Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arasý

Konu: Türkiye'nin büyük ayýbý!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Türkiye'nin büyük ayýbý!

HAKKARÝ’nin Çukurca Ýlçesi yakýnlarýnda Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca Ýlçesi Karataþ Karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine teröristler tarafýndan eþ zamanlý düzenlenen, 6 asker ile 2 köy korucusunun Þehit olduðu saldýrýda yaralanan Ýnegöllü Jandarma Komando Onbaþý Erhan Yakut, evine döndü. Oðlunu þehir giriþinde karþýlayan baba Cengiz Yakut, yaralý oðlunun otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi.

Hain saldýrýda, vatani görevini yaptýðý Geçimli Karakolu’nda belinden yaralanýp, roket isabet etmesi sonucu mevziden düþen Ýnegöllü Jandarma Komando Onbaþý Erhan Yakut, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahale ardýndan Van Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altýna alýndý. Buradaki tedavi ardýndan birliðine dönen yaralý askere 20 gün moral izni verildi.

Asker babasýnýn otobüs isyaný

Foto galeri için týklayýn

Hakkari’den Van’a karayolu ile, Van’dan Ankara’ya uçakla gelen 21 yaþýndaki er Erhan Yakut, baþkentten otobüsle Ýnegöl’e geldi. Babasý Cengiz Yakut, annesi Arzu Yakut, kýz kardeþi Büþra Yakut, evlerinin karþýsýndaki akaryakýt istasyonu önünde Erhan Yakut’un geldiði otobüsü beklemeye baþladý. Saat 05.00 sýralarýnda Ýnegöl’e gelen Ýnegöl’ü asker Erhan Yakut, ailesi ile kucaklaþtý. Yaralý oðlunu gören anne Arzu Yakut, gözyaþlarýný tutamadý.

Bilecik’teki acemi eðitimi ardýndan Hakkari Çukurca’ya baðlý Geçimli Karakolu’nda usta birliðine giden, geçtiðimiz ayda izne gelip dönen 8.5 aylýk asker Erhan Yakut’un kamyon þoförü babasý Cengiz Yakut, oðlunun otobüsle evine gönderilmesine tepki gösterdi. Yakut ailesinin 3 çocuðundan tek erkek olan Erhan Yakut’un çatýþma psikolojisinden kurtulamadýðý belirtildi. Otobüsten iner inmez oðlunun boynuna sarýlan baba Cengiz Yakut, "Geldiðin hale bak oðlum. Seni buraya devletin getirmesi lazým" diye konuþtu.

Yaralý asker Erhan Yakut, hiç bir þey anlatacak durumda olmadýðýný belirterek, "Savaþtýk geldik. Kafamda her þey silindi" diyerek dehþet gecesini anlatmaya çalýþtý. Baba Cengiz Yakut, þöyle dedi:

"Ben, vergi mükellefiyim. Vergi ödüyorum. Ben çocuðumu askere böyle göndermedim. Psikolojisi gitmiþ. Hani devlet? Ben Askeriyenin getireceðini bekliyordum. Arkadaþlarýmdan bulduðum borç parayý oðluma gönderdim. Oðlumu Van’dan uçakla Ankara Etimesgut’a getirmiþler. Oradan da otobüsle yollamýþlar. Ben otobüsle geleceðini tahmin etmiyordum. Devletimiz illa bir þey yapacak diye bekliyordum. Ben çocuðumu evin önünde karþýlayacaktým."

Oðlunun çatýþmada yaralandýðýný Çorlu’da öðrendiðini belirten baba Yakut, þöyle devam etti:

"Arkadaþýnýn telefonundan arayarak yaralandýðýný söyledi. Beni arkadaþýnýn telefonundan deðil, komutanlarý aramalýydý. Benim tepkim oðlumun otobüsle gönderilmesinedir. Devletim büyük, Yeniþehir Havaalaný’na çocuðumu uçakla indirip evime getirebilirdi. Yaralý olan oðlumun Ankara’dan 5 saatlik otobüs yolculuðu sonucunda nasýl geldiðini merak ediyorum. Sýrtýnda yarasý var, o koltuklarda nasýl geldi? Uzanýp, rahat ederek gelmesi lazýmdý. Çocuðumu yollarda karþýladýðýma üzülüyorum. Temmuz ayý baþýnda senelik izine gelip, tekrar birliðine göndermiþtim. Aðustos’un 5’inde çatýþma çýktý. Çatýþmadan sonra 20 günlük moral izni vermiþler þimdi. 20 günde düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum. Moralmen çökük durumda. Konuþamadý bile. Þehitlerimizin ailelerine Allah sabýr versin. Kederli ailelerine baþsaðlýðý diliyorum."

Öte yandan, ailesi ile yol üzerinde hasret giderek yaralý asker Erhan Yakut, Ankara-Bursa karayolunu sekerek geçip karþýdaki evine ulaþtý.

"CESURCA SAVAÞTIK, KARAKOLU KAPTIRMADIK"

Sabaha karþý otobüsle geldiði Ýnegöl’de babasý Cengiz Yakut, annesi Arzu Yakut, kýz kardeþi Büþra Yakut tarafýndan karþýlanan gazi er Erhan Yakut, Orhaniye Mahallesi’ndeki evinde dinleniyor. Ayaklarýnda ve kollarýnda yaralar bulunan Erhan Yakut, 20 günlük hava deðiþimine geldiðini belirterek, çatýþma gecesini anlattý. 300 kiþilik terörist grubunun saldýrdýðý karakolda 130 askerin bulunduðunu ve 4 saat süren çatýþma boyunca cesurca savaþtýklarýný söyledi. Gazi Erhan Yakut, Çukurca’dan gelirken komutanýnýn yanýnda olduðunu, ancak hastanede yatmak istemediði için memleketine geldiðini belirtirken, çatýþma saatlerini þöyle anlattý:

"Nöbet deðiþimi vardý. Ama biz böyle bir saldýrýya hazýrlýklýydýk. Yoksa daha fazla kaybýmýz olurdu. Çatýþma 4- 4.5 saat sürdü. 300 kiþi kadar geldiler. Biz de 120-130 askerdik. Hiçbir mevzi kaptýrmadýk, karakolu kaptýrmadýk. Tüm arkadaþlarým direndi. Cesurca savaþtýk. Þehit düþenlerden biri komutanýmdý. Komutanlarýmýz tecrübeleri sayesinde bizi iyi yönlendirdi. Hiç þaþýrmadýk. Hazýrlýklýydýk zaten. Her akþam bunun tatbikatýný yapýyorduk. Çatýþma sýrasýnda takviyeler geldi. Kobralarýn gelmesi iþimize yaradý. Sýzma ekibini bozduk biz. Ama mayýn döþemiþler yollara, bize destek gelmesini önlemek için. 1996 yýlýnda bir baskýn olmuþ, o zamandan beri bir þey olmamýþ. Karakolumuz çok kötü bir yerde. Silahlarýmýz güçlü olsa da tepemizden saldýrýyorlardý."

CENGÝZ YAKUT: HELÝKOPTER YA DA AMBULANSLA BEKLÝYORDUM

Er Erhan Yakut’un babasý Cengiz Yakut ise, oðlunun helikopter ya da ambulansla deðil de otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi. Kamyon þoförü olduðunu, oðlunun yaralandýðý haberini Çorlu’da aldýðýný belirten Cengiz Yakut þöyle konuþtu:

"Saat 07.30 gibi aradýlar. Ben çocuðun arkadaþlarýnýn deðil de bir komutanýnýn haber vermesini isterdim. Ben de bu devletin bir vatandaþýyým. Benim tepkim duyarsýzlýða. Çocuðu gördüm moralim bozuk. Otobüsle göndermiþler. Otobüsten indikten sonra kendim eve getirdim. Kollarý þiþ, parmaklarý yaralý. Nasýl oldu diye sorduk, ’Baba, savaþ iþte oldu bitti’ diyor. Þokta konuþamýyor. Ben helikopterle veya ambulansla bekliyordum. Hakkari’den Van’a helikopterle gelmiþler, oradan Ankara’ya gelmiþler. ‘Bana para çýkart geliyorum’ dedi. 400 lira para gönderdim. Ankara’dan teðmenleri de hiçbir askerin elini cebine attýrmamýþ. Teðmenleri almýþ biletlerini. Allah ondan razý olsun. 20 gün hava deðiþimi vermiþler. Buna da þaþýrýyorum. Buradan izin alabiliyormuþuz nasýl alacaðýmýzý bilmiyorum. Onu öyle görünce kendimi görüyorum. Ben de Þýrnak’taydým, Ýkizce Jandarma Komando Taburu’nda yaptým askerliðimi. Biz de çatýþmalara girdik. Ayaðý þiþ, kollarýnda yaralar var, sýrtýnda mermi var bandajlý. ‘Baba savaþa girdik. Ben önüme bakarken mermi arkamdan geldi. Anlamadýk’ diyor. Þehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabýr diliyorum. Ben de üzülüyorum. Tezkereye gelmedi bu çocuk. Bir telefonla aradý beni ‘Baba ben yola çýktým. Mezitlerdeyim’ diye haber verdi. Ben çocuðu görene kadar inanamadým. Tepkim büyüklerimize, büyüklerimizi kýnýyorum."

kaynak::: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla niye yalan söylüyüm Anne haklý. yaralý þerefsiz suriyeli olsaydý özel helikoplöer yollarlardý. daha çok ekmeye ve derse ihtiyacýmýz var. TÜRK milleti olarakta zaten ayýba ve yüz kýzartýcý suþlara alýþtýk artýk. kimsenin ne caný yanýyor nede nedamet çekiyor, nasýlsa herþey týkýrýnda.. diye düþünülüyor. ama malesef yolunda giden hiç bir þey yok. artýk irkilme zamaný geldi geçti. iþte bir TÜRKÝYE gerçeyi, bunu yapýp yaptýrana yazýklar olsun. yaralý askerimize acil þifalar diler saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla niye yalan söylüyüm Anne haklý. yaralý þerefsiz suriyeli olsaydý özel helikoplöer yollarlardý. daha çok ekmeye ve derse ihtiyacýmýz var. TÜRK milleti olarakta zaten ayýba ve yüz kýzartýcý suþlara alýþtýk artýk. kimsenin ne caný yanýyor nede nedamet çekiyor, nasýlsa herþey týkýrýnda.. diye düþünülüyor. ama malesef yolunda giden hiç bir þey yok. artýk irkilme zamaný geldi geçti. iþte bir TÜRKÝYE gerçeyi, bunu yapýp yaptýrana yazýklar olsun. yaralý askerimize acil þifalar diler saygýlarýmla aliharbiye.

usta haklýsýn bak

Ýzmirliler seferber oldu
    Foça'daki bombalý saldýrýda yaralananlar için askerler ve vatandaþlar kan vermeye koþtu

vatandaþ ellinden geleni yapýyor

ama devlet seninde dediðin gibi 48.000 olmuþ suriyeli ... nasýl besleriz diye düþünüyor bizim garibanlara hep nasihat veriyorlar

TSK'dan açýklama

Personelin Hakk?ri’den Van’a helikopter ile Van’dan Ankara’ya ambulans uçak ile sevk edildiði,

e. Ankara’da karþýlanan personelin havaalanýndan otobüs terminaline refakatçi nezaretinde götürülerek uðurlandýðý,

f. Jandarma Er Erhan Yakut’a yol süresince maðdur olmamasý için Hakk?ri Ýl Jandarma Komutanlýðý tarafýndan maddi destek saðlandýðý tespit edilmiþtir."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

biz bize kaldýk arkadaþlar biz bize uðraþacak bakacak baþka þerefsiz suriyelimi kalmadý. o daðlarda ölen kardeþimiz, abilerimiz komþumuzun yurdumuzun çocuðu bizim o þerefsizlerden çok daha ihtiyacýmýz var. ölen þehit anne babalarýna versinler. selametle.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

türkiyenin yüzü kýzarmaz ne ayýpý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yaralý er: Otobüsle gitmeyi kendim istedim

Hakkari’deki çatýþmada yaralandýktan sonra memleketine otobüsle gönderildiði gerekçesiyle tartýþmalara neden olan Komando Er Erhan Yakut, “Durumum iyiydi. Otobüse binmeyi kendim istedim” dedi.

Güncelleme: 17:42 TSÝ 09 Aðustos. 2012 Perþembe

BURSA - Hakkari'deki çatýþmada yaralanan Jandarma Komando Er Erhan Yakut, memleketine otobüsle gönderilmesiyle ilgili tartýþmalarý deðerlendirdi.
    Ýnegöl Orhaniye Mahallesi’ndeki baba evinde açýklamalarda bulunan Erhan Yakut, Hakkari'deki hastanede bulunan arkadaþlarýyla raporlarý çýktýktan evlerine gitmek istediklerini söyledi.
    Yakut, bu konuda komutanlarýnýn yardýmcý olduðunu, 200'er lira para verdiklerini belirterek, ''Sonra helikoptere bindik, Van'a gittik. Van'da durdu. Askeri hasta uçaðý vardý. O uçaða bindik. Oradan Ankara'ya geldik. Ankara'da da 2 tane rütbeli komutaným vardý yanýmda. Arkadaþlarla beraberdik. Sonra bizimle ilgilendiler. Daha sonra otobüs biletlerimizi ayarladýlar. Otobüse binene kadar yanýmýzdan ayrýlmadýlar. Çok ilgi gösterdiler, Allah razý olsun hepsinden. Sonra otobüse bindim. Babamý aradým 'Baba ben geliyorum, gelince konuþuruz' dedim. Otobüse binip Ýnegöl'e geldim. Bir baktým, böyle karýþýk olaylar olmuþ. Yalan yanlýþ bilgiler var ortada'' diye konuþtu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý beydemir Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Yaralý er: Otobüsle gitmeyi kendim istedim

Hakkari’deki çatýþmada yaralandýktan sonra memleketine otobüsle gönderildiði gerekçesiyle tartýþmalara neden olan Komando Er Erhan Yakut, “Durumum iyiydi. Otobüse binmeyi kendim istedim” dedi.

Güncelleme: 17:42 TSÝ 09 Aðustos. 2012 Perþembe

BURSA - Hakkari'deki çatýþmada yaralanan Jandarma Komando Er Erhan Yakut, memleketine otobüsle gönderilmesiyle ilgili tartýþmalarý deðerlendirdi.
    Ýnegöl Orhaniye Mahallesi’ndeki baba evinde açýklamalarda bulunan Erhan Yakut, Hakkari'deki hastanede bulunan arkadaþlarýyla raporlarý çýktýktan evlerine gitmek istediklerini söyledi.
    Yakut, bu konuda komutanlarýnýn yardýmcý olduðunu, 200'er lira para verdiklerini belirterek, ''Sonra helikoptere bindik, Van'a gittik. Van'da durdu. Askeri hasta uçaðý vardý. O uçaða bindik. Oradan Ankara'ya geldik. Ankara'da da 2 tane rütbeli komutaným vardý yanýmda. Arkadaþlarla beraberdik. Sonra bizimle ilgilendiler. Daha sonra otobüs biletlerimizi ayarladýlar. Otobüse binene kadar yanýmýzdan ayrýlmadýlar. Çok ilgi gösterdiler, Allah razý olsun hepsinden. Sonra otobüse bindim. Babamý aradým 'Baba ben geliyorum, gelince konuþuruz' dedim. Otobüse binip Ýnegöl'e geldim. Bir baktým, böyle karýþýk olaylar olmuþ. Yalan yanlýþ bilgiler var ortada'' diye konuþtu.
    birileri bunu böyle bir açýklama için tehdit olamazmý acaba

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri