklerimi kapatmak istiyorum. Ama beni en çok mutlu eden şey, beni sürekli eleştiren insanların ben sahaya çıkınca heyecanla benim futbolumu izlemelerinden çok mutlu oluyorum."
Yer imleri