Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Anasýnýfý Kayýt Parasý Ve Ücretleri

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Anasýnýfý Kayýt Parasý Ve Ücretleri

Devlet Okullarýna Kayýt Yaparken Baðýþ Ödemek Zorunda Mýyým ? Çocuðumu okula kayýt ederken kayýt ücreti alýnýyor. Anasýnýfý ve devlet okullarý kayýt ücretleri 2012
    Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn ýsrarla ‘Kayýt parasý alýnmayacak’ uyarýlarýný okul yönetimlerinin dikkate almadýðý ortaya çýktý.
    Kýrþehir’de çocuðunu anaokuluna kayýt yaptýran bir veliden 180 lira kayýt parasý alýndý. Veli istenilen parayý bankaya yatýrdýktan sonra çoðunu okula kaydettirebildi. Bakanlýk açýklama yaptý:
    Kýrþehir’de ismini vermek istemeyen bir veli, çocuðunu Fatoþ Çetin Anaokulu’na kayýt ettirmek istedi. Okul yönetimi veliden 180 lira kayýt parasý istedi. Bakanlýðýn ‘Kayýt parasý alýnmayacak’ açýklamalarýný idarecilere hatýrlatan veli, çocuðunu ancak 180 lirayý okulun hesabýna yatýrarak kayýt ettirebildi. Birçok tanýdýðýnýn daha kayýt parasý ödediðini iddia eden veli, yetkililere göreve çaðýrdý.
    BAKANLIK KAYIT PARASIYLA ALAKALI ÖZEL ARAÞTIRMA TÝMÝ KURMUÞTU
    Öte yandan okul kayýtlarýnýn baþlamasýyla çok sayýda velinin kayýt parasý veya zorunlu baðýþtan þikâyetçi olmalarý sebebiyle, Milli Eðitim Bakanlýðý’ný harekete geçirmiþ ve bakanlýk bu konuyla alakalý özel tim oluþturmuþtu.
    Konuyla ilgili açýklamayan yapan Milli Eðitim Bakaný Ömer Dinçer þunlarý söylemiþti: “Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayýt parasý alýndýðý iddiasýna konu olan okullarý tek tek tarýyoruz. Yapýlan ihbarý anýnda deðerlendirip, o okulda denetim yapýyoruz. Eðer zorla kayýt parasý alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkýnda inceleme baþlatacaðýz. Gerekirse, soruþturma açacaðýz. Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn bir çaðrý merkezi var. Bunu daha aktif hale getireceðiz. Vatandaþlar, 444 83 83 numaralý telefona bu konudaki þikayetlerini bildirebilirler.”

Kullanýcý Bilgi Menüsü

sevgi deðer editör arkadaþým inan bende bu konu hakkýnda bir topik açmayý düþünüyordum bii baktým sen topiyi benden önce açmýþsýn eline koluna saðlýk. çok teþekkür ederim. Evet bugün çocuðumu 1. sýnýfa kayýt yaptýrmak için saat 9.30.gittiyiyim okula ne müdür nede müdür yardýmcýsý vardý, ama yönetim ardaydý iþ yerimle okul arasý 2 km var, yönetime sordum kayýt baþladýmý ne yapacaz diye saat 11. sonra gelin müdür bey gelir dedi bana gelirken þunu þunu getirde demedi. neyse saat 11 oldu bende okula gittim kayýt isimlerine baktým oðlumun adý çýkmamýþ müdüre girdim. sorunu izah ettim ve tc nosundan bakmasýný rica ettim baktý. gittiyim okul çýkmýþ. neyse kaydýný yaptýrabilirmiyim diye sordum oda tabii dedi bana sadece bir dosya içinde kimlik fotokopisi ve bir top A4 kaðýt getir gel dedi, bende doðal olarak bunlarý yaptým. ve yanýna gittim. birden telefon çaldý ve ondan 15 km uzak olan bir yerden telefon geldi, arkadaþýyla konuþurken duydum bana sadec tc kimlik nomarasýný ver dedi kaydedeyim diyordu. benimde caným sýkýldý, ama oðlum için bir þey diyemedim. daha okul açýlmadanmý baþlýyacaz dedim kendi kendime. benden 1 top abadi kaðýt istedi arkadaþýndan sadece tc kimlik no istedi ve ben 6 defa git gel yaptým. arkadaþý ise telefonla iþini görüyor. hadi buyrun. Arkadaþlar kaldýki bu 4+4+4 sistemi yaþam biçmimizi allak bullak etti. evime yakýn 1km uzaklýkta olan bir okul var ve o okul þimdilik yýkým kararý almýþ diye ondan iki kat uzaklýkla olan baþka bir okula gönderiyorlar çocuklarý. yanii demek istediyim þuki okul konumlarý ilk orta lise gibi deðiþim olduktan sonra herþey allak bullak olmuþ durumda þimdi çocuklarýma 2 ayrý servis tutacak biri evden 10km uzaklýkta diyeride. evden 5km uzakta okuyacak. malesef 4+4+4 sistemi daha tam olarak oturmuþ deðil ve düzenli bir þekilde oturmasý için her okul en az 6 katlý olup ilk 4+4 ayný okulda olup çocuklar büyüdükten sonra son olarak +4 eðitimlerinide baþka okulda yapsýnlar. zemin oturmamýþ herþey allak bullak. inþallah en kýsa zamanda düzelir diyorum. ve son olarak yazmak istediðim þey ben yukarda okula 180 milyon para ödeyip çocuðunun kaydýný yapan babadan kendimi daha þanslým görüyorum. ben sadece 10 lirayla kurtuldum þimdilik. bakalým ilerde daha neler neler yaþayýp görecez sevgi saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ali hocam geçmiþ olsun bizim bebe 2 yasýnda bende yasýyacam konu ilgimi cektide bende actým bu okul iþleri gercekten zor ya

Kullanýcý Bilgi Menüsü

okul durumu çok zor valla, allah analý babalý büyütsün, ve allah hayýrlý evlat nasip eylesin. inþallah çocuklarýmýza en iyi þekilde bakar onlarý kendi ayklarý üstünde hayata tutunabilecek bir duruma getirip bir kariyer sahibi yaparýz, sonrasýnada allah kerim, inþallah o güzelim günleri görürüz sevgi saygýlarýmla.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri