'Kadroda görmek istemiyoruz'
GS TV'deki açýklamasýnda Fatih Terim'in kadroda düþünmediði Milan Baros'un durumuna da deðinen Ünal Aysal, oyuncunun geride kalan sezondaki performansýnýn teknik heyete çok fazla cesaret vermediðini belirterek, "Onu kadroda pek görmek istemiyoruz." dedi..

Yapýlan tüm transferlere karþýn kadroyu geçen senenin devamý olarak görmek gerektiðinin altýný çizen Aysal, þunlarý söyledi:
"Kadroyu deðiþtirmedik, biraz takviye ettik. Gelen güzel isimler taraftarýmýzýn gönlünde yatan isimlerdi. Sanki çok transfer yapmýþýz gibi gözüküyor ama tüm kulüplerin transferlerine bakarsanýz, sayýsal olarak bizim yaptýðýmýz transferler çok daha fazla deðil. Ama nitelik olarak, özgül aðýrlýk olarak biraz daha fazla diyebilirim. Geçen sene hocamýz hakikaten sýkýntý çekti. Orada maharetini, tecrübesini ve futbol bilgisini çok iyi kullandý. Geçen seneki þampiyonluk hakikaten 9 puanlýk farka raðmen çok zor gelen bir þampiyonluk oldu. Bu sene daha rahat olacaðýný tahmin ediyorum. Elimizden geldiði kadar onun baþarýsýna yardýmcý olmaya çalýþtýk. Galatasaray her sezona þampiyonluk için baþlar."

"Ýyi biten her þey iyidir"

Ünal Aysal, uzun bir aradan, pazarlýk sürecinin ardýndan yeniden kadroya dahil olmasý saðlanan Melo’nun transferine deðinirken, iyi oyuncularýn müzakerelerinin de zorlu geçtiðini vurguladý.
Yalnýzca Melo’da deðil, diðer transferlerde de kendisinin verdiði tarihlerin hep aþýldýðýný dile getiren baþkan Aysal, "Ýyi oyuncular, müzakere sürecinde hem satan kulüpler, hem de menajerler tarafýndan en iyi þekilde deðerlendirilmeye çalýþýlýr. Biz bu süreçte dirençli ve sabýrlý olmak zorundaydýk. Neticede herhalde her iki tarafý da tatmin eden neticelerle transferler baðlandý. Melo da bunlardan biri. Juventus çok yüksek rakamlara almýþ vaktiyle ve bilançosunda çok büyük bir maliyet olarak görünüyor. Bugün telaffuz ettiðimiz rakamlar, maliyetinin 3’te biri seviyesinde. Melo, Galatasaray’da güzel bir sezon geçirdi ve bu durum taraftarýn onu sahiplenmesine neden oldu. Taraftarýn da baskýsý vardý üzerimizde. Karþý taraf ile taraftar baskýsý arasýnda durumu yumuþatmaya, bütçemiz doðrultusunda hareket etmeye çalýþtýk. Ýyi biten her þey iyidir. Melo’ya tekrar hoþ geldin diyoruz" þeklinde konuþtu.

"Çilek olmasa da yeterince kirazýmýz var"

Daha önce yaptýðý açýklamalarda Galatasaray takýmýný pastaya benzeten ve transferini yapacaklarý yýldýz bir ismin, pastanýn üzerindeki "çilek" olacaðý ifadelerini kullanan Aysal, taraftar beklentisinin hatýrlatýlmasý üzerine, þöyle devam etti:
"Hem Þampiyonlar Ligi’nde, hem Spor Toto Süper Lig’de ve hem de Türkiye Kupasý’nda mücadele edebilecek derinliði olan bir takým kurduðumuzu ümit ediyorum. Ancak sadece bununla yetinmemek lazým. Büyük kulüplerin bir albenisi olmasý lazým. Kombinelerimizi, formalarýmýzý satýyoruz. Tüm bunlarý yaparken bazý isimler ise katma deðer saðlýyor. Yani takýmla 15 dakika bile sahaya çýksa ticari deðerinizi yükseltiyor. Ben ’çilek’ olarak bunu kastettim. Bizim pastamýzýn lezzeti çok güzel. Üzerinde de bir sürü kirazýmýz var. ’Çilek’ gerekir mi, bu bir kýsmet. Olursa iyi olur. Olmazsa da þart deðil. Yeteri kadar kirazýmýz var."

"Þampiyonlar Ligi’ni eninde sonunda kazanacaðýz"

Uzun bir aradan sonra bu sezon yeniden Þampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray takýmýndan beklentisinin sorulmasý üzerine Aysal, Þampiyonlar Ligi þampiyonluðu hayalini dile getirdi.
Kendisinin hayalperest olmadýðýný ve hedeflerinin belli olduðunu vurgulayan Aysal, "Þampiyonlar Ligi’nde eninde sonunda bir þampiyonluk bekliyorum. Ama arkadaki süreç 4-5 sene olabilir, belki de 1 sene olabilir. Biraz þans, biraz da bizim çalýþma tempomuza ve baþarýmýza baðlý. Er geç biz o kupayý Galatasaray’ýn müzesine götüreceðiz. Azimliyiz. Ben bunun temellerini atmaya baþladým. Bütün arkadaþlarýmla beraber bu hedefte ilerliyoruz. Bir gün Galatasaray’ýn müzesine Þampiyonlar Ligi kupasý gelecek" ifadelerini kullandý.

"Dua ederek hedefleri yakalayamayýz. Yatýrým yapmamýz lazým"

Ünal Aysal, transfere çok fazla para harcadýðý yönünde eleþtiriler yapýldýðýnýn aktarýlmasý üzerine, "Dua ederek hedefleri yakalayamayýz. Bazý yatýrýmlar yapmamýz lazým. Futbol takýmýný güçlendirmemiz ve gerekli yatýrýmý yapmamýz gerekli" dedi.
Galatasaray’ý bir uçaða benzeterek, "Uçak kalkarken gerekli hýza ulaþamaz ve sonunda tam gücü veremezseniz, uçaðý kaldýramazsýnýz" ifadelerini kullanan Aysal, "Galatasaray çok büyük bir uçak. Þu anda biz kalkýþýmýzý yaptýk. Ama bunu yaparken ben gaza biraz fazla yüklenmiþ olabilirim. Ama herkes þunu bilsin, gereðinden fazla gaza yüklenmedim, yeteri kadar yüklendim. Aksi halde uçak kalkamazdý" þeklinde görüþ belirtti.

Erzurum’da Fenerbahçe ile yapýlacak TFF Süper Kupa maçýný izlemeye gitmeyeceðini ve kulübü, ikinci baþkaný Ali Dürüst ile icra kurulu baþkaný Lutfi Arýboðan’ýn temsil edeceðini söyleyen Aysal, centilmence bir karþýlaþma geçmesi temennisinde bulundu.

Atletico Madrid Kulübü Baþkaný Gil Marin’le yaptýklarý görüþmenin medyaya yansýyýþ biçimini abartýlý bulduðunu dile getiren Aysal, "Biz Arda’yý daha geçen sene sattýk ve kendi arzusuyla gittiði kulübünde mutlu. Kulüp baþkanlarý ziyaret etti ve yemekteki tek konu, iki kulüp arasýndaki bazý ödemelerin zamanýnda yapýlamamasýndan kaynaklanan yeni bir düzenlemenin kontrata baðlanmasýydý. Biz bunu yeni bir takvime baðladýk ve gitti. Arda konusu sohbette tabii ki geçti. ’Ödeme yapamazsanýz, oyuncumuzu her zaman geri alabiliriz’ diye espriler yaptýk. Ancak gündemimizde böyle bir þey yok. Arda’nýn da böyle bir talebi gelmedi" diye konuþtu.

'Kadromuzda görmek istemiyoruz'
Öte yandan, teknik direktör Fatih Terim’in kadroda düþünmediði Milan Baros’un durumuna deðinen Ünal Aysal, oyuncunun geride kalan sezondaki performansýnýn teknik heyete çok fazla cesaret vermediðini belirterek, "Onu kadroda pek görmek istemiyoruz. Onun gibi bir oyuncunun baþka takýmlara getireceði çok büyük katkýlar olabilir. Elini serbest býraktýk ve takým bulursa kolaylýk göstereceðimizi söyledik. Çok talep geldi Orta Doðu ve Rus kulüplerinden fakat gitmek istemiyor. Ýstanbul gibi bir yerden oralara gitmek istemedi" þeklinde konuþtu..#

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
FANATÝK