Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yaklaşık 48 saat sonra Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı bir köyde serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Aygün, karayoluyla Tunceli'ye geldi.
CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına telefonla bağlanan Aygün, kaçırılma olayıyla ilgili ilk kez konuştu. Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Aygün, can güvenliği ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirtti.
"Başından beri kaygılı değildim. Propaganda amaçlı bir eylem olduğunu biliyordum. Onların deyimiyle bir misafirlikti. Siyasi propagandaya yönük bir eylemdi. Üstü kapalı olarak bağımsız siyaset yaparsam mutlu olacaklarını söylediler.
Dersim milletvekili olarak benden de çatışma ortamına son vermek için daha çok çaba sarf etmemi istediler.
"CHP'DEN AYRILIRSAM MUTLU OLACAKLARINI SÖYLEDİLER"
Doğrudan olmasa da CHP'den ayrılırsam mutlu olacaklarını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında bir yorum yapamayacağımı, bu kararı sadece özgür irademle alacağımı söyledim.
Akan kanın durması ve Kürt sorunun çözümü için bu eylemi yaptılar. Kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istediler. Herhangi bir kötü muamele görmedim.
Dersim dağlarında derelerinde buz gibi sular akan, etrafı ağaçlarla kaplı bir yerde tuttular 2 gün boyunca.
Ben CHP milletvekiliyim ve bu onuru sırtımda taşıyorum. Ama barışı savunmak Türkiye’nin her yerinde bazı çevreler tarafından PKK yandaşlığı ile eş tutuluyor. Bu tutumu doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum.
Can güvenliğime dönük bir kasıt yoktu. Sadece Türk toplumuna bir mesaj göndermek amacıyla yapılan bir eylemdi."
"SON DERECE SAYGILI DAVRANDILAR"
İki günlük dağ maceram akşam 17.00'da sona erdi. Örgüt siyasi propaganda yaptı. Dağdaki saatler boyunca son derece saygılı davrandılar. Bu eylemi yapan arkadaşlar bu ülkenin genç arkadaşları. Ölen bütün çocukların bu ülkenin çocukları olduğunu, savaşın gereksiz olduğunu söylediler. Biz de yürüttüğümüz mücadelenin çok anlamsız olduğunu biliyoruz dediler.
"4 PARTİNİN SORUN İÇİN BİRLEŞMESİNİ İSTEDİLER"
Bana bağımsız milletvekilliği yapmamı söylediler. Ben de silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi söyledim. Yeni CHP'de siyasete devam edeceğimi söyledim.
Kürt sorununun çözüm için bugün parlamentoda 4 partinin bir araya gelerek çözülmesi gerektiğini söylediler.
"CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETMEMEK İÇİN GÖNÜLLÜ GİTTİM"
Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece anlayışlı bir yaklaşım vardı. Akan kanın durması için CHP'den ve benden daha çok çaba beklediklerini ifade ettiler.
Yolumuzu kesen grup beni tanıyordu. Bana karşı zor kullanılmadı. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler.
Normalde direnebilirdim. Silah kullanacaklarını sanmıyorum ancak arkadan gelen arabalar çoğalınca kimsenin can güvenliğini tehdit etmek istemedim.
"DERSİM DAĞLARINI ÖZLEMİŞİM.."
6-7 saat yürüdük. Benim de aşina olduğum Dersim dağlarında kaldık. Dersim dağlarını da özlemişim.
Ankara'da oluşan tepkilerin, başta Dersim halkının tepkilerinin de bu süreci hızlandırdığını sanıyorum.
"KEŞKE O GENÇLER ARAMIZDA OLSALAR.."
6-7 kişilik genç kişilerdi, Keşke bu toplumun içinde yer alsalar da üniversite okusalar.
Sabah uyandığımızda bulunduğumuz bölge arandı ve kılıma dair zarar gelmemesi için talimat verildi.
Giderken sarıldılar öptüler. "Burada bulunan kardeşlerini unutma abi" dediler. Yürüyerek geldim. Ben Dersim'in dağlarını karış karış biliyorum.
bunların hepsi planlı arkadaşlar....
tamam biliyorsunuz işte dağ masonların ne yaptıklarını şimdi niye tc masonlarına laf atmıyorsunuz burda onların arasında ayrımcılık yapıyorsunuz masonlar hepsi aynı ama baldemirin verdiği ntv spikeride yahudi aslında korkuyorsunuz ban korkmuyorum bunları yazmayı zaten kötü hayat geçirdim kaybedecek bir şeyim yok
siz beni bilirsiniz pkklı militanları suçlayıp duruyorsunuz bir militanmı gidip halkı dağa götürüyor bırakın yalanlamayı bu örgütü kullanan başlar var tc ninde öyle müslümanlık yok edilsin istiyor ve halada kalkıp bu militan cahilleri suçluyorsunuz aynı şekilde onlarda sizi suçluyor buda cahilizim olayları çıkıyor ırkçılık vs vs kimse üstlere karışmıyor neden onlar ölmüyor ha bazıları şu masonlara bağlı değildir önce uyarılır istediklerini yapmazsa öldürülür rüstem cudi gibileri sıkça raslanıyor bu olaylar vucudum kısmi felç geçiriyorum beyin ölümü geçiriyorum nekadar bunları tuta bilitrim bilmiyorum artık bıçak kemiğe dayandı patlıyorum
arkadaşlar sıradan bir insan değilim çünkü cinle temastayım bakın söylediklerime kulak asın yoksa ot gelip saman gidersiniz bu durum sonucunda kendinizi suçlarsınız hem ahirette hemde bu dünyada siz yalan dolu bir dünyada hayat sürdürüyorsunuz ben oysa sizi uyararak bilgiler veriyorum yoksa birgün öyle bişmanlık duyacaksınızki kendinizi afetmezsiniz giden geri gelmiyor ne yazık okadar kafamda açık ve net cinler tarafından verilen bilgiler varki forma döksen azınız açılır
şimdi 2 kişinin kimliğini açıklayacam bunlardan şüphe duymazsınız ama öyledir
cüneyt arkın ve kartal tibet ikiside yahudi bunları açıklamamın sebebi birazcık bana değer verin diye yazdım hepsinin kimliğini açıklayabilirim şimdi olmaz
hakan77 kardeş seninki bir çeşit cin-sel temas mı yoksa ....
bakın Kuran da dendiği gibi cinler gaybı bilseydi süleyman(as) öldüğünü daha önceden bilirlerdi
değneğin kurtlar tarafından yenilip kırılması ile düştüğü zaman değil, haa alaycı
yada ardniyetli
bazıları insanlara musallat oluyor belkim bunlardandır senin cin-sel temastaki cinlerin...
cinsel temas ve musallatma aynı şey farkı yok direk kenlerini hücrelere vurup yazılımını bozuyor bellekleri tahrip ediyor halsiz ve iradesiz kaldığım zaman beni boyutlarına çekiyor sanal dünya gibi birşey insanlar gibidir lanetli oldukları için biraz ürkütücü yüzlerivar yahudilerde olduğu gibi yahudilere bakıyorsun gencken güzel yaş geçtik nazzallah cehennem görükür suratlarında şimdi yahudilere geçmeyelim yani anlayacağın hep zara verir insanlara gerçek hayatta güçlük çekersin yani iki boyutta yaşam sürmek nedemek kalbiniz varsa beni anlarsınız bu ara da bellekte olduğu için bazı bilgilerde verir
bakın saf kardeşlerim türkiyede para üreten para famrikaları günde kaç ton para üretiliyor ve hepsi yahudilerin cebine gidiyor buda yetmezmiş gibi bimler killer karfur migros vs vs vs marketler açıp para gene ceplere gidiyor istanbulda oturuyorum bazen çıkıyorum yeni yapılmış binaları görüyorum belirli bi zamana kadar yan yana yapılmış özel binalar bunlar yurtdışından getirilen yabancı insanlar gelip yerleşiyor ve bunlar parayı nerden getiyorlar özel hayat geçiriyorlar yüzlerine baktığım zaman yürt dışı yahudileridir bunlar devlet(yahudi) onları maşa bağlar şimdi cebinizden alınan elektirik parası su.doğal gaz vs vs bunlar nereye gidiyor insansınız abelerim kalbiniz var bir gün küçücük çocuktunuz gözünüzü kapatıp açtınız büyümüşsünüz sonra yaşlanma yapmayın pişmanlık var yapmayın ve ahiret
bu iştede bi oyun var ama
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri