Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Ýzlerken Canýnýz Yanabilir!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Clock Ýzlerken Canýnýz Yanabilir!

Suriye'de bir yýldan fazla zaman geçmesine raðmen dinmeyen þiddet olaylarýna iliþkin bir videoya daha ortaya çýktý.

video: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'de bir yýldan fazla bir süredir dinmeyen þiddet olaylarýný gösteren video kayýtlarýndan biri daha bugün dünyaya servis edildi.
    Görüntülerde Esed askerlerinin tutukladýklarý Suriyeli gence uyguladýklarý iþkence gözler önünde seriliyor. En az üç kiþi tarafýndan aðýr iþkencelere maruz kalan Suriyeli gencin vücudunun her yerinde iþkence izleri, morluklar görünüyor.
    Asker kýyafetli kiþiler iç çamaþýrýyla býraktýklarý gence önce tokat atýyor, ardýndan kablo ile vuruyor ve yerde tekmeleyerek bayýltana kadar dövüyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bunlar insanmý yaa hayvan bunlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý tanju_aydin Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bunlar insanmý yaa hayvan bunlar
    bunlar.hayvan blle olmazlar.hayvana hakaret olur.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

birde müslümanýz diye geçiniyolar allah bunlarýn cezasýný her geç verir bir gün gelir aynýsýný onlara uygularlar
    Ýmza alanýnda Kurallara Uymanýz Tavsiye edilir

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kurban oldugum ALLAH bunlarý görüyor eninde sonunda bunlarýn cezasýný verecek

Kullanýcý Bilgi Menüsü

avrupa gÖrmÜyormu bu ÝÞkenÇelerÝ saddami ÖldÜrdÜler kaddafÝ ,de hadÝ esadida ÖldÜrÜn ÞerefsÝz avrupa

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu iþkenceleri yapan þerefsizdir bide müslüman diye geçiniyorlar. bu iþkenceyi yapan gerçek suriye askeri olup olmadýðý veya görüntünün suriyeye ait olup olmadýðý tartýþýlýr. yazýklar olsun bunlar birer vahþi vicdansýz þerefsiz yaratýk. allah belalarýný versin. ÞEREFSÝZLER
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýsrailin Yahudi askerleri ile Suriyenin Müslüman askerleri arasýnda tek fark var,Ýsrailin askerleri kendi halkýna zulüm yapmýyor.Ýnsan kendi halkýna bunu nasýl yapabilir.Bunlar israil askerlerinden daha aþaðýlýk.Ama MEVLAM herþeyi görür ve bilir. Ýnþallah bunlarýn cezasýný ahirete býrakmaz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Beyler bunlarýn ne müslümanlýkla ne de insanlýkla alakalarý yok. Allah belalarýný versin.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kuranda zalim ile alakali tahmini 91 ayet geçiyor
    2:35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eþin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediðiniz yerde bol bol yeyin, fakat þu aðaca yaklaþmayýn, yoksa zalimlerden olursunuz."

2:51 - Hani bir zamanlar Musa'ya kýrk gecelik vaad verdik de sonra siz onun arkasýndan buzaðýyý put edindiniz ve o halinizle zalimler idiniz.

2:59 - Bunun üzerine o zulme devam edenler sözü deðiþtirdiler, onu kendilerine söylenildiðinden baþka bir þekle soktular. Biz de kötülük yaptýklarý için o zalimlere murdar bir azap indirdik.

2:92 - Celâlim hakký için Musa size belgelerle gelmiþti de onun arkasýndan tuttunuz o buzaðýya taptýnýz. Siz iþte o zâlimlersiniz.

2:95 - Fakat elleriyle iþledikleri yüzünden onu hiçbir zaman temenni edemiyecekler. Allah o zâlimleri bilir.

2:114 - Allah'ýn mescitlerini, içlerinde Allah'ýn isminin anýlmasýndan meneden ve onlarýn harap olmalarýna çalýþan kimselerden daha zâlim kim olabilir! Ýþte bunlar, oralara korka korka girmekten baþka birþey yapmazlar. Bunlara dünyada periþanlýk, ahirette de büyük bir azap vardýr.

2:124 - Þunu da unutmayýn ki, bir zamanlar Ýbrahim'i Rabbi, birtakým kelimeler ile imtihan etti, o, onlarý sona erdirince, Rabbi ona, "Ben seni bütün insanlara imam yapacaðým." buyurdu. Ýbrahim, "Zürriyetimden de yap!" dedi. Rabbi ona "zâlimler benim ahdime nail olamaz!" buyurdu.

2:140 - "Yoksa siz, Ýbrahim de, Ýsmail de, Ýshak da, Yakup da ve torunlarý da hep yahudi ve hýristiyan idiler mi demek istiyorsunuz?" De ki: "Siz mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mý?" Allah'ýn þahitlik ettiði bir hakikatý bile bile inkar edenden daha zâlim kim olabilir? Allah, yaptýklarýnýzdan gafil deðildir.

2:145 - Celâlim için, sen o kitap verilmiþ olanlara, bütün delilleri de getirsen, yine de senin kýblene tabi olmazlar, sen de onlarýn kýblesine tabi olmazsýn. Zaten onlar da birbirlerinin kýblesine tabi deðiller. Celâlim hakký için, sana gelen bunca ilmin arkasýndan sen tutar da onlarýn arzu ve heveslerine uyacak olursan, o zaman hiç þüphesiz, sen de zâlimlerden olursun.

2:229 - Boþamak (talak) iki defadýr. Ondan sonrasý ya iyilikle tutmak veya güzellikle salmaktýr. Onlara verdiklerinizden bir þey almanýz da size helâl olmaz. Ancak Allah'ýn çizdiði hudutta duramayacaklarýndan korkmalarý baþka. Eðer siz de bunlarýn, Allah'ýn çizdiði hudutta duramayacaklarýndan korkarsanýz, kadýnýn, ayrýlmak için hakkýndan vazgeçmesinde artýk ikisine de günah yoktur. Ýþte bunlar, Allah'ýn çizdiði hudududur. Sakýn bunlarý aþmayýn, Her kim Allah'ýn hududunu aþarsa, iþte onlar zalimlerdir.

2:246 - Baksana, Ýsrail oðullarýnýn Musa'dan sonra ileri gelenlerine! Hani onlar, bir peygamberlerine: "Bize bir kumandan gönder de Allah yolunda savaþalým..." dediler. O da: "Size savaþ farz kýlýnýrsa, acaba yapmamazlýk eder misiniz?" dedi. Onlar: "Bize ne oldu da yurtlarýmýzdan çýkarýldýðýmýz ve çocuklarýmýzdan ayrýldýðýmýz halde Allah yolunda savaþmayalým?" dediler. Bunun üzerine savaþ kendilerine farz kýlýnýnca da onlardan pek azý hariç, yüz çevirdiler. Ama Allah, o zalimleri bilir.

2:258 - Allah, kendisine hükümdarlýk verdi diye, Rabbi hakkýnda Ýbrahim'le tartýþaný görmedin mi? Hani Ýbrahim, ona: "Benim Rabbim odur ki, hem diriltir, hem öldürür." dediði zaman: "Ben de diriltir ve öldürürüm." demiþti. Ýbrahim: "Allah güneþi doðudan getiriyor, haydi sen onu batýdan getir!" deyince o inkâr eden herif þaþýrýp kaldý. Öyle ya, Allah zalimler topluluðunu doðru yola iletmez.

3:57 - "Ýman edip iyi iþler yapanlara gelince, Allah onlarýn mükafatlarýný tastamam verecektir. Allah zalimleri sevmez".

3:94 - Kim bundan sonra Allah'a karþý yalan uydurursa, iþte onlar zalimlerin ta kendileridir.

3:128 - Bu iþten sana hiçbir þey düþmez. (Allah), ya onlarýn tevbesini kabul eder, yahut onlara, zalim olduklarýndan dolayý azab eder.

3:151 - Allah'ýn, hakkýnda hiçbir delil indirmediði þeyleri O'na ortak koþmalarýndan dolayý, inkâr edenlerin kalplerine korku salacaðýz. Onlarýn yurtlarý ateþtir. Zalimlerin dönüp varacaðý yer ne kötüdür!

4:75 - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halký zâlim olan memleketten çýkar, tarafýndan bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katýndan bir kurtarýcý gönder" diye yalvarýp duran zayýf ve zavallý erkekler, kadýnlar ve çocuklarýn kurtarýlmasý uðrunda savaþa çýkmýyorsunuz?

5:45 - Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulaða kulak, diþe diþ ve yaralara karþýlýklý kýsas (ödeþme) yazdýk. Bununla beraber kim kýsas hakkýný baðýþlarsa, bu kendi günahlarýna keffaret olur. Ve kim Allah'ýn indirdiðiyle hükmetmezse, iþte onlar zalimlerin ta kendileridir.

5:51 - Ey iman edenler! Yahudileri ve hýristiyanlarý dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlarý dost edinirse, þüphesiz o onlardan olur. Þüphesiz Allah, zalim kavmi doðru yola iletmez.

6:21 - Allah'a iftira ederek yalan uydurandan veya âyetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Hiç þüphe yok ki zalimler kurtuluþa eremezler.

6:33 - Onlarýn söylediklerinin seni üzdüðünü elbette biliyoruz. Onlar aslýnda seni yalanlamýyorlar, fakat, o zalimler Allah'ýn âyetlerini inkâr ediyorlar.

6:52 - Sýrf Allah'ýn rýzasýný dileyerek sabah akþam Rab'lerine dua edenleri huzurundan kovma. Onlarýn hesabýndan sen sorumlu deðilsin, onlar da senin hesabýndan sorumlu deðiller. Onlarý yanýndan kovduðun takdirde zalimlerden olursun.

6:93 - Allah'a karþý yalan uyduran, yahut kendisine hiçbir þey vahyolunmadýðý halde: "bana vahyedildi" diyen ve: "Allah'ýn indirdiði gibi bir kitap da ben indireceðim" diye iddiada bulunandan daha zalim kim olabilir? O zalimlerin halini ölüm þiddeti içindeyken bir görsen! Melekler onlara ellerini uzatýrlar ve:" Ruhunuzu teslim edin. Bugün, Allah'a karþý haksýz þeyler söylediðinizden ve O'nun âyetlerine karþý böbürlenmenizden dolayý alçaltýcý bir azapla cezalandýralacaksýnýz" derler.

6:129 - Ýþte biz böylece, kazandýklarý günahlardan dolayý zalimlerin bir kýsmýný, diðer bir kýsmýna dost yaparýz.

6:135 - De ki: "Ey kavmim! Gücünüz yettiðince yapacaðýnýzý yapýn, ben de yapýyorum. Yakýnda (dünya) yurdunun sonunun kimin olduðunu bileceksiniz. Muhakkak zalimler kurtuluþa eremezler".

6:144 - Ve deveden iki, sýðýrdan iki. De ki: (Allah), "Ýki erkeði mi haram kýldý, yoksa iki diþiyi mi, ya da iki diþinin rahimlerinde bulunan yavrularý mý? Yoksa, Allah'ýn size böyle vasiyet ettiðine þahitler mi oldunuz? (O'nun yanýnda mýydýnýz?). Böyle hiçbir bilgiye dayanmadan, insanlarý saptýrmak için, Allah'a karþý yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Þüphesiz Allah, o zalimler topluluðunu doðru yola iletmez"

6:157 - Yahut: "Eðer bize kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doðru yolda olurduk", demeyesiniz. Ýþte size de Rabbinizden açýk delil, hidayet ve rahmet geldi. Allah'ýn âyetlerini yalanlayýp, onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Âyetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmeleri sebebiyle azabýn en kötüsüyle cezalandýracaðýz.

7:19 - (Sonra Allah, Âdem'e hitab etti): "Ey Âdem! Sen ve eþin cennette durun, dilediðiniz yerden yeyin; fakat þu aðaca yaklaþmayýn, yoksa zalimlerden olursunuz."

7:37 - Allah'a karþý yalan uyduran yahut âyetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Onlara Kitap'tan nasipleri eriþir. Canlarýný alacak elçilerimiz gelince onlara: "Allah'tan baþka taptýklarýnýz nerede?" derler. Onlar: "O taptýklarýmýz bizden sapýp ayrýldýlar." derler. Böylece kendilerinin kâfir olduklarýna bizzat þahitlik ederler.

7:44 - Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiðini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiðini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarýnda bir çaðýrýcý þöyle seslenir: "Allah'ýn laneti zalimler üzerine olsun!

7:47 - Gözleri cehennemlikler tarafýna çevrilince de :"Rabbimiz! Bizi zalim toplulukla beraber eyleme!" derler.

7:150 - Musa, öfkeli ve üzüntülü olarak kavmine döndüðünde þöyle dedi: "Bana arkamdan ne kötü bir halef oldunuz! Rabbinizin emriyle dönüþümü beklemeden acele mi ettiniz?" Elindeki levhalarý býraktý ve kardeþi Harun'u baþýndan tutarak kendine doðru çekmeye baþladý. Harun, "Ey anamýn oðlu!" dedi, "inan ki, bu kavim beni güçsüz buldu, az daha beni öldürüyorlardý, sen de bana böyle yaparak düþmanlarý sevindirme ve beni bu zalim kavimle bir tutma."

10:17 - Artýk bir yalaný Allah'a iftira eden veya O'nun âyetlerini inkar edenden daha zalim kim olabilir? Hiç þüphesiz o mücrimler iflah olmayacaklar.

11:18 - Üstelik bir yalaný Allah'a iftira edenden daha zalim kim olabilir? Bunlar Rablerinin huzuruna arzolunacaklar, þahitler de þöyle diyecekler: "Ýþte bunlar Rablerine karþý yalan söyleyenlerdir". Ýyi bilin ki: Allah'ýn laneti zalimlerin üzerinedir.

11:31 - Ben size "Allah'ýn hazineleri benim yanýmdadýr." demiyorum ki. Ben size "Ben bir meleðim." de demiyorum. O sizin kendinize göre, hor gördükleriniz hakkýnda "Allah onlara hiçbir hayýr vermez." de demiyorum. Onlarýn içlerindeki niyeti, en iyi Allah bilir. (Bu söylediklerimin aksini iddia etseydim) asýl o zaman zalimlerden olurdum.

11:44 - Allah tarafýndan denildi ki: "Ey yeryüzü suyunu yut! Ey gökyüzü sen de suyunu kes! Ve sular çekildi. Emir yerine gelmiþ oldu. Gemi de Cudi daðý üzerine oturdu. O zalim kavme böylece dünyadan uzak olun denildi.

11:83 - Bu taþlar Rabbinin katýnda damgalanmýþlardý. Bunlar zalimlerden uzak þeyler deðildir.

12:23 - Derken, evinde bulunduðu haným, onun nefsinden murad alýp yararlanmak istedi. Kapýlarý kilitledi ve "Haydi beri gel!" dedi. Yusuf: "Allah'a sýðýnýrým! Muhakkak ki, o (kocan), benim efendim, bana çok güzel baktý. Doðrusu zalimler hiç iflah olmazlar" dedi.

12:79 - O dedi ki: "Eþyamýzý yanýnda bulduðumuzdan baþkasýný tutuklamaktan Allah korusun. Çünkü öyle yaparsak zalimlerden oluruz."

14:22 - Ýþ bitince þeytan onlara þöyle diyecek: "Þüphesiz ki Allah size gerçek olaný vaad etti, ben de size vaad ettim, ama sonra caydým! Zaten benim size karþý bir gücüm yoktu. Ancak ben sizi (küfür ve isyana) çaðýrdým, siz de geldiniz. O halde beni kýnamayýn, kendi kendinizi kýnayýn! Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, önceden beni Allah'a ortak koþmanýzý da kabul etmemiþtim." Doðrusu zalimler için acý bir azab vardýr!

14:27 - Allah, iman edenleri, dünya hayatýnda da, ahirette de saðlam bir söz üzerinde tutar; zalimleri de saptýrýr ve Allah, dilediðini yapar.

14:34 - O, Kendisinden isteyebileceðiniz her þeyi size verdi. Allah'ýn nimetini saymak isterseniz sayamazsýnýz! Doðrusu insan çok zalim, çok nankördür.

15:78 - Eyke halký da gerçekten zalimlerdi.

16:28 - (O kâfirler), kendilerine zulmetmiþ kimseler olarak, meleklerin, canlarýný aldýklarý kimselerdir. O vakit onlar þöyle diyerek teslim olurlar: "Biz, bir kötülükten dolayý yapmýyorduk." (Onlara): "Hayýr, Allah sizin ne maksatla yaptýðýnýzý elbette çok iyi bilendir."

17:47 - Biz onlarýn, seni dinlerken nasýl dinlediklerini çok iyi biliriz. Birbiriyle fýsýldaþýrlarken de o zalimlerin: "Siz büyülenmiþ bir adamdan baþkasýna uymuyorsunuz!" dediklerini biz çok iyi biliriz.

17:82 - Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir þifa ve rahmet kaynaðý olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararýný artýrýr.

18:15 - Þu bizim kavmimiz, Allah'tan baþka ilâh edindiler. Onlarýn ilâh olduðuna dair açýk bir delil getirselerdi ya! Allah'a karþý yalan uydurandan daha zalim kim olabilir?

18:29 - Ve de ki: O hak Rabbimizdendir. Artýk dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin. Çünkü biz zalimler için öyle bir ateþ hazýrlamýþýz ki, duvarlarý, çepeçevre onlarý içine alacaktýr. Eðer feryad edip yardým isteseler, erimiþ maden gibi yüzleri haþlayan bir su ile cevap verilir. O ne kötü bir içecek ve ne kötü bir dayanma yeri!

18:35 - Adam, bu þekilde kendine zulmederek baðýna girdi ve þöyle dedi: "Bunun hiç yok olacaðýný sanmýyorum"

18:50 - Yine o vakti hatýrla ki biz, meleklere: "Âdem'e secde edin!" demiþtik. Ýblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. Ýblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dýþarý çýktý. Þimdi siz beni býrakýp da Ýblis'i ve soyunu dostlar mý ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin düþmanýnýzdýr. Zalimler için bu ne kötü bir deðiþmedir.

18:57 - Rabbinin âyetleriyle nasihat edilip de onlardan yüz çeviren ve daha önce iþlediði günahlarý unutandan daha zalim kim olabilir? Biz onlarýn kalbleri üzerine (Kur'ân'ý) anlamalarýna engel olan bir aðýrlýk, kulaklarýna da saðýrlýk verdik. Ey Muhammed! Sen onlarý doðru yola çaðýrsan da onlar asla hidayete ermezler.

19:38 - Bize gelecekleri gün, neler iþitecekler, neler görecekler! Fakat o zalimler bugün apaçýk bir sapýklýk içindedirler.

21:14 - Onlar da: "Vay bizlere! Biz gerçekten zalimler idik" dediler.

21:29 - Ýçlerinden kim: "Ben, O'ndan baþka bir ilâhým" derse, biz ona cehennemi ceza olarak veririz. Zalimleri biz böyle cezalandýrýrýz.

21:59 - (Kavmi) "Tanrýlarýmýza bunu kim yaptý? Doðrusu o zalimlerden biridir." dediler.

21:64 - Bunun üzerine vicdanlarýna dönüp (kendi kendilerine) dediler ki: "Doðrusu siz haksýzsýnýz."

21:97 - Ve gerçek vaad yaklaþtýðýnda, iþte o zaman kâfir olanlarýn gözleri beleriverir. "Eyvah bizlere! Doðrusu biz bundan gaflet içindeydik, hayýr biz zalim kimselerdik." derler.

22:53 - Allah, þeytanýn karýþtýrdýðýný, kalblerinde hastalýk bulunan ve kalpleri kaskatý olan kimseleri sýnamaya vesile kýlar. Zalimler þüphesiz (haktan uzak) derin bir ayrýlýk içindedirler.

23:107 - Rabbimiz! Bizi buradan çýkar. Eðer bir daha (ettiklerimize) dönersek, artýk belli ki biz zalim insanlarýz.

24:50 - Kalplerinde bir hastalýk mý var? Yoksa þüphe ve tereddüd içinde midirler? Yoksa Allah ve Resulünün kendilerine zulüm ve haksýzlýk edeceðinden mi korkuyorlar? Hayýr, asýl zalimler kendileridir!

28:21 - Musa korka korka, (etrafý) gözetleyerek oradan çýktý. "Rabbim! Beni zalimler güruhundan kurtar" dedi.

28:25 - Derken, o iki kadýndan biri utana utana yürüyerek ona geldi. "Babam, dedi, bizim yerimize (hayvanlarý) sulamanýn karþýlýðýný ödemek için seni çaðýrýyor." Musa, ona (Hz. Þuayb'a) gelip baþýndan geçeni anlatýnca o, "korkma, o zalim kavimden kurtuldun" dedi.

29:31 - Elçilerimiz Ýbrahim'e (iki oðul vereceðimize dair) müjdeyi getirdiklerinde þöyle dediler: "Biz bu memleket halkýný helak edeceðiz. Çünkü oranýn halký zalim kimselerdir."

29:68 - Allah'a karþý yalan uyduran, yahut kendisine hak gelmiþken onu yalan sayandan daha zalim kimdir? Cehennemde kâfirlere yer mi yok?

32:22 - Rabbinin âyetleriyle kendisine öðüt verilip de, sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? Gerçekten biz, günahkârlardan intikam alacaðýz.

33:72 - Biz o emaneti göklere, yere ve daðlara arz ettik, onlar, onu yüklenmeye yanaþmadýlar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O gerçekten çok zalim ve çok cahildir.

39:24 - O halde kýyamet günü zalimlere: "Tadýn bakalým kazanýp durduklarýnýzý!" denilirken, o kötü azabdan yüzü ile korunacak kimse ne olur?(1)

39:32 - Allah'a karþý yalan söyleyen ve doðru kendisine geldiði zaman onu yalan sayandan daha zalim (daha haksýz) kim olabilir? Kâfirlerin yeri cehennemde deðil midir?

39:47 - Eðer bütün yeryüzündekiler ve bir o kadarý da beraber o zulmedenlerin olsaydý, kýyamet günü azabýn kötülüðünden kurtulmak için onu mutlaka feda ederlerdi. Ancak ne var ki, hiç hesaba katmadýklarý þeyler, Allah tarafýndan karþýlarýna çýkarýlýr.

40:18 - Yaklaþmakta olan o felaket (kýyamet) gününü de onlara haber ver. O dem ki yürekler gýrtlaklara dayanmýþtýr, yutkunup dururlar. Zalimler için ne ýsýnacak bir dost vardýr, ne de sözü dinlenecek bir þefaatçi.

40:52 - O gün zalimlere özür dilemeleri fayda vermez. Onlara lanet vardýr, onlara yurdun kötüsü (cehennem) vardýr.

42:8 - Eðer Allah dileseydi bütün insanlarý bir tek ümmet yapardý. Fakat O yalnýz dilediðini rahmetinin içine almaktadýr. Zalimler için ne bir dost vardýr, ne de bir yardýmcý.

42:21 - Yoksa onlarýn, Allah'ýn dinde izin vermediði þeyi kendilerine meþru kýlacak ortaklarý mý vardýr? Eðer azabýn ertelenmesine dair kesin yargý sözü olmasaydý, aralarýnda hemen hüküm verilir, iþleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acý bir azab vardýr.

42:22 - Sen kýyamet günü kazandýklarý þeyin cezasý baþlarýna gelirken zalimlerin korkudan titrediklerini görürsün. Ýman edip salih amel iþleyenler ise cennet bahçelerindedirler. Rablerinin yanýnda onlar için istedikleri her þey vardýr. Ýþte büyük lütuf budur.

42:40 - Bir kötülüðün cezasý yine onun gibi bir kötülüktür, ama kim affeder, baðýþlarsa onun mükafatý Allah'a aittir. Þüphesiz ki Allah, zalimleri sevmez.

42:44 - Allah kimi saptýrýrsa artýk bundan sonra onun için hiçbir dost yoktur. Sen, azabý gördüklerinde zalimlerin: "Acaba dönecek bir yol var mýdýr?" dediklerini görürsün.

42:45 - Sen, onlarýn aþaðýlýktan dolayý baþlarý öne eðilmiþ, göz ucuyla gizli gizli etrafa bakarlarken ateþe sunulduklarýný görürsün, iman edenler de: "Gerçekten zarara uðrayanlar hem kendilerine hem de ailelerine kýyamet günü yazýk etmiþ olan kimselerdir." diyeceklerdir. Ýyi bilin ki zalimler devamlý bir azap içerisindedirler.

43:76 - Biz onlara zulmetmedik, fakat onlar kendileri zâlimler oldular.

45:19 - Çünkü onlar Allah'tan gelecek hiçbir þeyi senden uzaklaþtýramazlar. Þüphesiz zâlimler, birbirlerinin dostlarýdýr. Allah ise müttakilerin dostudur.

46:10 - De ki: "Ne dersiniz, eðer bu Kur'an Allah tarafýndan ise ve siz de onu inkâr etmiþseniz, bununla birlikte Ýsrailoðullarý'ndan bir þahit de onun bir benzerini (Tevrat'ta görüp) inanmýþken siz hala büyüklük taslarsanýz (haksýzlýk etmiþ olmaz mýsýnýz)? Þüphesiz ki, Allah zalim bir topluluðu doðru yola iletmez."

49:11 - Ey iman edenler! Bir topluluk diðer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadýnlar da kadýnlarý alaya almasýnlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayýplamayýn, birbirinizi kötü lakaplarla çaðýrmayýn. Ýmandan sora fâsýklýk ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse iþte bu kimseler zalimlerdir.

53:52 - Önceden de Nuh kavmini (helak etmiþti), çünkü onlar zulmetmiþ ve azmýþtý.

59:17 - Nihayet ikisinin sonu, ebedi olarak ateþte oldu. Zalimlerin cezasý budur.

60:9 - Allah sizi, ancak sizinle din hakkýnda savaþan, sizi yurtlarýnýzdan çýkaran ve çýkarýlmanýz için yardým eden kimselere dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa iþte zalimler onlardýr.

61:7 - Ýslâm'a davet olunduðu halde Allah üzerine yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim toplumu doðru yola iletmez.

62:7 - Ama onlar, ellerinin (yapýp) öne sürdüðü (iþler) yüzünden ölümü asla temenni etmezler. Allah zalimleri bilir.

66:11 - Allah, inananlara da Firavun'un karýsýný örnek gösterdi. O þöyle demiþti: "Rabbim! Bana yanýnda cennetin içinde bir ev yap, beni Firavun'dan ve onun (kötü) iþinden kurtar. Ve beni þu zalim toplumdan kurtar!"

68:29 - "Rabbimizi tesbih ederiz, doðrusu biz zalimler imiþiz." (dediler).

71:24 - Çok kiþiyi yoldan saptýrdýlar. Sen de o zalimlerin sadece þaþkýnlýklarýný artýr.

71:28 - "Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mümin olarak evime girene ve bütün inanmýþ erkek ve kadýnlara maðfiret buyur. Zalimlerin de sadece helakini artýr."

76:31 - Allah dilediðini rahmetine sokar. Zalimlere ise, acýklý bir azap hazýrlamýþtýr.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri