Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Ýþte Aziz Yýldýrým'ýn þifreleri

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ýþte Aziz Yýldýrým'ýn þifreleri

Aziz Yýldýrým, Türkiye'de gündem deðiþtiren konuþmasýnýn yankýlarý sürüyor.

Akþam Gazetesi yazarý Alaattin Metin, Baþkan Aziz Yýldýrým'ýn Divan Kurulu'ndaki 1 saat 20 dakikalýk konuþmasýnýn þifrelerini açýklýyor.
    'Genel kurulu toplayacaðýz' sözünün perde arkasýnda ligden çekilmek için yetki belgesi alma düþüncesi var Aziz Yýldýrým böylelikle 'blöf' yapmadýðýný, Divan'da açýkladýðý planlarýnda kararlý olduðunu gösterecek.
    Önce þu soruya açýklýk getirelim; F.Bahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým, Türkiye'de gündem deðiþtiren ve sanal alemde tavan yapan o tarihi konuþmayý neden Yüksek Divan Kurulu toplantýsýnda yaptý?
    HANÝ basýn toplantýsý yapacaktý..!

YILDIRIM, 15 yýl önce ilk baþkan olduðu gün þöyle demiþti:
    'Ben F.Bahçe Kulübü'nün sorunlarýný medya önünde tartýþmam, bana bu görevi veren Genel Kurul üyeleri önünde konuþurum.'
    Öyle de yaptý...
    Kürsüye çýktýðý her zaman söze, 'Sayýn divan baþkanlýðý, sayýn kongre üyeleri ve sayýn basýn mensuplarý' diye baþlardý. Bu kez kýrgýn olduðu basýnýn ismini söylemedi. Bu da taraftarlar tarafýndan övgü aldý.
    ELÝNDE 3 klasörle kürsüye çýktý.
    Çok doluydu... Metris'te, mahkemede her yerde dik durdu. Ýçinde fýrtýnalar kopsa da kimseye belli etmedi. O bir yýlýn birikimini, öfkesini 1 saat 20 dakikalýk konuþmada içinden atmaya çalýþtý. Biraz rahatladý.
    Kolay deðil, Aziz Yýldýrým gibi bir F.Bahçe sevdalýsýnýn dört duvar arasýnda kalýp, güneþi görmemesi.
    POLÝSE SÝTEM VE ZEYTÝN DALI

Ýstanbul Emniyet Müdürü için, 'Avrupa'da olsa istifa ederdi' diyen Baþkan'ýn, 'Polis ayrýmcýlýk yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin polisi, F.Bahçe'nin de polisidir' sözünün perde arkasýnda, polisin adil olmadýðý düþüncesi yatýyor. Yýldýrým'ýn daha sonra Emniyet teþkilatýna, 'Sizde de, bizde de suç var. Gelin el ele verip bu çirkinliði önleyelim' çaðrýsýnda bulunmasý, yýllardýr karþý olduðu küfür ve þiddet konusundaki düþüncesinin bir yansýmasý idi.
    OSMANLI DA FENERBAHÇE'YE OPERASYON YAPMIÞTI

Aziz Yýldýrým, savcýlardan, 'taraflý davrandýklarý için' þikayetçi... Trabzonspor'dan para aldýklarýný söyleyen futbolcularýn (Mehmet Yýldýz ve Sivassporlu 11 futbolcu ile, Karabükspor'un Trabzon kökenli antrenörünün ve gönderildiði ileri sürülen paralar konusunda þahitlik yapmak isteyen bir yerel gazetecinin) tanýk olarak dinlenmemesi ve Denizlispor amigosunun, G.Saray'ýn Denizlispor'a gönderdiði iddia edilen 1 milyon dolar konusunda savcýlýða yazdýðý dilekçenin iþleme konmamasýný bu tezine örnek olarak gösteriyor.
    'Bu operasyon Aziz Yýldýrým'ý bitirip, F.Bahçe'yi ele geçirmek için yapýldý. Aksi olsaydý, suçlanan her kulüp için iþlem yapýlýrdý' diyerek, davanýn sadece F.Bahçe üzerine yazýlan bir senaryo olduðunu söylüyor.
    'F.Bahçe, Kuva-i Milliye'dir' sözü de, Osmanlý Ýmparatorluðu'nun son döneminde ve 1930 yýllarda da F.Bahçe'ye, bugünkü gibi operasyonlarýn yapýlmak istendiðini iþaret ederek, bu sürecin de bir benzeri olduðunu anlattý.
    BÝR DEKLARASYON KRÝZÝ ÇÖZER

Yayýn havuzu ile ilgili sözler, F.Bahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým'ýn Yüksek Divan Kurulu'nda yaptýðý konuþmanýn en çok gürültü koparan bölümü oldu:
    'BÝZ kirli isek, o vakit havuz meselesinde diðer kulüpler niye bizim yanýmýzda? Bunu yayýncý kuruluþ ile konuþtum, Kulüpler Birliði toplantýsýnda da konuþacaðým.'
    Kendisinden, 'Havuzdan çýkacaðýz' sözünü biraz açmasýný istedim. Þunlarý söyledi:
    'BÝZ kirli, onlar temiz ise (aðýrlýklý olarak G.Saray ile Trabzonspor kulüplerini kastediyor), o vakit onlar 'pis' dedikleri suda niye yýkanýyor? Yayýncý kuruluþtan hakkýmýz olan parayý istemiyoruz. Bize verilen para diðer kulüplere daðýtýlsýn...'
    AKLANINCA OTURUR KONUÞURUZ

- PEKÝ nasýl olacak bu iþ?
    'BÝZ temizleninceye kadar maçlarýmýz yayýnlanmasýn. Aklandýðýmýz zaman oturur yeniden konuþuruz.'
    FEDERASYONA göre F.Bahçe'nin suçlu olmadýðýný söyledim, 'Kulüpler Birliði'nde bütün baþkanlar bir deklerasyon yayýnlayýp 'F.Bahçe temizdir' derse ne olur?' diye sordum. 'O vakit yeniden deðerlendiririz'dedi.
    ZORLANIR AMA YETKÝYÝ ALIR

F.Bahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým, Yüksek Divan Kurulu'ndaki konuþmasýnda, yayýn havuzu ile ilgili düþüncelerini hayata geçirmek için Kulüpler Birliði'ni toplantýya çaðýrdýðýný da açýkladý. Ben o tarihi toplantýya G.Saray ve Trabzonspor baþkanlarýnýn katýlacaðýna pek ihtimal vermiyorum.
    KASADA 1 MÝLYAR DOLAR

Ancak, Baþkan bu konuda kararlý. Hatta bazý kiþiler, onun, 'Genel kurulu toplayacaðýz' sözünü, olaðanüstü kongreye gidip yönetim kurulunu deðiþtirecek gibi algýladý. Ýþin aslý hiç de öyle deðil.
    'F.Bahçe'yÝ bankada 1 milyar dolarý olan bir kulüp haline getirince býrakacaðým, bu da 5 yýlýmýzý alýr' sözleri, 3 yýl sonraki kongrede bir kez daha baþkanlýða aday olacaðýnýn iþaretidir. Kulübün geleceðini emin ellere býrakmadan baþkanlýktan ayrýlmaz. Saðlýðý el verdiði sürece de baþkanlýða devam eder...
    ÇOK BÜYÜK TARTIÞMA ÇIKAR

Genel kurulu toplamasýnýn amacý ise, 'gerekirse ligden çekilme' düþüncesini uygulamak için gereken yetki belgesini almaktýr.
    BÝLÝNDÝÐÝ üzere bütün kulüpler Futbol Federasyonu'na yayýn havuzu için yetki verdi. Buna karþý duranlara ve havuzu bozmak isteyenlere ciddi yaptýrýmlar var. Baþkan Yýldýrým, bu konuda blöf yapmadýðýný kararlý olduðunu göstermek için ligden çekilme kararýný Genel Kurul'dan geçirmek istiyor.
    ÜYELER 'EVET' DÝYECEKTÝR

'Peki olur mu?' diye sorarsanýz;
    Çok tartýþýlýr ama hep baþkanýnýn arkasýnda duran ve ona inanan üyeler bu yetkiyi zor da olsa verir...
    Elini öpmek istediler
    Baþkan, Yüksek Divan Kurulu'nda konuþma yaparken, 'eski Aziz Yýldýrým gibi' rahattý. Salonun sýcaklýðýndan sýkýlýp, terasa çýktýðý vakit, kalabalýk bir grup etrafýný çevirdi. Aðlayanlar, elini öpmek isteyenler ve boynuna sarýlanlar vardý. Doktoru da yanýndaydý. Saðlýk durumu o kadar iyi deðil. Özgürlüðünün bir yýl elinden alýnmasý, 'iddialý, hareketli ve yerinde duramayan' Baþkan'dan çok þey götürmüþ. Toparlanmasý için zamana ihtiyacý var.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Þi***i kimler yapmýþtýr.

Bence, Türkiyede yaþayan herkes þi***i kimlerin yapýp, kimlerin yapmayacaðýný çok iyi biliyor, lütfen birileri hakkýnda yorum yaparken önce kendimizi sorgulayalým.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Aziz yýldýrýmýn derdi gündem deðiþtirmek.. baþka derdi yok..#

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri