Fenerbahçenin Brezilyalý futbolcusu Alex de Souza, geleceðiyle ilgili gelecek ocak ayýnda karar vereceðini açýkladý.
Bu sezon sonunda Fenerbahçe ile olan sözleþmesi sona erecek Alex, internette kendisine ait "www.alex10.com.br" adresli sitede açýklamalar yaptý.
Geleceðiyle ilgili konulardan ve hedeflerinden sözedildiðini ifade eden Alex, bu konularda en ufak bir endiþesi olmadýðýný, kendisiyle ilgili ocak ayýnda plan yapacaðýný kaydederek, þöyle devam etti:
"Sözleþmemin bitmesine daha 10 ay var ve burada bulunuþumu en iyi biçimde deðerlendirmek istiyorum. Burada kalacak mýyým, Avrupadan bir takýma mý gideceðim, Brezilya Ligine mi döneceðim? Bu sorularýn hiçbirine net bir yanýtým yok. Ama Türkiyede oynamaktan dolayý huzursuz musun? biçiminde bir soru gelecek olursa þunu çok rahatlýkla söyleyebilirim ki; (Hayýr, tam tersine benim için muhteþem bir deneyim oldu) derim.
Ocak ayýnda geleceðimle ilgili plan yapacaðým. Ya burada devam edecek, ya Avrupadan bir kulübe gidecek ya da yeniden Brezilya Liginden bir takýmla anlaþacaðým. Top oynamak, pas vermek, arada bir gol atmak, eðlenmek ve beni izleyenleri eðlendirmek istiyorum. Ýþte 10 ay sonra ki geleceðim bunlara göre biçimlenecek."

'MÜKEMMEL BÝR ORTALAMAYLA OYNUYORUM'
Brezilyada forma giydiði takýmlardan Coritibada çok az gol attýðýný, Palmeirasta ortalamasýnýn iyi olduðunu, Cruzeiroda gol atmaktan zevk almaya baþladýðýný ifade eden Alex, Fenerbahçede ise bir orta alan oyuncusu için mükemmel denilebilecek bir gol ortalamasýyla mücadele ettiðini kaydetti.
Alex, "Þayet bir 3 gol daha atacak olursam, Cruzeirodaki gol sayýsýndan daha fazla gol atmýþ olacaðým. Bu da gösteriyor ki burada iyi oynuyorum" dedi.

'ÝNSANLAR OYUNUMU ANLAYINCA ÇOK SEVÝNÝYORUM'
Oyun tarzýyla ilgili yapýlar eleþtirilere de yanýt veren Brezilyalý futbolcu, insanlarýn oyununu anladýðýný farkettiðinde çok sevindiðini kaydederek, þunlarý söyledi:
"Brezilyada da kulaðýma gelen bir konudan dolayý burada da kimi zaman eleþtiriliyorum. Mücadele etmediðim, markaj yapmadýðým ve oyun stilimle ilgili þeyler. Þunu söylemek isterim ki olaylarý önyargýsýz incelemek gerekir. Attýðým gollere bakmalarýný, verdiðim paslarý izlemelerini ve sürekli çalýþtýðým duran toplardan gelen galibiyetleri iyi analiz etmelerini istiyorum. Ben kendimi bunlara göre deðerlendiriyor ve takýma büyük katký saðladýðýmý düþünüyorum.
Ýnsanlarýn benim oyunumu anladýðýný farkedince çok seviniyorum. Eksiklerime yoðunlaþtýklarýný duyunca kendimi geliþtirmek istiyor ve eksiklerimi kapatmak istiyorum. Ama beni en çok mutlu eden þey, beni sürekli eleþtiren insanlarýn ben sahaya çýkýnca heyecanla benim futbolumu izlemelerinden çok mutlu oluyorum."