Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Küçük çocuktan, büyük ders...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Küçük çocuktan, büyük ders...

Bir dükkan sahibi dükkanýn vitrinine üzerinde satýlýk yavru köpekler yazan bir tabela asarken yanýnda küçük bir erkek çocuðu belirdi. '' köpek yavrularýný kaça satýyorsunuz?'' diye sordu. Adam çocuða yavrularýn en az 50 dolar ettiðini söyledi. Çocuk elini cebine attý, biraz bozuk para çýkardý, dükkan sahibine bakýp'' iki dolar 35 sentim var onlara bakabilir miyim? dedi. Dükkan sahibi bir ýslýk çaldý. Lady adlý bir köpek dükkanýn içindeki kulübesinde çýkýp onlara doðru koþmaya baþladý. Arkasýnda beþ tane küçük yün yumaðý vardý. yavrulardan biri, diðerinin gerisinden topallayarak geliyordu. Bu küçük çocuðun hemen dikkatini çekti. '' Bu yavrunun nesi var?'' Dükkan sahibi "veterinerin dediðine göre, kalçasýnda bir kemik eksikmiþ" diye yanýt verdi. "hep böyle topallayacakmýþ." Küçük çocuk hemen,"onu almak istiyorum" dedi. dükkan sahibi : "sahi mi?... o yavruyu gerçekten istiyorsan sana bedava verebilirim" dedi. Çocuk dükkan sahibine yaklaþtý ve öf***le "onu bana bedava vermenizi istemiyorum. Bu yavru da diðer yavrular kadar deðerli. Fiyatý neyse size ödeyeceðim, þimdi size 2 dolar 35 sent vereceðim, kalan parayý da ayda 50 sent, 50 sent ödeyeceðim!" dedi. Dükkan sahibi "o sakat yavruyu ne yapacaksýn? O hiçbir zaman diðer köpekler gibi koþup, oynayamayacak" dedi. Küçük çocuk pantolonunun paçasýný yukarý kaldýrdý ve iki çelik baðla desteklenmiþ eðri sol bacaðýný gösterdi "ben de pek koþamýyorum" dedi. "Bu yavrunun da kendini anlayacak birine ihtiyacý var...
    Biz Yurt Diye Anadolu'yu
    Yol Diye Cumhuriyet'i
    Onur Diye Baðýmsýzlýðý
    Önder Diye ATATÜRK'ü Seçtik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yetiþkin birinin yazdýðý ibretlik bir hikayeye benziyor. güzeldi. paylaþým için teþekkürler... selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri