sabah 06:00 da evden çıkıp şirin evler metrobüsüne yürüyerek gidiyorum...tahminen metrobüs durağına 06:30-06:35 te varıyorum... o üst geçidi o bölgede ikamet edenler bilirler... her sabah bir kadın üst köprünün bir ucunda bir adam ile bir sakat arabasındaki başka bir adam diğer ucunda bağırırlar...sabah 06:30 arkadaşlar...varmı içinizde 06:30 da kepengini açan? işe başlayan? eeee azimle sıçan (afedersin) duvarı deler derler...bu adamlar azimle kalkıp her sabah köprüye bir ekmek parası için gelmiyordur herhalde...hatta lokanta da donatılmış bir masada yemek teklifi bile caydırmaz onları zannedersem...
dilenciliği meslek edinmişler...insanların iyi niyetlerini suistimal ederek haram para kazanıyorlar. bende vermiyorum açıkçası... ne ışıklarda araca gelenlere veriyorum, ne köprüde dilenenlere, nede mahmutbey yolunda kaldırım üzerinde dilenenlere... anca kötürüm olmuş olanlara denk gelirsem ve uygunsam veriyorum. bir arkadaş yazmış "vererek onları bu işe teşvik ediyorsunuz" diye bence doğru söylemiş. selametle...