REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Meclis personeli ne kadar maaş alıyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Meclis personeli ne kadar maaş alıyor

TBMM, Meclis'te çalışan personelin maaşlarına ilişkin skalaları ve aldıkları net maaşları açıkladı

Meclis'in yeni teşkilat yasasıyla danışman maaşları 4 bin 60, sekreter maaşı 3 bin 566, şoför maaşı da 3 bin 87 TL olmuştu.Yükselen bu maaşlar diğer kamu kurumlarında tartışma konusu olurken, aynı teşkilat yasasıyla siyasi parti grupları ile diğer birimlerde çalışan personelin maaşları arasında uçurum oluştuğu ortaya çıktı.
    HİZMETLİ MAAŞI 3 BİN 890 TL

Parti gruplarında çalışan ilkokul mezunu hizmetlinin maaşı net 3.890 TL oldu. Meclis'te diğer birimlerde aynı işi yapan hizmetliler ise 2.637 TL alıyor.
    Meclis'in siyasi gruplarında görev alan hizmetliler, daire başkan ve yardımcılarından sonra geliyor, şefleri bile geçiyor. Sağlam'ın verdiği bilgiye göre TBMM'de norm kadro çalışması sonucunda 1502 fazla personel tespit edildi. Bu çalışmadan sonra da 703'ü kadrolu 64'ü geçici personel olmak üzere 767 kişi emekli oldu.
    NORM FAZLASI KADRO

Sağlam norm fazlası personelin başka kurumlara gönderilmeyeceğini de, "Norm fazlası görülen personelin kurum dışına gönderilmesi yönünde başkanlık divanının herhangi bir kararı mevcut değildir" sözleriyle açıkladı.
    Sağlam'ın verdiği bilgiye göre; milletvekilleriyle toplam 507 danışman, 509 ikinci danışman ve 501 yardımcı personel çalışıyor. Siyasi Parti gruplarında ise toplam 122 büro görevlisi, 34 de danışman görev yapıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sizçe hakediyorlarmı?
    taş atıp kollarımı yoruluyor.?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

haram olsun inşallah, alsınlarda vatandaş için ne yapıyorlar....
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hayat onların yesin içisin gezsinler ,bak vekilimin hizmetlisi , 3 BİN 890 TL vekilimin sekreteri 3 bin 566, vekilimin şoförü de 3 bin 87 TL maaş alıyormuş o zaman vekilimin maaşını konuşmak bize düşermi, estafurullah bize anca kabuğumuza çekilmek düşer arkadaşlar.

Ne oluyor arkadaşlar milletce bir silkelenip kendimize gelmemiz lazım artık uyan Türk Milleti bişe değişmedi uyumaya devam ediyoruz artık uyanalım..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

milletimiz bunları hak ediyor işçi ye emekli ye memura zam vermeye gelince yunanistana döneriz de kendi elamanlarına gelince bol kepçe dagıt mecliste çalışanların hepsi akrabaları onlara vermesinlerde bizleremi versinler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konuya ilişkin yorum yazan,yakınan dostların hepsi haklı.Haklı da, unutulan bir gerçek var.Maaşlardaki,ücretlerdeki adaleti sağlamayan gerçeğin adı:[B]Adalet ve Kalkınma Partisinin bizatihi kendisidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

orada çalışanların tamamı bizim vekil diye seçtiğimiz aslında pekte fazla işe yaramayan adamların yakınları, onlara vermeyeceklerde emekliye, işçiye mi verecekler onlara gelince kriz teyet geçti millete vermeye gelince yunanistan a döneriz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu onlar alsın. alsında diğerleride alsın...burnunun dibindeki adama 3500-4000 tl maaş biçiyorsun ama asgari ücrete 630 tl.diyorsun. eee lafı hakediyorsun be bilader... (bu lafı asgari ücreti belirleyen kişilere söylüyorum.söylüyorum ve karşı taraftan gelen sesi duyuyorum...tııııınnnnnn.)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ASİL Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    TBMM, Meclis'te çalışan personelin maaşlarına ilişkin skalaları ve aldıkları net maaşları açıkladı

Meclis'in yeni teşkilat yasasıyla danışman maaşları 4 bin 60, sekreter maaşı 3 bin 566, şoför maaşı da 3 bin 87 TL olmuştu.Yükselen bu maaşlar diğer kamu kurumlarında tartışma konusu olurken, aynı teşkilat yasasıyla siyasi parti grupları ile diğer birimlerde çalışan personelin maaşları arasında uçurum oluştuğu ortaya çıktı.
    HİZMETLİ MAAŞI 3 BİN 890 TL

Parti gruplarında çalışan ilkokul mezunu hizmetlinin maaşı net 3.890 TL oldu. Meclis'te diğer birimlerde aynı işi yapan hizmetliler ise 2.637 TL alıyor.
    Meclis'in siyasi gruplarında görev alan hizmetliler, daire başkan ve yardımcılarından sonra geliyor, şefleri bile geçiyor. Sağlam'ın verdiği bilgiye göre TBMM'de norm kadro çalışması sonucunda 1502 fazla personel tespit edildi. Bu çalışmadan sonra da 703'ü kadrolu 64'ü geçici personel olmak üzere 767 kişi emekli oldu.
    NORM FAZLASI KADRO

Sağlam norm fazlası personelin başka kurumlara gönderilmeyeceğini de, "Norm fazlası görülen personelin kurum dışına gönderilmesi yönünde başkanlık divanının herhangi bir kararı mevcut değildir" sözleriyle açıkladı.
    Sağlam'ın verdiği bilgiye göre; milletvekilleriyle toplam 507 danışman, 509 ikinci danışman ve 501 yardımcı personel çalışıyor. Siyasi Parti gruplarında ise toplam 122 büro görevlisi, 34 de danışman görev yapıyor.

ben inanmıyorum hizmetlinin bukadar maaaş alacagına

]HİZMETLİ MAAŞI 3 BİN 890 TL

benim maaşim 2.5 kadrolu iççiyim olaybu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı jaccal555 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ben inanmıyorum hizmetlinin bukadar maaaş alacagına

]HİZMETLİ MAAŞI 3 BİN 890 TL

benim maaşim 2.5 kadrolu iççiyim olaybu
    Trabzondan İnmayabilirsinde Ankaradan inanıyorum,Anadoludan haberler biraz farklı anlaşılıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri