Devlet Okullarýna Kayýt Yaparken Baðýþ Ödemek Zorunda Mýyým ? Çocuðumu okula kayýt ederken kayýt ücreti alýnýyor. Anasýnýfý ve devlet okullarý kayýt ücretleri 2012
Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn ýsrarla ‘Kayýt parasý alýnmayacak’ uyarýlarýný okul yönetimlerinin dikkate almadýðý ortaya çýktý.
Kýrþehir’de çocuðunu anaokuluna kayýt yaptýran bir veliden 180 lira kayýt parasý alýndý. Veli istenilen parayý bankaya yatýrdýktan sonra çoðunu okula kaydettirebildi. Bakanlýk açýklama yaptý:
Kýrþehir’de ismini vermek istemeyen bir veli, çocuðunu Fatoþ Çetin Anaokulu’na kayýt ettirmek istedi. Okul yönetimi veliden 180 lira kayýt parasý istedi. Bakanlýðýn ‘Kayýt parasý alýnmayacak’ açýklamalarýný idarecilere hatýrlatan veli, çocuðunu ancak 180 lirayý okulun hesabýna yatýrarak kayýt ettirebildi. Birçok tanýdýðýnýn daha kayýt parasý ödediðini iddia eden veli, yetkililere göreve çaðýrdý.
BAKANLIK KAYIT PARASIYLA ALAKALI ÖZEL ARAÞTIRMA TÝMÝ KURMUÞTU
Öte yandan okul kayýtlarýnýn baþlamasýyla çok sayýda velinin kayýt parasý veya zorunlu baðýþtan þikâyetçi olmalarý sebebiyle, Milli Eðitim Bakanlýðý’ný harekete geçirmiþ ve bakanlýk bu konuyla alakalý özel tim oluþturmuþtu.
Konuyla ilgili açýklamayan yapan Milli Eðitim Bakaný Ömer Dinçer þunlarý söylemiþti: “Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayýt parasý alýndýðý iddiasýna konu olan okullarý tek tek tarýyoruz. Yapýlan ihbarý anýnda deðerlendirip, o okulda denetim yapýyoruz. Eðer zorla kayýt parasý alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkýnda inceleme baþlatacaðýz. Gerekirse, soruþturma açacaðýz. Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn bir çaðrý merkezi var. Bunu daha aktif hale getireceðiz. Vatandaþlar, 444 83 83 numaralý telefona bu konudaki þikayetlerini bildirebilirler.”