Galatasaray kaptaný Sabri Sarýoðlu ve Fenerbahçe kaptaný Alex de Souza, basýn toplantýsý düzenledi.
Yeni Erzurum Stadý'nda yapýlacak olan TFF Süper Kupa Finali öncesi Palandöken Kýþ Turizm Merkezi'ndeki Dedeman Ski Lodge Otel'de düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Sabri Sarýoðlu, yarýn yapýlacak maç öncesi görüþlerini dile getirdi.
"EZELÝ RAKÝP EBEDÝ DOSTLAR.."
Sarýoðlu, karþýlaþmanýn Türkiye ligi þampiyonu ile Türkiye kupasý þampiyonunu bir araya getirdiðini ifade ederek, þunlarý kaydetti:
''Ýnþallah güzel bir maç olur. Ýki ezeli rakip ama ayný zamanda ebedi dostlarýn mücadelesi olacak. Sadece maçýn güzelliklerinin konuþulduðu, kazananýn tebrik edildiði, kaybedenin de bir o kadar da tebrik edildiði bir maç olmasýný temenni ediyoruz.
Sonuçta bu bir maç. Her sonuç olabilir. Kaybedenin, kazananý tebrik ettiði güzel bir maç olacaðýný düþünüyorum. Saha içerisinde biz elimizden geldiðince tansiyonu düþürmeye çalýþacaðýz. Ben tansiyonun olduðunu da düþünüyorum. Sonuçta biz arkadaþýz. Milli takýmda olsun, lig boyunca olsun sürekli karþýlaþýyoruz. Dýþarda görüþtüðümüz arkadaþlarýmýz var. Sahada yaþananlarýn sahada kalacaðý, güzel bir maç olmasý dileðiyle þimdiden rakibimiz Fenerbahçe'ye baþarýlar diliyorum.''
ALEX: ÞÖLEN HAVASINDA OLSUN
Alex De Souza ise ''Saha içerisinde umarým ki bütün izleyenlere ***if veren bir karþýlaþma olur. Bir þölen havasýnda maç olmasýný umuyorum'' dedi.
''Erzurum halký adýna ve ayný zamanda Türk halký adýna bir þölen havasýnda geçen bir maç olmasý'' temennisinde bulunan Alex, ''Çünkü Galatasaray ile Fenerbahçe ezeli iki rakip, ayný zamanda ebedi dost olmalarýnýn yanýnda bir kez daha karþýlaþacaklar. Önemli olan dostluðun kazanmasý. Saha içerisinde umarým ki bütün izleyenlere ***if veren bir karþýlaþma olur. Bir þölen havasýnda maç olmasýný umuyorum'' diye konuþtu.
SABRÝ: ÝNÞALLAH BÝR ÝLKÝ GERÇEKLEÞTÝRÝRÝZ
Daha sonra gazetecelerin sorularýný yanýtlayan iki kaptan, bir gazetecinin ''Yarýn buradan iki kaptan olarak kaybeden kazananý tebrik edecek mi? Bunun sözünü verir misiniz?'' sorusunu cevaplandýrdýlar.
Galatasaraylý Sabri, ''Çoðu zaman bu dilekler hep lafta kalýyor. Ama inþallah bunun yarýn ilk adýmý atýlýr. Maçtan sonra iki tarafýn da emeðine herkesin saygý duymasý lazým. Ýnþallah bir ilki gerçekleþtiririz. Kaybedenin kazananý tebrik ettiði güzel bir maç olur'' dedi.
ALEX: BU SORU BANA UYGUN DEÐÝL
Alex De Souza da, ''Kendime bu sorunun uymadýðýný düþünüyorum. Ne zaman kaybetsek rakibi ilk tebrik edenlerden birisiyim. Özellikle bir kazanan, bir kaybeden mutlaka olacak. Kiþisel olarak baktýðýmda kaybetmeyi de, kazanmayý da ayný þekilde deðerlendiririm'' diye konuþtu.
KAPTANLARIN ERZURUM ÝZLENÝMÝ
''Maçýn Erzurum'da yapýlmasýný nasýl deðerlendiriyorsunuz'' sorusuna karþýlýk Sabri Sarýoðlu, ''Burada bulunmak çok ***ifli. Erzurum'a uzun yýllar önce gelmiþtim. Tekrar Erzurum'da bulunmak benim için ***if verici. Bize gösterdikleri konukseverlikten dolayý tüm Erzurum halkýna teþekkür ediyorum'' dedi.
Alex ise ''Ben Erzurum'da bu maçý oynayacak olmaktan mutluluk duyuyorum. 2 sene önce de Þanlýurfa'da bir maç oynamýþtýk. Erzurum'da olmaktan dolayý takýmým ve kendi adýma mutluluk duyuyorum. Buranýn halkýna ve güzelliðine yakýþýr bir maç olmasýný umuyorum'' diye konuþtu.
SABRÝ: YARIN KÝ MAÇ LÝGE YANSIYACAK
Her iki takýma yapýlan yeni transferlerle ilgili soru üzerine Sabri, ''Takýmýmýza katýlan oyuncular gücümüze güç katacaktýr. Ama yarýn ki maç bir ölçü deðil. Sonuçta lig uzun bir maraton. Herkes kendini favori görüyor. Ama yarýn ki maçýn lige bir yansýmasý olacaðýný düþünmüyorum'' dedi.
ALEX'TEN FARKLI GÖRÜÞ
Alex ise ''Türkiye'deki 9. sezonuma giriyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray lige her zaman favori giren iki takýmdýr. Bu maçýn lige yansýyacaðýný zannetmiyorum. Sadece Fenerbahçe, Galatasaray deðil, diðer takýmlarýn da baþarýlý olduklarýný görüyorum. Bu sezon farklý bir þey olduðunu zannetmiyorum'' diye konuþtu.
Basýn toplantýsýna birbirlerine sarýlarak giren Sabri ve Alex, daha sonra Süper Kupa önünde basýn mensuplarýna poz verdiler.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri